Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο επόμενο οδυνηρό «lockdown» με «έπαθλο» τις γιορτές των Χριστουγέννων: Πόσο θα διαρκέσει;

https://attikanea.info/%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf/

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η χώρα οδεύει ταχέως προς ένα δεύτερο ολικό «lockdown» η διάρκεια του οποίου θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο θα διαρκέσουν οι αντίστοιχες απαγορεύσεις στις μεγάλες χώρες της ΕΕ, στην Γερμανία και στην Γαλλία.

Αυτό προκαλεί εφιάλτες στους πολίτες που πέραν της οικονομικής καταστροφής θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εκ νέου έναν πολυήμερο εγκλεισμό τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογική τους κατάσταση.

Είναι σίγουρο ότι στην αρχή θα «σερβίρουν» το lockdown με… μηνιαία διάρκεια.

Θα τεθεί ως «έπαθλο» η «έξοδος» κατά τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι το οποίο θεωρούν στην κυβέρνηση πως θα δώσει το απαιτούμενο ψυχολογικό κίνητρο στους πολίτες για να μην αντιδράσουν σε αυτό που τους περιμένει.

‘Ηδη ανακοινώθηκαν μηνιαίο lockdown στη Γαλλία και μερικό lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα στην Γερμανία.

Στην Γαλλία και στην Γερμανία τα lockdown ανακοινώθηκαν με μηνιαία διάρκεια με την προοπτική ότι θα μειωθούν τα κρούσματα για να πραγματοποιηθούν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί.

Στην Γαλλία το lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή και έως τουλάχιστον την 1η Δεκεμβρίου. Τα μέτρα θα αξιολογούνται ανά 15 ημέρες προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να μετριαστούν.

Παρόμοιες αναμένονται να είναι και οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα ακολουθήσει τις κινήσεις των «μεγάλων» της ΕΕ.

Πάντως υπάρχει το εφιαλτικό σενάριο μακροχρόνιων lockdown μέχρι όταν… ξαναβγεί ο ήλιος, δηλαδή κάπου την Άνοιξη αφού τότε μειώνεται αποδεδειγμένα η μετάδοση του κορωνοϊού.

To πως θα «κλείσει» εκ νέου η χώρα και ποια μέτρα θα εφαρμοστούν συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων αργά χθες το βράδυ (με τηλεδιάσκεψη).

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης αποτέλεσε η εισήγηση νέων μέτρων από πλευράς των επιστημόνων προς την κυβέρνηση, με τους συμμετέχοντες στη συζήτηση να προετοιμάζουν το έδαφος για ένα lockdown.

Υπενθυμίζονται ποια είναι τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση:

 

· η μετάβαση της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4 («κόκκινο», επίπεδο αυξημένου κινδύνου), με δεδομένο ότι χθες καταγράφηκαν στην περιοχή 384 νέα κρούσματα,

· η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων στις περιοχές επιπέδου 3 («πορτοκαλί», αυξημένης επιτήρησης), όπως η Αττική,

· η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (ίσως μέχρι τις 9 το βράδυ)

· ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός περιοχών επιπέδου 3 και 4

· η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις βραδινές -εκτός από τις μεταμεσονύκτιες- ώρες

– η ενίσχυση της τηλεργασίας

 

Πηγή: pronews.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου