Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ; (Καθ.Πέτρος Π. Γρουμπός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών )

Του Καθ.Πέτρος Π. Γρουμπός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – Μέλος ΙΗΑ 

Πολλοί πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) αποτελεί, σήμερα μια ισχυρή οικονομική και πολιτική ένωση στη Παγκόσμια σκακιέρα. Το θεωρούν κάτι αυτονόητο, βλέποντας το Ευρώ, τα μεγέθη και τις στατιστικές, το κλίμα αυτοπεποίθησης. Πόσο αλήθεια, όμως, είναι μια τέτοια εκδοχή; 

Πάρα πολλοί το αμφισβητούν, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της Αγγλίας, μίας χώρας που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε. Ανησυχούν όχι τόσο για την αποχώρηση, όσο για τους λόγους της; Αλήθεια: Πόσοι κατανοούν γιατί η Αγγλία απεχώρησε χωρίς να υπολογίζει το κόστος αυτής της εξόδου; Είναι τόσο «χαζός» ο Αγγλικός Λαός;  Πόσοι Ευρωπαίοι είναι σε θέση να το συλλογισθούν ψύχραιμα;Ποιο θα είναι το επόμενο κράτος-μέλος που θα ακολουθήσει το δρόμο της Αγγλίας; 

Κάποτε πρέπει να κάνουμε μία ειλικρινή Ιστορική αναδρομή της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί; Αυτό όμως απαιτεί χρόνο και καλή διάθεση. Θα γίνει όμως και αυτό σύντομα. Μία ανάλυση του Μεταναστευτικού προβλήματος θα αναδείξει μέρος του προβλήματος. 

Το 2000 υπεγράφη η Συνθήκη της Λισαβόνας (ΣτΛ) που επέκτεινε την πλήρη νομοθετική αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου σε περισσότερους από 40 νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας, της ενεργειακής ασφάλειας, της μετανάστευσης, και των ταμείων της ΕΕ. Ορίστηκαν, δηλαδή, για πρώτη φορά τα δημοκρατικά θεμέλια της Ένωσης, τα οποία βασίζονταν στην αρχή της δημοκρατικής ισότητας, στην αρχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και στην αρχή της συμμετοχικής δημοκρατίας. Όλα αυτά, αναμφισβήτητα, φιλοδοξούσαν να καταστήσουν την Ε.Ε. μία ευνομούμενη κοινότητα κρατών, και μία από τις ισχυρότερες και πιο ευημερούσες οικονομίες στον κόσμο.  

Σίγουρα, ήταν ωραία ΛΟΓΙΑ. Αλλά, δυστυχώς, έμελλε να αποδειχθεί μέχρι και σήμερα ότι είναι ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. Ουσιαστικά πριν καν περάσουν τα 4-6 χρόνια όλοι συμφωνούσαν ότι η ΣτΛ έβαινε προς πλήρη αποτυχία. Πράγματι, ο FredrikReinfeldt, ο Σουηδός πρωθυπουργός που κατείχε την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ μέχρι πρόσφατα, κήρυξε τη στρατηγική αποτυχία το 2009. Η αποτυχία, στην πραγματικότητα, ήταν λοιπόν προβλέψιμη και προβλεπόμενη. Το κακό όμως είναι ότι η επέκταση αυτής της αποτυχημένης προσέγγισης συνέχισε και μετά το 2010 και τολμώ να πω ότι συνεχίζετε ακόμη και σήμερα, 20 χρόνια μετά τη ΣτΛ. Το ερώτημα είναι όμως ΓΙΑΤΙ;

Δεν θα επεκταθώ σε περαιτέρω ανάλυση αυτής της αποτυχίας αλλά θα περάσω στο θέμα της Μετανάστευσης και του Ασύλου. Και αυτό γιατί αυτές τις ημέρες γίνονται διαβουλεύσεις.  Η ΕΕ θέλει να αναπτύξει μια νέα προσέγγιση για την καλύτερη διαχείριση όλων των πτυχών της μετανάστευσης. Στόχος της είναι η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης μεταναστών, η διάσωση ζωών και η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, παράλληλα με την προσέλκυση ταλέντων και δεξιοτήτων. Φοβάμαι ότι πάλι θα μείνει σε μεγάλα λόγια.

Πρώτον, αποκαλύπτεται βαθύ πρόβλημα στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θα θυμίσω  ΣΕ ΟΛΟΥΣ τις συνθήκες Δουβλίνο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV. Ξεκίνησαν από το 1990 και φθάνουμε σήμερα (μετά από 30 χρόνια) να συζητάμε ακόμα ΠΩΣ θα νομοθετήσει η ΕΕ ένα σωστό και λειτουργικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό! ΕΛΕΟΣ! 

Δεύτερον, αποκαλύπτεται μια απαράδεκτη υποκρισία από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το μεταναστευτικό ταλαιπωρεί την Ευρώπη για πολλά χρόνια, αλλά ούτε τα κράτη ούτε η Ε.Ε. έχουν δώσει δείγματα ότι ξέρουν τί θέλουν. Οι πιο κυνικοί θέλουν φθηνά χέρια και όπως-όπως λύση του δημογραφικού. Οι θερμόαιμοι, θέλουν να διώξουν τους πάντες. Και οι φιλεύσπλαχνοι και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πρόθυμοι να υποστούν τα πάντα, ακόμη και τους «λαθρομετανάστες».

Τρίτον, η Ε.Ε. άργησε χαρακτηριστικά να καταλάβει ότι δεν φταίει η Ελλάδα να φορτώνεται όλα τα βάρη του μεταναστευτικού. Ιδίως, καθώς αυτό περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με την ανάμειξη της Τουρκίας και των ελληνοτουρκικών στο θέμα αυτό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ε.Ε. δυσκολεύτηκε πολλά χρόνια να καταλάβει (ή έκανε ότι δεν καταλάβαινε) ότι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας. Κάτι δείχνει να αντιλαμβάνεται μετά τα θλιβερά επεισόδια του περασμένου Ιανουαρίου στον Έβρο, αλλά μάλλον πάλι μισο-καταλαβαίνει.

Τέταρτον, η ύπουλη εμπλοκή των ΜΚΟ με την απεριόριστη βοήθεια της ΕΕ, της Τουρκίας και  Μεγαλοεπιχειρηματιών. Συγκλονιστικά στοιχεία, ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, για τον τρόπο με τον οποίο δεκάδες μέλη τεσσάρων ΜΚΟ διευκόλυναν κυκλώματα δουλεμπόρων να προσεγγίσουν τις ακτές των ελληνικών νησιών με βάρκες γεμάτες παράνομους μετανάστες, φέρνει στο φως η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους. Οι κατηγορούμενοι, όλοι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για τη δράση τους. Και δεν είναι μόνο οι τέσσερες ΜΚΟ που παράνομα προωθούν παράνομα λαθρομετανάστες. Οι πιο πολλές ΜΚΟ αυτό κάνουν είτε φανερά είτε κρυφά και ύπουλα.

Πρόσφατα «παράνομοι μετανάστες» στο νησί της Λέσβου έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια που ήταν κτισμένο με χρήματα τωνευρωπαίων πολιτών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος για τους επόμενους τέσσερις μήνες, μετά την φωτιά και τα επεισόδια, που οδήγησαν σε ολική καταστροφή στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μητέρες, μωρά και μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στους δρόμους, δίπλα στα καμένα, σε χωράφια, πάρκινγκ με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πόσο υπερήφανοι είμαστε, πολίτες της ΕΕ για την παραπάνω εικόνα; Συγχαρητήρια και στον κ. Ερντογάν που είναι αυτός που ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση.

Οι περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες στεγάστηκαν προσωρινά σε ένα πλοίο που παρέχεται από την Blue Star, ενώ για τον ίδιο λόγο δύο πολεμικά πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασαν μια μέρα μετά την εκδήλωση. Γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά, όταν δεν είναι υπεύθυνος για την ανικανότητα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ;

Και πέμπτον, και χειρότερο, έχει ανακύψει και το πρωταρχικό θέμα της σύγχυσης. Είναι απίστευτο, αλλά η Ευρώπη δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι άλλο πρόσφυγας, άλλο μετανάστης, άλλο λαθρομετανάστης, κι άλλο εισβολέας. Δεν έχει λογική να τους βλέπεις όλους ίδιους. Είναι αυτονόητο, αλλά όχι και τόσο στα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε. Μοιραία, και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη δυσκολεύεται να καταλάβει ότι είναι θανατηφόρο λάθος να μεταχειρίζεσαι σαν πρόσφυγα έναν που προσέρχεται με ανυπόκριτους πολιτικούς σκοπούς. Έναν εισβολέα!

Λοιπόν, ηγέτες της ΕΕ, κατανοήσετε καλά τα εξής: δημιουργήστε ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ νομικό πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής. Ξεκάθαρο, σημαίνει πρωτίστως ασφαλείς διακρίσεις μεταξύ πρόσφυγα, μετανάστη, λαθρομετανάστη και εισβολέα. . Διεθνές νομικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι δεν έχετε καταλάβει ούτε τα βασικά της Συνθήκης της Γενεύης. Δείτε μήπως χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις, ιδίως μετά τις γνωστές σας καταστρατηγήσεις. Ξεχάστε τη συμφωνία του Μαρρακές που δεν έχει την σύμφωνη γνώμη πολλών κρατών μελών της ΕΕ (Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία,  Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία).Στον ΟΗΕ  δεν ψηφίστηκε και από πολλά κράτη όπως: ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Ισραήλ, Ελβετία,  Αυστραλία, Βραζιλία κ.α. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για κείμενο το οποίο ΔΕΝ είναι δεσμευτικό για κανένα, απλώς διακηρύσσει κάποιες γενικές αρχές διεθνούς συμπεριφοράς απέναντι στις «ροές» των λαθρο-μεταναστών. Το Σύμφωνο Μαρρακές ενθαρρύνει την λαθρομετανάστευση. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αίτηση για άσυλο μπορεί να κάνει κάποιος -αυτός λέγεται πρόσφυγας!- που έχει φύγει από τη χώρα του και δεν μπορεί να γυρίσει, επειδή φοβάται βάσιμα ότι θα υποστεί δίωξη για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:• φυλής• θρησκείας• εθνικότητας• συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα• πολιτικών πεποιθήσεων

Προκειμένου να χορηγηθεί άσυλο σε έναν αιτούντα, θα πρέπει να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και τουλάχιστον έναν λόγο δίωξης. Και πρέπει να έχει και νόμιμα χαρτιά ταυτοπροσωπίας. Αίτηση για άσυλο, μπορεί και πρέπει να κάνει ο πρόσφυγας στην πρώτη ασφαλή χώρα που φθάνει. Η χώρα υποδοχής μπορεί να αρνηθεί, αν αδυνατεί να παράσχει άσυλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που συνωστίζονται σήμερα εκατομμύρια πρόσφυγες- μετανάστες. Και όλα αυτά ανατρέπονται, όταν εκλείψουν οι λόγοι που τον έκαναν προσωρινά πρόσφυγα. 

Αυτά για τους πρόσφυγες. Και όλοι οι άλλοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Το καταλάβατε; Από εκεί και πέρα, υπάρχει η μετανάστευση. Αλλά δεν μπαίνει κανένας μετανάστης στην Ε.Ε. παριστάνοντας τον πρόσφυγα.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε χώρα της ΕΕ, κυρίως για να εργασθούν, μεταβαίνουν στα αντίστοιχα προξενεία που υπάρχουν στη χώρα τους,και κάνουν αίτηση για μετανάστευση. Και οι χώρες της ΕΕ που έχουν ανάγκη εργατικού δυναμικού, ανακοινώνουν πόσους μετανάστες θέλουν .Η διαδικασία είναι γνωστή. Όσο για όλους τους μετανάστες-πρόσφυγες που σήμερα είναι στη Τουρκία ακολουθείτε η ίδια διαδικασία. Για ένα χρόνο παίρνουν ειδική κάρτα παραμονής. Οι χώρες που επιθυμούν μετανάστες αυξάνουν τον αριθμό των προξενείων στη Τουρκία και οι μετανάστες-πρόσφυγες ακολουθούν τη διαδικασία που μόλις πρότεινα. Για τον ένα χρόνο παραμονής των στην Τουρκία η ΕΕ παρέχει οικονομική βοήθεια που όμως την χειρίζεται  η ίδια.

Συνεπώς, μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη νομοθεσία και πολιτική, απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ξεχωριστά μεν, αλλά υπάρχει κάτι βασικό: και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, έρχονται σαν φίλοι. Και σαν φίλοι οφείλουν να συμπεριφέρονται.

Από την άλλη, οι λαθρομετανάστες και οι εισβολείς, έχουν το αντίθετο χαρακτηριστικό: ΔΕΝ έρχονται σαν φίλοι, ούτε συμπεριφέρονται σαν φίλοι. Και δεν επιτρέπεται η Τουρκία να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για τα δικά της πολιτικά και στρατιωτικά της σχέδια. Και είναι απαράδεκτο η ΕΕ να ανέχεται τον κ Ερντογάν να την απειλεί ότι θα της στείλει εκατομμύρια μετανάστες-λαθρομετανάστες.  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ με την ΤΟΥΡΚΙΑ μεΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Είναι στοιχειώδες ότι εκμεταλλεύεται τη σύγχυση που εσείς έχετε καταδικάσει την Ευρώπη. Που δεν έχετε ξεχωρίσει τους φίλους (πρόσφυγες, μετανάστες) από τους μη φίλους (λαθρομετανάστες, εισβολείς). Μπορείτε, λοιπόν, να ολοκληρώσετε το ταχύτερο τις νομικές προσαρμογές. Με μιά ξεκάθαρη πολιτική-νομοθετικής σας απόφαση σταματάει άμεσα κάθε προώθηση «μεταναστών» με τη σημερινή μέθοδο. 

Κι όποιο κράτος δεν συμμορφώνεται, θα έχει ανάλογες συνέπειες. Αυτό, θα ισχύεικυρίως για την Τουρκία. Τέρμα τα αστεία.

Αν δεν γίνουν αυτά για το μεταναστευτικό, η ΕΕ πρέπει να ξεχάσει την υλοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος και την επίτευξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Να θυμίσω τι είχε πει ο Jean Monnet:: «η συνεργασία των εθνών, όσο σημαντική και να είναι, δεν επιλύει τίποτα. Αυτό που πρέπει να επιτευχθεί είναι η συγχώνευση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών λαών και όχι απλά η διατήρηση των ισορροπιών αυτών των συμφερόντων». Αυτό παραμένει ως σήμερα επίκαιρο και εκφράζει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αν δεν το καταλάβει η ΕΕ σύντομα θα διαλυθεί. Οι Λαοί των χωρών της Μεσογείου δεν θα ανεχθούν άλλο τη κοροϊδία των κρατών ελίτ της ΕΕ.

Ειλικρινά, δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί και απαντήστε μας: από ποιες  εμπόλεμες χώρες προέρχονται οι επιβαίνοντες του σκάφους και προωθούνται παράνομα στα Ελληνικά νησιά; Ποια κριτήρια πληρούν και δικαιούνται πολιτικό άσυλο; Και ποιοι είναι αυτοί που τους προωθούν; Και με τι οικονομικά οφέλη; Ίχνος ντροπής δεν έχουν οι ηγέτες της ΕΕ και κυρίως των βόρειων χωρών;

Αίσχος και ντροπή! Και θέλει η ΕΕ να γίνει ισχυρή παγκόσμια οικονομία;; Εδώ δεν μπορεί να βρει λύση στο μεταναστευτικό μετά από 30 χρόνια ανικανότητας! 

Ας ελπίσουμε έστω και τη τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η λογική.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ. 

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

WHAT IMMIGRATION POLICIES DOES EUROPE DESERVE?

By Professor Peter P. Groumpos, Emeritus Professor, University of Patras Member of IHA 

Many believe that the European Union (EU) is today a strong economic and political union on the World Chessboard. They take it for granted, looking at the Euro, the figures and the statistics and till recently the climate of confidence. But how true is such a version? Many, question it, especially after the departure of England, a country that was one of the founding members of the EU. Are they worried not so much about leaving as much about the reasons for BREXIT? Really: How many understand why England left without calculating the cost of this exit? Are the English people so “stupid”? How many Europeans are able to think it through? What will be the next Member State to follow the path of England? 

I believe it is worthwhile someday to conduct a sincere historical review of European integration. But this will be done another time of the near future.

The Maastricht Treaty created the European Union, officially established on 1 November 1993. This Treaty is based on three pillars: the European Communities, the Common Foreign and Security Policy (CFSP) and cooperation in the field of justice. and Home Affairs (JHA). In view of the enlargement of the Union, the necessary adjustments were made by the Treaty of Amsterdam to ensure a more efficient and democratic functioning of the Union. One of the main characteristics of the EU was the introduction of the “decision procedures”, which strengthened the role of the European Parliament in decision-making and new forms of cooperation between the EU member states. in the fields of defense, justice, external borders and home affairs. But other changes were needed. Thus in 2000 the Treaty of Lisbon, was signed, knowing also as the Lisbon Strategy extending Parliament’s full legislative power to more than 40 new areas, including agriculture, energy security, immigration, justice and EU funds. In other words, for the first time, the democratic foundations of the Union were defined, which were based on the principle of democratic equality, the principle of representative democracy and the principle of participatory democracy. All this, no doubt, aspired to make the EU a prosperous community of states, and one of the strongest and most prosperous economies in the world.

Sure, those were nice words. But, unfortunately, it was to be proven to this day that they are just words. In fact, before even 4-6 years had passed, everyone agreed that the Lisbon Strategy, was going to a complete failure. Indeed, in 2009, Fredrik Reinfeldt, the Swedish Prime Minister who held the rotating EU Presidency, declared the strategic failure of the Lisbon Strategy. Failure, in fact, which was therefore predictable and predictable. However, the worst thing is that, the extension of this failed approach continued after 2010 and I dare say that it continueseven today, 20 years after its official signing. 

I will not go into further analysis of this failure but will move on to the issue of Immigration and Asylum. This is because consultations are taking place these days all over Europe. The EU wants to develop a new approach to better managing all aspects of migration. Its aim is to combat illegal immigration and smuggling of migrants, save lives and secure the EU’s external borders, while attracting talent and skills. I’m afraid it will stay in big words again. Here is WHY.

First, a deep problem is revealed in decision-making processes. I will not go into details but will remind the leaders of the EU Member States and all EU citizens, of the Dublin I, II, III and IV treaties. They started in 1990 and today (after 30 years!) we are still discussing HOW the EU will legislate a proper and functional framework for immigration! It cannot rely on the German Presidency either. Since the interests of rich different Member States (thus including Germany) will not allow a correct and effective framework to be established.

Secondly, an unacceptable hypocrisy by the EU Member States is revealed. Immigration plagues Europe even before 2010, but neither the states nor the EU. they have given examples that they know what they really want. The most cynical want cheap hands and as-as a demographic solution. The warm-blooded want to drive everyone away. Both the merciful and the human rights activists are willing to suffer anything, even the “illegal immigrants”. But this suffering should not touch them.

Third, the EU was characteristically slow to understand that it is not Greece’s fault to bear all the burdens of immigration. Especially, as this is further complicated by the involvement of Turkey and the Greek-Turkish disputes in this issue. Not more or less, the EU for many years it was difficult (or did not want) to understand that the Greek-Turkish borders are also European-Turkish borders.  EU seems now to realize something after the sad episodes of last January on the Evros river (Greek-Turkish borders), but it probably does not want to accept it completely.

Fourth, the insidious involvement of NGOs with the unlimited help of the EU, Turkey, big business and wealthy people. Shocking facts have come to light recently about the way in which dozens of members of four NGOs facilitated “slave traders” «slave traders’ circuits» to reach the shores of the Greek islands in boats full of “illegal immigrants”. The accused, all foreigners, have been brought to justice, facing heavy charges for their actions. And it is not just the four NGOs that are illegally promoting illegal immigrants. Most NGOs do this either overtly or covertly and insidiously. Recently  “illegal immigrants” on the island of  Lesvos set fire at the camp ofMoria. (a camp that was crated with money of European citizens). The camp was totally destroyed. Lesvos was declared a state of emergency for the next four months, after the fire and the incidents that led to total destruction in the refugee camp in Moria.    In Lesvos went urgently the Vice President of the Commission, Mr. Margaritis Schoinas. 

“All articles that are published on the IHA website express the exclusive points of view of the members of IHA.  The IHA website neither censors, endorses, nor intervenes in the opinions expressed by the members of IHA.”  

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου