Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Κερκύρας Νεκτάριος: Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ!

 https://www.exapsalmos.gr/2020/12/16/kerkyras-nektarios-i-pisti-den-symvivazetai/Κερκύρας Νεκτάριος: Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ!


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου πόλεως λειτούργησε, κεκλεισμένων των θυρών, το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

    Απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν από του ραδιοφώνου και του Διαδικτύου ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Άγιος Ελευθέριος βίωσε την άκτιστο ενέργεια και χάρη του Θεού παιδιόθεν και παρότι οι ιεροί κανόνες δεν το προέβλεπαν, χειροτονήθηκε επίσκοπος Ιλλυρικού σε ηλικία δεκαέξι ετών.

    Ο Άγιος έζησε σε περίοδο διωγμού. Διαψεύσθηκαν όμως οι προσδοκίες των διωκτών, όπως διαψεύσθηκαν και στο πρόσωπο του Χριστού. Το ευαγγέλιο του Θεού αναγέννησε την ανθρωπότητα. Οι ψεύτικοι θεοί των ειδώλων κατησχύνθησαν. Ο Άγιος Ελευθέριος εμεγάλυνε την πίστη του Κυρίου στην καρδία του και προτίμησε να δώσει το αίμα του σε νεαρή ηλικία, χωρίς εκπτώσεις στη ζωή του. Η πίστη δεν συμβιβάζεται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Χριστό μας στο όνομα των υποκατάστατων. Και στον αγώνα αυτό τον Άγιο Ελευθέριο συντρόφεψε και η μητέρα του. Περήφανη για το παιδί της η Αγία Ανθία δοξάζει κι αυτή τον Θεό. Μιλά το μαρτυρικό τους αίμα για όλους μας ενώπιον του θρόνου του Θεού. Και συνεχίζουμε να δοξάζουμε τον Θεό και το μαρτύριό τους δυναμώνει την δική μας ανυποχώρητη σκέψη και καρδιά!

    Σήμερα η εποχή μας είναι μία αμφιλεγόμενη. Είναι μία εποχή αμφισβήτησης των πάντων. Οι καρδιές των ανθρώπων επαχύνθησαν. Έγιναν ασυναίσθητες. Ζούνε με την σκέψη της ύλης, της ηδονής, του συμφέροντος. Γι’  αυτό και εν όψει των Χριστουγέννων δεν βλέπουν ότι προέχει ο Χριστός και αποπροσανατολίζονται σε άλλες εκδηλώσεις ευωχίας στην ζωή τους. Όμως αυτό είναι πλάνη. Το νόημα όμως στην ζωή μας είναι η παρουσία του Κυρίου μας.

    Υποχώρησε η πίστη στις καρδιές των ανθρώπων και γι’ αυτό αμφισβητήθηκε και η παρουσία του Χριστού στο μυστήριο της θεάς Ευχαριστίας. Δρέπουμε όμως συντρίμμια. Χωρίς Χριστό όμως, χωρίς Εκκλησία δεν θα μπορεί να υφίσταται η πατρίδα και το έθνος μας. Όταν εκλείψει η πίστη τότε γινόμαστε παραμορφωμένοι πνευματικά. Το αληθινό μας πρόσωπο βρίσκεται στην σχέση με τον Χριστό. Εκεί βρίσκεται η αληθινή ελευθερία, την οποία σήμερα ουσιαστικά στερούμαστε. Αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου Ελευθερίου!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Recent Posts

    Ετικέτες

    Αρχειοθήκη ιστολογίου