Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ζώα συντροφιάς στο Αεροπλάνο

Η αναδημοσίευση του παρόντος να περιέχει και την προέλευση του. ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  Δ.Τ. 732 03.08.2020

    

Έχει κριθεί, καθώς επίσης υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι ο κορονοϊός προσβάλλει και τα ζώα με την ίδια διαδικασία που προσβάλλει τους ανθρώπους.

Παρατηρείται όμως η παντελής απουσία αντίστοιχων υποδείξεων και οδηγιών από τις αρχές, όχι βέβαια προς τα ζώα συντροφιάς, αλλά προς τους ιδιοκτήτες που συνοδεύονται από τα ζώα τους στις μετακινήσεις τους σε πολυσύχναστους χώρους, καθώς ακόμα και στην καμπίνα του πλοίου, ιδιαιτέρα δε στα καθίσματα των αεροπλάνων όπου όλοι είναι κολλητά άνθρωποι και ζώα με ανέλεγκτα αποτελέσματα.

Θεωρούμε ότι στο πλήθος ενημερωτικών οδηγιών και υποχρεωτικών όρων που αναγγέλλονται από τις αρχές, απαραίτητο είναι και η έκφραση ανάλογων οδηγιών και κανόνων για την ασφάλεια στις περιπτώσεις κοινής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων σε κοινούς χώρους, κυρίως και πρωτίστως στα αεροπλάνα, αλλά και σε δωμάτια φιλοξενίας πλοίων ή άμαξες μεταφορικών μέσων.

Πράγματι έχει γίνει δεκτό από τον Ελληνικό πληθυσμό ότι δεν πρόκειται για αστείο αλλά για σοβαρή απειλή, ασχέτως του ότι ο βάρβαρος αυτός ιός επιλέγει αυτός που θα κτυπήσει.

Μας είναι γνωστό στο ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ από περίπτωση μέλους μας που θεραπεύτηκε με νοσοκομειακή εξωσωματική αρωγή μετά από μόλυνση κοροναϊού, ότι ο πνεύμονάς της πλέον απεικονίζεται σε όλη του την έκταση με κάθετες ραφές ωσάν συρραφές !!!! μετά από χειρουργείο.

Μπορεί ο αναγνώστης του μηνύματος μας αυτού να εξαιρεθεί από τον κορονοϊό όπως έχει συμβεί και στους περισσότερους Έλληνες, αλλά ένα μέτρο και οι σχετικές οδηγίες που θα συμπληρώνουν την προστασία της κοινωνίας μας, στην οποία περιέχονται πλέον σε μεγάλο βαθμό και τα ζώα συντροφιάς, για τα οποία μάλιστα γίνεται εκτεταμένη τηλεοπτική ενημέρωση για την ορθή και ασφαλή διαχείρισή τους, είναι απαραίτητο και για την προφύλαξή τους, καθόσον δεν γνωρίζουν την ανθρώπινη ομιλία, αφ ενός μεν για να αυτοπροφυλαχτούν ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, αποστάσεων και αποφυγής εκροής σταγονιδίων από τον εαυτό τους και από τους τρίτους της παρέας τους, αφ ετέρου δεν έχουν τις προϋποθέσεις να τους επιβληθεί πρόστιμο, που πάντοτε θα αφορά τον ιδιοκτήτη τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.  

Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχουμε λάβει πλήθος παραπόνων και καταγγελιών μελών μας, ότι ταξιδεύοντας άνθρωποι και ζώα με το αεροπλάνο, οι συνθήκες είναι άριστες για την μεταξύ τους μετάδοση του κορονοϊού από φορείς που τον έχουν αλλά δεν έχει εκδηλωθεί !!!

Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς την έκδοση οδηγίας και κανονισμού κυκλοφορίας των ζώων συντροφιάς προς τους ιδιοκτήτες τους και οπωσδήποτε οδηγίας σχετικά με την συνύπαρξη των ζώων συντροφιάς σε κοινούς χώρους κυρίως για τα αεροπορικά καθίσματα, δωμάτια φιλοξενίας πλοίων, άμαξες μεταφορικών μέσων και τουριστικών περιηγήσεων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου