Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ειρήνη, Εργασία, Μάιος...


Του Anaconda
Αυτό ήταν το σύνθημα της παρέλασης για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς του 1986 στο Κίεβο. Τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας από την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ δεν ήταν ορατά με γυμνό οφθαλμό και η ηγεσία του σοσιαλιστικού καθεστώτος διαβεβαίωνε ότι όλα θα διορθωθούν, ότι θα υπάρξει μεν μια δύσκολη μεταβατική περίοδος, αλλά όλα θα γίνουν από το σοσιαλιστικό καθεστώς όπως πριν και ακόμα καλύτερα.
Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τη βεβαιότητα αυτή, ήταν εχθρός του Κόμματος.
Στην Ελλάδα, ο σκιώδης Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας της περιόδου 2015-2019 Σάκης Καρτερός ισχυριζόταν στον Ριζοσπάστη ότι οι όποιες αμφιβολίες/ανησυχίες για τις διαβεβαιώσεις που έδινε το Κόμμα ήταν έωλες κακοήθειες των αντιπάλων.
Σα να μην πέρασε μια μέρα.
Στην Ελλάδα, ο σκιώδης Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 2019 Τάκης Καρτερικάκος επί της ουσίας ισχυρίζεται τα ίδια.
Το επικοινωνιακό φιάσκο καλού μπάτσου Τσιόδρα και κακού μπάτσου Χαρδαλιά λειτούργησε ως άλλο θέατρο σκιών του Σπυρόπουλου:
- θέατρο, διότι τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί για να μην επηρεαστεί σημαντικά η οικονομία ήταν άλλα (πολύ πιο στοχευμένα, όχι καθεστωτικά, όπως γουστάρουν να επιβάλλουν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα) και άρα ήταν σκόπιμη η παράσταση εκφοβισμού (με αντίτιμο την καταστροφή της οικονομίας, δηλαδή του επιπέδου ζωής των ψηφοφόρων)
- σκιών, διότι οι αρμόδιοι κρύβονταν δειλά, για να μην έχουν προσωπικό πολιτικό κόστος, πίσω από τους δύο κομπάρσους.
Με μια λέξη, καραγκιοζιλίκια.
Η κυβέρνηση κλήθηκε να χειριστεί πέντε ουσιαστικά ζητήματα μέχρι σήμερα:
1. Τουρκική επέκταση εντός δυνητικής, με βάση το διεθνές δίκαιο, Ελληνικής ΑΟΖ
2. Μεταναστευτικό
3. Επενδυτική ανάκαμψη της χώρας
4. Στρατηγική συνεργασία με ΗΠΑ
5. Κορωνοϊός
Τί αποτελέσματα είχε;
1. Εθνικό φιάσκο μη ανακήρυξης ΑΟΖ «για να μην προκληθεί η Τουρκία», εθνικό φιάσκο μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας.
2. Εθνικό φιάσκο όσο εφάρμοζε το πρόγραμμά της, εθνικός θρίαμβος από τη στιγμή που εφάρμοσε το σχέδιο της Πεφωτισμένης Δεξιάς.
3. Φιάσκο: ούτε ένα ευρώ ξένων επενδύσεων δεν ήρθε προ ιού, ούτε καν λίγα ψίχουλα από το πλιάτσικο που έκαναν οι εκ νέου φίλοι της σοσιαλιστές ολιγάρχες.
4. Εθνικό φιάσκο: ισοπέδωσε την οικονομία με οριζόντια σοσιαλκαθεστωτικά μέτρα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερους θανάτους ως άμεσο απότοκο του ιού, με αδιανόητες μεγαλύτερες έμμεσες επιπτώσεις.
Τί έκανε για να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των ενεργειών της;
1. Πούλησε επικοινωνιακό παραμύθι «θα τα φτιάξουμε όλα όταν πάμε στον Τραμπ» και μετά «χτίζουμε σε όσα έγιναν πίσω από τις κουρτίνες, μην ανησυχείτε, κερδάμε» και τώρα προσπαθούν ανεπιτυχώς να κρύψουν το εθνικό φιάσκο κάτω από το χαλί του κορονωϊού, δηλαδή άλλης μιας δικής τους αποτυχίας.
2. Στεναχωρήθηκε τόσο πολύ για την εθνική επιτυχία που είχε τόσο εντός Ελλάδας όσο και διεθνώς, που αποφάσισε αφενός να μην εφαρμόσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση της Εθνικής Παράταξης και αφετέρου να συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική «μπολιάσματος».
3. Ψάχνει να βαφτίσει «επενδύσεις» το πλιάτσικο αρπαγής επιχειρήσεων από «ξένα funds», δηλαδή από εταιρίες εξωτερικού των εγχώριων σοσιαλιστών ολιγαρχών, στις οποίες έχουν παρκάρει τα κλεμμένα της Μεταπολίτευσης και να διασώσει με κρατικές εγγυήσεις όσους πρέπει να βάλουν από την τσέπη τους τη διαφορά των δανείων λόγω μείωσης του τζίρου.
4. Κολλητηλίκια με Κλίντον, Σόρος, Μπλούμπεργκ και λοιπούς διεθνιστές Δημοκρατικούς.
5. Επικοινωνιακή διαχείριση τύπου «αν είχαμε Τσίπρα θα πέθαιναν περισσότεροι» και «θέλω 2 χρόνια για να εφαρμόσω μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ανάτασης της οικονομίας, βάλτε πλάτη για να βγούμε στο ξέφωτο» (τις ίδιες αηδίες που έλεγαν και οι προηγούμενοι για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο στην εξουσία), μέχρι δηλαδή να πρέπει να πληρώσουμε 65 δισ. το 2022 για το χρέος - και κάπου εκεί γελάει όλος ο κόσμος και παύει η όποια σοβαροφάνεια.
Για να μη νομίσει κανείς ότι έχουμε κάτι επί προσωπικού με τον σύντροφο της ΚΝΕ (δεν ισχύει ούτε για αυτόν ούτε για κάποιον άλλο), θα σημειώσουμε ότι, ακόμα και να έφευγε αύριο το πρωΐ, θα έμεναν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ποταμίσιοι - σημιτικοί σύντροφοι προς ολοκλήρωση του σοσιαλιστικού καθεστώτος.
Καλά όλα αυτά, αλλά τί άλλο μπορεί να γίνει τώρα;
Με το σχέδιο για το μεταναστευτικό η Εθνική Παράταξη απέδειξε ότι (Α) ιεραρχεί το εθνικό συμφέρον πέρα και πάνω από οποιαδήποτε προσωπικό ή κομματικό όφελος, (Β) προσφέρει εθνικό έργο ποιοτικά ασύγκριτο με οτιδήποτε παράγει οποιοσδήποτε άλλος, πολιτικός ή μη, οργανισμός, και (Γ) όταν μια κυβέρνηση έχει την βούληση, μπορεί να εφαρμόσει εθνικό σχέδιο πλήρως αντίθετο με οτιδήποτε εθνομηδενιστικό της έχει προταθεί/επιβληθεί από αλλού.
Δυστυχώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ελέγχεται τόσο αυστηρά από την αντίπαλη παράταξη, το ευρωπατριωτικό μέτωπο, που απέκτησε τόσο ισχυρά αντισώματα σε οτιδήποτε εθνικό, ώστε προτίμησε να καταστρέψει οικονομικά και ψυχολογικά την κοινωνία παρά να εφαρμόσει άλλο ένα σχέδιο της Εθνικής Παράταξης. Εύλογο, μιας και δεν επιθυμεί εθνικό θρίαμβο αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή θρίαμβο της ολιγαρχίας εις βάρος του έθνους.

Κλείνοντας, δεδομένων των ανωτέρω, θα ζωγραφίσουμε με μια πινελιά... καλλιτεχνική, όπως αρμόζει στο επίπεδο της ΚΝίτικης επιχειρηματολογίας. Λεφτά υπάρχουν: ξέρουμε ποιοί δεν είχαν δεύτερο σώβρακο και με τα βασανιστήρια της αστακομακαρονάδας έγιναν ζάμπλουτοι. Δικτατορία του προλεταριάτου δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Θα αποτύχετε ξανά. Αυτή τη φορά οριστικά. Όσο και να πιέζετε τους διαφόρους να φωνάζουν «Ειρήνη, Εργασία, Μάιος και όλα καλά», θα πέσετε όπως και στην ΕΣΣΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου