Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μόνο σε κρατικές δράσεις μπορεί να είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Η αναδημοσίευση του παρόντος να περιέχει και την προέλευση του

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  Δ.Τ. 711 07.05.2020

ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟΦΑΖΙΖΟΥΜΕ …. εμείς η Κυβέρνηση και στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ ιδιωτών !!!!  (αργότερα και σε ποιες άλλες σχέσεις μας ??)

Έχοντας υπ όψιν 1. …., 2. Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων, σε όλους τους τομείς κρατικής δράσης, για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού CONVID-19, καθώς και για την προστασία των εθνικών και ενωσιακών συνόρων, 3. Την σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε : …

24 σελίδες και υπογράφεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου 21.

 

Μόνο λοιπόν, όπως γράφει και στο ΦΕΚ Α84/13 Απριλίου 2020, σε κρατικές δράσεις μπορεί να είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Το ΙΝΚΑ έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε αθρόες καταγγελίες και παράπονα,

1.   και για αυτήν την ΠΝΠ για τα vucher, αναστολή της επιστροφής ναύλων ακυρωθέντων πτήσεων, που είναι (όχι με επιχορήγηση κρατικής αρμοδιότητας !), αυθαίρετη υπόδειξη παροχής – υποστήριξης σε ιδιώτες με αντίστοιχη βλάβη ιδιωτών, δηλαδή κρατική παρέμβαση στις ιδιωτικές !!! συμβάσεις και συμφωνίες, με την οποία οι Υπουργοί ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αποφάσισαν, περιέργως προσφορά της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Αεροπορικές Εταιρίες όλες, όχι μόνο τις Ελληνικές, και κυρίως αναρμοδίως και παράνομα ενάντια και στην οδηγία της ΕΕ, όπως,

2.   και για την προγενέστερη ΠΝΠ της πρότασης υπό μορφή διάταξης προς τους ενοικιαστές (και αυτή όχι με επιχορήγηση κρατικής αρμοδιότητας !) αλλά να δώσουν μειωμένο κατά 40% το μίσθωμα του καταστήματός τους στους ιδιοκτήτες, με υποστήριξη του προέδρου ενός σωματείου ιδιοκτητών και βέβαια για τα μέλη του, αλλά ενάντια στο σύνολο των ιδιοκτητών της χώρας, η οποία πρόταση με πιθανές μελλοντικές ασαφείς και αστείες φορολογικές ελαφρύνσεις με εξαιρετική και δύσφορη φορολογική μας απασχόληση, έχει δημιουργήσει συγχύσεις και διενέξεις, που οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες μπορούσαν και μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους, πάρα πολύ καλύτερα.

Θεωρούμε πως η κυβέρνηση πρέπει να αρκείται στα όρια του δικαιώματος των κρατικών δράσεων και να μην υπεισέρχεται καθόλου στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών, φυσικών προσώπων όπως οι μισθωτές και ιδιοκτήτες, και εταιριών πριμοδότησης εταιριών όπως οι Αεροπορικές εταιρίες.

 

Η κυβέρνηση υπολογίζει εντελώς λανθασμένα την μεταξύ ιδιωτών αλληλεγγύη και θεωρεί ότι πρέπει να την ρυθμίσει αυτή και αυτήν. Βάζει χέρι παντού και στα ιερά μας.

Αντί αυτής της επιλογής, ζητούμε να παράσχει την δική της αλληλεγγύη με επιχορήγηση του 100% του ενοικίου τους νοικάρηδες και να πιστώσει αυτή τον ακυρωθέντα ναύλο πτήσης αν ο καταναλωτής δεν θέλει αντιμεταφορά σε μελλοντική πτήση τον ακυρωθέντα ναύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου