Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κάτι σάπιο υπάρχει στην ΕΛΑΣ του Μ.Χρυσοχοΐδη με τους σωματοφύλακες «υψηλών προσώπων» - Η υπόθεση «αγγίζει» το μέγαρο Μαξίμου;

(Ανανεωμένο) Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό του ξυλοδαρμού μοτοσικλετιστή προχτές σε κεντρικό σημείο της Αθήνας από δυο άτομα που, σύμφωνα με έντονη φημολογία, φέρονται να ήταν αστυνομικοί "συνοδοί" - σωματοφύλακες στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, στο μέγαρο Μαξίμου.

-Ποιον ακριβώς συνόδευαν οι μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, όταν σημειώθηκε το απαράδεκτο περιστατικό στη διασταύρωση των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας;
-Ήταν αστυνομικοί, τους οποίους είχε τοποθετήσει η υπηρεσία τους (ΕΛΑΣ) ως συνοδούς "υψηλού προσώπου", και μάλιστα πολιτικού προσώπου, που έχει την έδρα του στο Μαξίμου και, μεταξύ των άλλων, έχει και άτυπη επίβλεψη της ΕΥΠ;
-Ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν "δεύτερη δουλειά" παράνομα, και συνόδευαν, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, μεγαλοεπιχειρηματία κατασκευαστικής εταιρείας; Ως γνωστόν, διπλή απασχόληση, και μάλιστα τέτοιου είδους, απαγορεύεται από την ΕΛΑΣ.
-Υπό ποίες συνθήκες, και γιατί, σταμάτησαν μοτοσικλετιστή, τον άρπαξαν, με συνέπεια να πέσει το μηχανάκι του, και στη συνέχεια τον έριξαν στο οδόστρωμα;
-Γιατί, ένας εκ των δυο φερομένων αστυνομικών - σωματοφυλάκων εστράφη κατά πολίτη που βρέθηκε εκείνη την ώρα επί τόπου, και διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό;
Όλα αυτά θα διερευνήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας αναφέρεται: "Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας".
Μείζον πολιτικό θέμα
Βεβαίως, η εμπλοκή του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ φαντάζει πλέον ως κάτι το εντελώς δευτερεύον, εάν πράγματι επαληθευτούν οι φήμες περί αστυνομικών, οι οποίοι ανήκουν στη φρουρά του στελέχους του μεγάρου Μαξίμου.
Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που θα κληθεί να ερευνήσει μια ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών, είναι για ανάρμοστη συμπεριφορά και "νόμιμη" ακινητοποίηση προσώπου, λόγω επικείμενου κινδύνου. Και, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προκύψουν όλα ... νόμιμα (!).
Ωστόσο, εάν όντως πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος, πρόκειται για σοβαρό πολιτικό θέμα, αφού το μέλος του μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να αναλάβει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για τις σκηνές αίσχους που διαδραματίστηκαν.
Εξίσου σοβαρό θέμα, ωστόσο, προκύπτει εφόσον αποδειχθεί ότι επρόκειτο για συνοδούς μεγαλοεπιχειρηματία. Δηλαδή, για αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν "μαύρη" - δεύτερη δουλειά, και, ενώ υπηρετούν ως σωματοφύλακες στο μέγαρο Μαξίμου, κάποιοι τους είχαν "δανείσει" σε ... ιδιώτη.
Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να απαντηθεί από που άντλησαν τέτοιααλαζονεία και υπερεξουσίες για να συμπεριφέρονται με τέτοιου είδους αυθαιρεσία.
Άφαντη η Δικαιοσύνη
Να σημειωθεί ότι υπάρχει βίντεο, το οποίο δείχνει μέρος του επεισοδίου και του ξυλοδαρμού του μοτοσικλετιστή.
Σύμφωνα με φημολογία που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, ο "ατυχής" μοτοσικλετιστής βρέθηκε στο ... λάθος σημείο, την ... λάθος ώρα. Εκεί, απ' όπου θα περνούσε η συνοδεία του κυβερνητικού στελέχους ή του μεγαλοεπιχειρηματία και για άγνωστους λόγους (είτε επειδή διαμαρτυρήθηκε που έκλεισε ο δρόμος, είτε για άλλους λόγους) δέχτηκε την επίθεση των "συνοδών".
Στο βίντεο, επίσης, διακρίνεται η μοτοσικλέτα του "συνοδού", που φέρει αστυνομικό φανό, καθώς και ο αριθμός της. Επίσης, διακρίνεται και ένας δεύτερος συνοδός, ενδεχομένως αστυνομικός κι' αυτός, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί δημόσια ακόμη αν ανήκει στην ΕΛΑΣ ή σε άλλη κρατική Υπηρεσία. Αυτός μάλιστα διαπληκτίζεται με διόλου "κομψό" τρόπο, με πολίτη που διαμαρτύρεται για τον ξυλοδαρμό του μοτοσικλετιστή.
Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον γιατί, παρά την ύπαρξη βίντεο, δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη για να ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου και αγνώστων για αυτό το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα ντάλα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.
Διότι, καλές μεν οι ΕΔΕ, αλλά έχουν αποδειχθεί άκρως αναποτελεσματικές. Για να μην πει κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν την βρωμιά κάτω από το χαλί. Αντίθετα, η παρέμβαση της Δικαιοσύνης είναι επιβεβλημένη, διότι, εκτός των άλλων, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την αμεροληψία.
Οι πραγματικές συνθήκες
Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης είναι επιβεβλημένη και για να διερευνηθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκαν αυτές οι απαράδεκτες εικόνες.
Έκοψε, άραγε, η συνοδεία την κυκλοφορία στον δρόμο για να περάσει η πομπή του "υψηλού προσώπου", και, όταν ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να περάσει, ξυλοφορτώθηκε;
Να σημειωθεί πως, όταν προ ετών υποβλήθηκαν καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά συνοδών, υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δώσει εντολή να σταματούν τα αυτοκίνητα της συνοδείας του στα φανάρια και να μην κλείνουν τους δρόμους. Κάτι που επιβάλλεται να γίνεται από όλα τα πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες και σήμερα.
Όπως και να' χει, αυτές οι πρωτοφανείς εικόνες σημειώνονται τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και να προειδοποιεί ότι όποιος παραβιάζει τους νόμους, ακόμα και οι αστυνομικοί, θα υφίστανται τις συνέπειες.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι καταγράφονται πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, έως τώρα η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία της Κατεχάκη, ουδεμία τιμωρία έχει επιβάλλει. Κάτι που αποθρασύνει τους -λίγους, ελπίζουμε- παραβάτες του νόμου στις τάξεις της ΕΛΑΣ.
Σωματοφύλακες επιχειρηματιών
Πάντως, είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών, ιδιαίτερα από τις Ειδικές Δυνάμεις, παρανόμως, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως "συνοδός" - σωματοφύλακας σε VIP πρόσωπα, και κυρίως επιχειρηματίες. Έναντι, πολύ καλής αμοιβής.
Μάλιστα, επανειλημμένως, έχουν γίνει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες συνοδείες μεγαλοεπιχειρηματιών συμπεριφέρονται κατ' αυτό τον τρόπο, λες και είναι οι δρόμοι δικοί τους.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση αστυνομικών, τους οποίους είχε παραχωρήσει προ ετών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μεγαλοεπιχειρηματία - εφοπλιστή, και αυτοί, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, στην Βασιλίσσης Σοφίας, είχαν φτάσει στο σημείο να κόψουν την κίνηση στη λεωφόρο για να περάσει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.
Όταν καταγγέλθηκε αυτό το συμβάν, και οι πέντε αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στον επιχειρηματία απομακρύνθηκαν με εντολή υπουργού.
Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα έτη, τουλάχιστον 1200 αστυνομικοί είχαν απομακρυνθεί από τις συνοδείες επιχειρηματιών και πολιτικών, που τους είχαν παραχωρηθεί προηγουμένως, αν και στη συνέχεια τους ξανατοποθέτησαν στις θέσεις τους (!).
Πάντως, το φαινόμενο να δουλεύουν στη ζούλα αστυνομικοί για επιχειρηματίες, που, κατά ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, φέρεται να γνωρίζουν οι πολιτικές και υπηρεσιακές ηγεσίες του υπουργείου. Ωστόσο, ουδείς παρεμβαίνει για να το σταματήσει, ή τουλάχιστον να το περιορίσει.
Επανειλημμένως, επίσης, έχει γίνει λόγος και για άλλου είδους "απασχολήσεις" αστυνομικών, σε κυκλώματα του υποκόσμου. Ορισμένοι εκ των διεφθαρμένων αστυνομικών έχουν συλληφθεί και εκδιωχθεί από την ΕΛΑΣ.
Έλλειψη επαγγελματισμού
Πάντως, η "αντίδραση" των δυο σωματοφυλάκων, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει, όχι απλά έλλειψη επαγγελματισμού στη συνοδεία "υψηλών προσώπων", αλλά και συμπεριφορά τραμπούκων απέναντι σε απλούς πολίτες.
Κανονικά, σημειώνουν οι ίδιοι, ό,τι και να γίνει κατά το πέρασμα της πομπής οχημάτων του "στόχου", οι "συνοδοί" δεν πρέπει να σταματήσουν, αλλά να συνεχίσουν την πορεία τους, συνοδεύοντας τον "στόχο", μακριά από τα όποια επίμαχα σημεία παρουσιαστούν κατά τη διαδρομή.

Οι δυο "συνοδοί", ωστόσο, αντί αυτού, ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση με έναν διερχόμενο μοτοσικλετιστή και έναν πεζό που εκείνη τη στιγμή βρέθηκε εκεί. Αν είναι να συμπεριφέρονται έτσι, καταλήγουν οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να σταματάνε σε κάθε διασταύρωση και να μαλώνουν με όλη την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου