Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

INKA: Η Ιαπωνία θα διοχετεύσει πάνω από 1 εκατ. τόνους ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

 

ΙΝΚΑ ΔΤ 740/17.10.20

Προς τον : Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας https://www.iaea.org

IAEA Vienna International Centre PO Box 100 1400 Vienna, Austria Tel: (+43-1) 2600-0 Fax: (+43-1) 2600-7 Email: Official Mail Website: www.iaea.org

IAEA Office at the United Nations. 1 United Nations Plaza, Room DC-1-1155 New York, NY 10017 USA Tel: (001) 212-963-6010 or 6011; Fax: (001) 917-367-4046 Email: iaeany@un.org

IAEA Office in Geneva International Atomic Energy Agency, Room A 570 Palais des Nations, CH-1211 Geneva 10, Switzerland. Tel: (+41-22) 917-3620, Fax: (+41-22) 917-0066, Email: iaeage@unog.ch

Κοινοποίηση :

Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" / ΕΚΕΦΕ "Δ"

Διεύθυνση:  Πατρ. Γρηγορίου Ε' & Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή, Τ.Κ. 153 41

Τηλέφωνα: 210 6503000, 210 6503040, 210 6503002, Fax: 210 6510594
e-mail: 
communications@central.demokritos.gr Site: http://www.demokritos.gr/

 

Θέμα : Αίτηση αναφοράς για μέτρα πρόληψης πυρηνικών καταστροφών

Αξιότιμοι,

Η Ιαπωνία θα διοχετεύσει πάνω από 1 εκατ. τόνους ραδιενεργού νερού στη θάλασσα : https://www.theguardian.com/world/2020/oct/16/japan-to-release-1m-tonnes-of-contaminated-fukushima-water-into-the-sea  16.10.2020, 13:32

 

Η ραδιενέργεια ΤΟΥ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑΣ & ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ

Η Tepco ΕΚΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΗΝ ΨΥΞΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ !!!

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΙΠΕ - ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΝΩΣΤΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, 90.000.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!! ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΣ !!!!!

-….Οι πυρηνικοί σταθμοί, πρέπει να επιτηρούνται από την Ανθρωπότητα για 500.000 χρόνια μετά την παύση λειτουργίας τους.

Ζητούμε από την ΙΑΕΑ

Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας International Atomic Energy Agency :

1.      Να θέσει προϋποθέσεις για την αδειοδότηση χώρας κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού, στις οποίες να περιέχεται υποχρεωτικά η συναίνεση των χωρών που είναι πιθανόν να πληγούν από ατύχημα των εγκαταστάσεων της.

2.      Συνολική απαγόρευση κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού σε Σεισμογενείς Χώρες ή Περιοχές.

3.      Για τις χώρες που ήδη έχουν ή θα έχουν Πυρηνικούς Σταθμούς να θεσμοθετηθεί οικονομική ποινή στην περίπτωση έκλυσης, διάθεσης ή διάχυσης Πυρηνικών Αποβλήτων.

 

..Σύμφωνα με επίσημη πλέον δήλωση, έχουμε τήξη πυρήνα του αντιδραστήρα 1 στην Φουκουσίμα και το κτίριο του αντιδραστήρα 4 έχει πάρει κλίση. Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί τι είναι τήξη πυρήνα (meltdown), αρκεί να πούμε ότι είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο και αυτό που από την αρχή φοβόντουσαν και απεύχονταν όλοι.

 

Η κατάσταση βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο, και η Φουκουσίμα μπορεί να γίνει ο σιωπηλός φονιάς της ζωής στην Γη.

Πάνω από 90 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μικρότερη από 30 χιλιόμετρα από μία από τις 211 πυρηνικές μονάδες σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες περιβάλλονται από έναν πληθυσμό πολύ πιο πυκνό από εκείνον στην Φουκουσίμα.

Σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα 1 (Ιαπωνία) ζούσαν περίπου 172.000 άνθρωποι πριν από την εκκένωση της περιοχής. Για τα δύο τρίτα των πυρηνικών μονάδων όλου του κόσμου, ο πληθυσμός γύρω από αυτές είναι πολύ υψηλότερος.

Γύρω από περίπου 21 πυρηνικές μονάδες στην Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Βέλγιο ή την Ελβετία, υπάρχουν για την κάθε μια τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων. Έξι από αυτές τις μονάδες "περιβάλλονται" από περισσότερα από τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχεδόν 16 εκατομμύρια Αμερικανοί, 9,6 εκατομμύρια Κινέζοι και περίπου τόσοι Γερμανοί ζουν σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από μια πυρηνική μονάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε το περιοδικό Nature σε συνεργασία με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Στη Γαλλία, χώρα που βρίσκεται στην 7η θέση, πίσω από το Πακιστάν, την Ινδία και την Ταϊβάν, σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από μια πυρηνική μονάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς. Στο Βέλγιο, όπως και στην Ελβετία είναι περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αν υπολογίσουμε μια ακτίνα 75 χιλιομέτρων γύρω από κάθε αντιδραστήρα, είναι περίπου μισό δισεκατομμύριο κάτοικοι που θα μπορούσαν δυνητικά να εκτεθούν σε κίνδυνο σε όλον τον κόσμο, από αυτούς 111 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, περισσότερα από 72 εκατομμύρια στην Κίνα και σχεδόν 57 εκατομμύρια στην Ινδία.

Στη Γερμανία, 39 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μικρότερη από 75 χιλιόμετρα από έναν αντιδραστήρα, περισσότεροι από την Ιαπωνία (32,7 εκατ.) και τη Γαλλία (22,4 εκατ.)

Η πυρηνική μονάδα KANNUP, στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν, με έναν αντιδραστήρα των 125 μεγαβάτ, είναι εκείνη που περιβάλλεται από τους περισσότερους κατοίκους-8,2 εκατομμύρια-σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων. Ακολουθούν δύο σημαντικές μονάδες της Ταϊβάν-η Kuosheng και η Chin-Shan-με 5,4 και 4,7 εκατομμύρια κατοίκους αντίστοιχα στην κοντινή γύρω περιοχή.

Στην Ευρώπη, είναι οι γερμανικές μονάδες του Philippsburg και του Neckarwestheim που περιβάλλονται από τον μεγαλύτερο πληθυσμό-1,7 και 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι-σε μια ζώνη 30 χλμ.

Ακολουθούν οι μονάδες Doel στο Βέλγιο, και Biblis στη Γερμανία, η καθεμία με 1,5 εκατομμύρια κατοίκους σε ακτίνα περίπου 30 χιλιομέτρων. Στην Ελβετία οι μονάδες Beznau και Goesgen περιβάλλονται αντίστοιχα από ένα εκατομμύριο και 960.000 κατοίκους σε αυτή την πιθανή ζώνη αποκλεισμού.

Μεταξύ των γαλλικών πυρηνικών σταθμών, αυτός του Fessenheim περιβάλλεται από το μεγαλύτερο πληθυσμό-931.000 άνθρωποι-εντός ακτίνας 30 χιλιομέτρων.

-….Οι πυρηνικοί σταθμοί, πρέπει να επιτηρούνται από την Ανθρωπότητα για 500.000 χρόνια μετά την παύση λειτουργίας τους.

Ζητούμε από την ΙΑΕΑ να θέσει προϋποθέσεις για την αδειοδότηση χώρας κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού, στις οποίες να περιέχεται υποχρεωτικά η συναίνεση των χωρών που είναι πιθανόν να πληγούν από ατύχημα των εγκαταστάσεων της.

Για τις χώρες που ήδη έχουν Πυρηνικούς Σταθμούς να θεσμοθετηθεί οικονομική ποινή στην περίπτωση έκλυσης, διάθεσης ή διάχυσης Πυρηνικών Αποβλήτων.

Η Ιαπωνία θα διοχετεύσει πάνω από 1 εκατ. τόνους ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

https://www.theguardian.com/world/2020/oct/16/japan-to-release-1m-tonnes-of-contaminated-fukushima-water-into-the-sea

·          

·          

·          

·          

16.10.2020, 13:32

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να αποβάλλει στη θάλασσα το ραδιενεργό νερό από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις από μεριάς ενώσεων αλιευτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Τόσο οι ντόπιοι αλιεργάτες όσο και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αλιεία, τις θέσεις εργασίας στον αλιευτικό τομέα και το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ οι εργασίες για την απελευθέρωση του νερού, που είναι αποθηκευμένο σε περισσότερες από 1000 δεξαμενές, θα ξεκινήσουν εντός του 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών μερικές δεκαετίες. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, βάζοντας τέρμα στην πολυετή αντιπαράθεση γύρω από τη μοίρα του ραδιενεργού νερού, στην οποία εκφράζονταν και απόψεις για εξάτμιση του νερού ή κατασκευή πρόσθετων δεξαμενών αποθήκευσης.

Φυσικά, η κυβέρνηση είχε βρεθεί υπό πίεση τα τελευταία χρόνια, καθώς εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος για το συσσωρευόμενο μολυσμένο νερό. Χαρακτηριστικά, η «Τόκυο Ηλεκτρική Ενέργεια», διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, εκτιμά ότι ο διαθέσιμος χώρος θα έχει καταληφθεί πλήρως μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ήδη από τον περασμένο μήνα, 1,23 εκατομμύρια τόνοι ραδιενεργού νερού αποθηκεύονταν σε 1044 δεξαμενές, ενώ η ποσότητά του αυξανόταν κατά 170 τόνους την ημέρα. Συγκεκριμένα, η μόλυνση προκύπτει από την ανάμειξη καθαρού νερού με εκείνο που χρησιμοποιείται συνεχώς για την αποτροπή του λιωσίματος των τριών προβληματικών αντιδραστήρων του εργοστασίου, που επλήγη από το τσουνάμι του 2011. 

Η κυβέρνηση αιτιολογεί το σκεπτικό της με επίκληση των συμβουλών ορισμένων ειδικών, οι οποίοι υποστήριξαν πριν μερικούς μήνες πως το να πεταχτεί το νερό στη θάλασσα είναι «η πιο ρεαλιστική επιλογή», ενώ υποστηρίζουν πως το ραδιενεργό ισότοπο υδρογόνου -το λεγόμενο τρίτιο- που περιέχεται στο μολυσμένο νερό, είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο μόνο αν συσσωρευθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Τέλος, ανησυχίες για την κίνηση της Ιαπωνίας έχει εκφράσει και η γειτονική Νότια Κορέα, μιλώντας για «θανάσιμο κίνδυνο» για το θαλάσσιο περιβάλλον. Η Ν. Κορέα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή ψαριών και θαλασσινών από την περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, από το 2011 που συνέβη η έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου, εξαπολύοντας μεγάλη ποσότητα ραδιενεργών αποβλήτων στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από The Guardian

Ζητούμε από την ΙΑΕΑ

Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας International Atomic Energy Agency:

1.      Να θέσει προϋποθέσεις για την αδειοδότηση χώρας κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού, στις οποίες να περιέχεται υποχρεωτικά η συναίνεση των χωρών που είναι πιθανόν να πληγούν από ατύχημα των εγκαταστάσεων της.

2.      Συνολική απαγόρευση κατασκευής Πυρηνικού Σταθμού σε Σεισμογενείς Χώρες ή Περιοχές.

3.      Για τις χώρες που ήδη έχουν Πυρηνικούς Σταθμούς να θεσμοθετηθεί οικονομική ποινή στην περίπτωση έκλυσης, διάθεσης ή διάχυσης Πυρηνικών Αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου