Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός- Περιπλέκεται το μυστήριο: Με αμερικανική χρηματοδότηση οι έρευνες στο εργαστήριο της Ουχάν!



Περιπλέκεται το μυστήριο με τον κορωνοϊο και οι ποιοι βρίσκονται πίσω από την διασπορά του πρώτα στην κινεζική πόλη της Ουχάν και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το διαβόητο εργαστήριο βιολογικών ερευνών στην Ουχάν επιπέδου ασφάλειας BSL-4 (το ανώτερο που υπάρχει στην σχετική κατηγοριοποίηση) χρησιμοποιούσε χρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης για να πραγματοποιεί έρευνες γύρω από τις νυχτερίδες που πιστεύεται ότι ήταν η αιτία γέννησης του ιού.
Το ινστιτούτο της Ουχάν εισέπραξε από τις ΗΠΑ 3,7 εκατ. $ για να πραγματοποιήσει έρευνες αναφορικά με νυχτερίδες οι οποίες βρίσκονταν σε αιχμαλωσία περίπου σε 1.600 μακριά από την Ουχάν στην επαρχία Yunnan.
Γονιδίωμα του COVID-19 είχε βρεθεί σε σπηλιά στην ανωτέρω επαρχία και οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεταδόθηκε από την αγορά της Ουχάν, χωρίς πάντως και αυτό το σενάριο, δηλαδή από πού προήλθε ο ιός να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.
Όπως αναφέρει η daily mail, το γεγονός ότι το εργαστήριο στην Ουχάν πειραματιζόταν με νυχτερίδες ενισχύει τους φόβους ότι ήταν αυτό από προήλθε η διαρροή του κορωνοϊού στο περιβάλλον και όχι η αγορά της πόλης.
Η αποκάλυψη έγινε ύστερα από πιέσεις γερουσιαστών και οργανώσεων για να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις έρευνες που γίνονταν στο εργαστήριο με αμερικανική χρηματοδότηση.

Ο γερουσιαστής Matt Gaetz δήλωσε σχετικά: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου στο γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε επικίνδυνα και βάρβαρα πειράματα σε ζώα στο ινστιτούτο της Ουχάν και ότι αυτά μπορεί να συνέβαλαν στην εξάπλωση του κορωνοϊού».
Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα επιστήμονες πραγματοποιούσαν πειράματα σε νυχτερίδες βάσει προγράμματος που είχε την χρηματοδότηση του αμερικανικού ινστιτούτου Υγείας, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα των εργαστηρίων που λαμβάνουν αμερικανική χρηματοδότηση.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου