Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ> ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: Επιταγές - Ενοίκια Vs Γεωργιάδης - Σταϊκούρας

 αναδημοσίευση του παρόντος να περιέχει και την προέλευση του.  ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  704 09.04.2020

Μεσολάβηση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας !!! στην ιδιωτική οικονομία !!!
Οι Υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη, κ.κ. Γεωργιάδης και Σταϊκούρας, εναλλάξ, εξέδωσαν διαδοχικές ΚΥΑ, παρεμβαίνοντας αλυσιτελώς, στις ιδιωτικές συμβάσεις και συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών.
Ζούμε, το λέγε και κάνε και άστους !!

Για τις επιταγές, κος Γεωργιάδης:

Με τις διατάξεις του άρθρου 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30 Απριλίου 2020, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή με ημερομηνία λήξης/πληρωμής 2 μηνών από 31-3-2020 μέχρι 31-5-2020, κατά 75 ημέρες. Η αναστολή ισχύει για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει με κρατική εντολή, είτε, βάσει ΚΑΔ, έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας του κορωναϊού. Για να ισχύσει η αναστολή, οι επιταγές αυτές πρέπει να κατατεθούν, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τειρεσία, από τον εκδότη, τον κομιστή ή τους οπισθογράφους, μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες από την δημοσίευση της ΠΝΠ (30 Μαρτίου 2020)  ή –για τους ΚΑΔ που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στους δικαιούχους- μέσα σε 6 ημέρες από την ένταξή τους.

Το ΙΝΚΑ έχουμε δεχθεί αθρόες καταγγελίες ότι για τις μεν επιταγές, εντελώς αυθαιρέτως και εντελώς παράλογα, ουδεμία μέριμνα περιλαμβάνεται, για τους αποδέκτες των επιταγών που δεν θα τις εισπράξουν έγκαιρα, για να πληρώσουν έγκαιρα τις δικές τους υποχρεώσεις.
1. Για 75 μέρες πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και τι θα αντιπροτείνουν για να γίνεται δεκτό για το άδειο τους ταμείο,  την ΚΥΑ άραγε του Υπουργού Ανάπτυξης κου Γεωργιάδη ?. 2. Μετά από 75 ημέρες οι εκδότες που έλαβαν αναστολή καταχώρησης στον Τειρεσία θα τους παρακαλέσετε να σπεύσουν ασμένως κε Υπουργέ να πληρώσουν τις επιταγές τους ?, 3. ή απλά λόγω λήξης οι μη καταχωρηθείσες σφραγισθείσες στον Τειρεσία θα γεμίσουν τα δικαστήρια, αν θα έχουν λειτουργήσει, με αγωγές και αιτήσεις διαταγών πληρωμής, 4. ή θα επιδοτήσει το Υπουργείο σας Ανάπτυξης την πληρωμή τους, 5. ή θα δοθεί νέα 75νθήμερη αναστολή πληρωμών και δικαστικών αποφάσεων.
Το εμπόριο και οι ιδιωτικές συναλλαγές δεν είναι κρατική ούτε κυβερνητική πασαρέλα κε Γεωργιάδη και, στην κρεβατοκάμαρα των 2 δεν χωράει τρίτος, όπως λέει και το τραγούδι.

Ζητούμε κύριε Υπουργέ της Ανάπτυξης κύριε Γεωργιάδη, να φροντίσετε, να ορίσετε όχι με παρακλήσεις σας, στο άνοιγμα που κάνατε για όλους με την πρώτη ΚΥΑ, και το κλείσιμο τώρα όχι μετά, με όμοια ΚΥΑ για να είναι αλληλένδετα τα αποτελέσματα και τα δικαιώματα, όπως είναι στην οικονομία η ανάπτυξη και οι επενδύσεις.

Για τα ενοίκια, κος Σταϊκούρας:

«Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης " και άλλες διατάξεις»
μείωση κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης αλλά και της κύριας κατοικίας για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου Η μερική μη καταβολή του μισθώματος του πρώτου εδαφίου δεν γεννά δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εις βάρος του μισθωτή ούτε οποιαδήποτε άλλη αστική αξίωση.
Το ΙΝΚΑ έχουμε δεχθεί αθρόες καταγγελίες ότι, τα ανωτέρω είναι Ατελής, αλυσιτελής, [λυσιτελής = κατάλληλος για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου τέλους σε μία δεδομένη κατάσταση], συλλογισμός σε κυβερνητική απόφαση και ΠΝΠ.
Μας καταγγέλλουν ότι, Αποφασίζει και Διατάσσει τον ιδιοκτήτη εκμισθωτή να υποβληθεί σε έλλειψη - απώλεια προβλεφθέντος και προσυμφωνημένου με τους μισθωτές ταμείου του, για την κάλυψη των συμφωνημένων υποχρεώσεών του, χωρίς να διατάσσει τους ‘‘δανειστές’’ του εκμισθωτή να απολέσουν αυτοί οι τελικοί διαδοχικά το 40% …, το 40% που αντιθέτως χαρίζει ή επικουρεί τους μισθωτές.
Δεν έχει υπάρξει απόφαση του Κοινοβουλίου που να αναφέρεται μαζί και στις ΠΝΠ, κήρυξης σε έκτακτη Οικονομική Ανάγκη η χώρα, ούτε παράπλευρες ΠΝΠ της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να εφαρμόζουν, προσωρινά !! ? και πλαγίως, αφαιρώντας και οποιαδήποτε αστική αξίωση των εκμισθωτών,  ευθέως, αναδιανομή της περιουσίας των πολιτών.
Δεν έχει από κανένα λόγο, συμφωνία, νόμο, ή αιτία, δικαίωμα καμία κυβέρνηση και η παρούσα της Νέας Δημοκρατίας, να αποφασίζει να μοιράζει ή να αναδιανέμει την περιουσία των πολιτών κατά τα δικά της κριτήρια ούτε και οι υπουργοί της.

Ζητούμε κύριε Υπουργέ της Οικονομίας κύριε Σταϊκούρα να φροντίσετε, να ορίσετε το άνοιγμα που κάνατε στους μισθωτές με την πρώτη ΚΥΑ, και το κλείσιμο τώρα όχι μετά, με όμοια ΚΥΑ επιχορήγησης στους μισθωτές αυτούς για να αποδώσουν στους εκμισθωτές τους το 40%, από τα σχετικά αντίστοιχα διαθέσιμα της Κυβέρνησης, για να είναι αλληλένδετα τα αποτελέσματα και τα δικαιώματα, όπως ισχύουν στην οικονομία και, να είναι λυσιτελείς = κατάλληλες για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου τέλους στην δεδομένη κατάσταση οι εφαρμοστές αποφάσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου