Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

«Illuminati»: Το παιχνίδι καρτών που δημιουργήθηκε το 1982 και σήμερα ανατριχιάζει

https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/illuminati-to-paichnidi-karton-pou-dimiourgithike-to-1982-kai-simera-anatrichiazei/
Το Illuminati Card Game είναι ένα παιχνίδι της εταιρείας SJG που έχει τα αρχικά του δημιουργού του συγκεκριμένου παιχνιδιού Steve Jackson και το G σημαίνει Games.
Το 1990 οι Αμερικάνικες Μυστικές Υπηρεσίες, έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας για έρευνα που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε για ποιον ακριβώς λόγο έγινε…
Το παιχνίδι παίζετε με κάρτες και πρωτοεκδόθηκε το 1982, ενώ το 1999 έγινε έγχρωμο. Έχει μεγαλώσει σε αριθμό καρτών και δίνεται σε πολλές γλώσσες, αλλά και παραλλαγές. Εκτός από την έκδοση Deluxe Illuminati κυκλοφόρησε το Y2K, Brainwash και πιο πρόσφατα το Bavarian Fire Drill και το Crime Lords.
Παρόλο που παραμένει ένα παιχνίδι, εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας πιστεύουν πως παριστάνει πολύ καλά τις αποκρυφιστικού χαρακτήρα «πονηρές» κινήσεις των αφανών κέντρων εξουσίας.

Πώς παίζετε το παιχνίδι

Παίζεται από 2-8 παίκτες αν και μας προτείνεται ότι ο καλύτερος συνδυασμός γίνεται όταν παίζουν 4-6 και η διάρκεια του είναι από 1-6 ώρες. Υπάρχουν συνολικά πάνω από 300 επίσημες κάρτες μέσα από τις επανεκδόσεις του παιχνιδιού. Ο κάθε παίκτης παίρνει έναν ρόλο και και εκπροσωπεί έναν «φορέα» όπως η CIA, η διεθνής κουμουνιστική συνωμοσία κλπ. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένη δύναμη, αξία και στόχους. Οι κάρτες, κατά την εταιρεία, είναι αστείες και περιέχουν θεωρίες συνωμοσίας αλλά και κάποια απροσδόκητα φαινόμενα και περιστατικά.
Ο στόχος του παίκτη είναι να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μέσω των καρτών και να καταστρέψει τους υπόλοιπους, ελέγχοντας τους. Για να το πετύχει αυτό, μπορεί ακόμα και να εξαπατήσει τους υπόλοιπους, είναι θεμιτό από τους κανόνες του παιχνιδιού!
Δείτε στην παρακάτω gallery μερικές από τις κάρτες του παιχνιδιού με φωτογραφίες και τίτλους που ανατριχιάζουν. Τα σχόλια δικά σας…
ΠΗΓΗ: DOKARI,GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου