Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ιχνηλατώντας τον ΧΡΙΣΤΟΝ ¨ μαμά μέσα στη φλόγα της λαμπάδας μου βλέπω το Χριστούλη"

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_15.html

Πλούσια και ευλογημένη η Ελληνική γλώσσα των ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ, ευλογημένη άνωθεν , γλώσσα αγγέλων , αγίων και ανθρώπων όχι απανθρώπων.
Έτσι μέσα στον πλούτο των μαθηματικών υψηλών εννοιών της ακούμε και την δημοφιλή επιδημιολογική  φράση των ημερών μας « ιχνηλατώντας τις επαφές του κρούσματος με τους άλλους»
Εμείς όμως σήμερα στην αγάπη σας θα δανειστούμε την λέξη αυτή για να ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΜΕ τις επαφές του ΧΡΙΣΤΟΥ και όχι του δόλιου και δούλου σκοπιμοτήτων φονικού ιού.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είναι ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς ΧΡΙΣ
ΤΟΣ και « οι επαφές ΤΟΥ»  είναι οι δωρεές ΤΟΥ στο πλάσμα ΤΟΥ.

Ακολουθώντας τα ΙΧΝΗ ΚΥΡΙΟΥ θα αναφερθούμε σε τέσσερες περιπτώσεις .

Στον Ιερό Χρυσόστομο, σε ένα ασκητή αγιορείτη και σε ένα γέροντα ( πατέρες των ημερών μας και οι δύο ) αλλά και σε μια Ελληνίδα  μάνα που μας έστειλε μια εμπειρία που είχε το μικρό κοριτσάκι της . Τέσσερες πνευματικές επαφές του ΧΡΙΣΤΟΥ που συνδέονται μεταξύ τους και αντί να μας μολύνουν, αντίθετα μας θεραπεύουν.

ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

« Σήμερα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός βρίσκεται πάνω στο σταυρό και εμείς εορτάζουμε, για να μάθεις ότι ο σταυρός είναι εορτή και πανήγυρη πνευματική. Γιατί προηγουμένως ο σταυρός ήταν η λέξη που σήμαινε καταδίκη, τώρα όμως έγινε αντικείμενο τιμής. Προηγουμένως ήταν σύμβολο καταδίκης, τώρα όμως είναι η προϋπόθεση της σωτηρίας μας. Γιατί αυτός ο σταυρός μας προξένησε άπειρα αγαθά, αυτός μας απάλλαξε από την πλάνη της ειδωλολατρίας, αυτός μας φώτισε ενώ ζού­σαμε μέσα στο σκοτάδι, αυτός μας συμφιλίωσε με το Θεό, ενώ είχαμε γίνει εχθροί του, αυτός μας έκανε φίλους του, ενώ είχα­με αποξενωθεί άπ' αυτόν, αυτός μας έφερε κοντά στο Θεό, ενώ ήμαστε μακριά του. Αυτός εξαφάνισε την έχθρα, αυτός εξα­σφάλισε την ειρήνη, αυτός έγινε για μας θησαυροφυλάκιο άπει­ρων αγαθών. Εξαιτίας του δεν περιπλανιόμαστε πια στις έρη­μους, γιατί γνωρίσαμε τον αληθινό δρόμο. Δε ζούμε πια έξω από τη βασιλεία των ουρανών, γιατί βρήκαμε την είσοδό της. Δε φοβόμαστε πια τα πυρωμένα βέλη τού διαβόλου, γιατί είδαμε την πηγή. Χάρη σ' αυτόν δε βρισκόμαστε πια σε χηρεία, γιατί αποκτήσαμε το γαμβρό. Δε φοβόμαστε το λύκο, γιατί έχουμε τον καλό ποιμένα. Γιατί λέγει ο Χριστός· «Εγώ είμαι ο ποιμέ­νας ο καλός»1. Χάρη σ' αυτόν δεν τρέμουμε τον τύραννο, γιατί είμαστε κοντά στο βασιλιά. Γι' αυτό εορτάζουμε και τιμούμε το σταυρό. Έτσι παράγγειλε και ο Παύλος να εορτάζουμε το σταυρό. Διότι λέγει· «Ας εορτάζουμε όχι με την παλιά ζύμη, αλλά με άζυμα ειλικρίνειας και αλήθειας»2. Έπειτα, αφού πρόσθεσε την αιτία, συνέχισε˙ «Γιατί το Πάσχα το δικό μας εί­ναι ο Χριστός, που θυσιάσθηκε για τη σωτηρία μας»3. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΣΤΗ https://www.entaksis.gr/xristianika-themata/psihopheli/2018-04-01-17-46-20

ΑΣΚΗΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ για  τις συνθήκες αυτής  της Μεγάλης Εβδομάδας του 2020
«« Μας στερούν αδίκως την ΖΩΗ και για αυτό Άγγελοι Κυρίου θα μεταλαμβάνουν τους πιστούς τέτοιες άγιες μέρες»  « η ΠΙΣΤΗ και τα δάκρυα θα φέρουν Μεγάλα Θαύματα» από ασκητή στις αετοφωλιές του Άθωνα»

 Σεβαστός Γέροντας με πόνο για τα  πρωτάκουστα δρώμενα των ημερών μας.
« Η εκκλησία ιδρύθηκε από τον Χριστό και είναι θεμελιωμένη στο αίμα του Χριστού και των μαρτύρων.
Ο άρτος γίνεται πραγματικά σώμα Χριστού και ο οίνος γίνεται πραγματικά αίμα Χριστού.
Μετά τον αγιασμό του άρτου και του οίνου έχουμε το μεταβάλλεσθαι και το μετουσιούσθαι.
Ποιο σώμα μεταβάλλεται;
Όπερ Εγεννήθη εν Βηθλεέμ εκ της Παρθένου, Εβαπτίσθη εν Ιορδάνη, Έπαθεν, Ετάφη, Ανέστη, Ανελήφθη, Μέλλει ελθείν επί των νεφελών του Ουρανού.
Τον δε οίνον μεταποιήστε και μετουσιούσθαι εις αυτό το αληθές του Κυρίου αίμα όπερ κρεμαμένου επί του Σταυρού εχύθη υπέρ της του Κόσμου Ζωής.
Αυτό λοιπόν μεταλαμβάνουμε για να το μάθουν όσοι το ξέρουν και όσοι δεν το ξέρουν.
Το μαρτύριο βλέπεις ξεκινά όταν πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα όπως έλεγε και ο άγιος Λουκάς ο ιατρός.
 Όστις θέλει…..

Η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί το θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου.
Τι είπε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ πριν φτάσει ο Κύριος στον Άδη; «Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών» και φώναξε έπειτα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ «και επάρθητι πύλαι αιώνιοι».
Τι είπαν οι άρχοντες του Άδη; «τις έστιν ούτος ο Βασιλεύς της δόξης;» και όλες οι Ουράνιες Δυνάμεις φώναξαν: « Κύριος κραταιός και δυνατός, Κύριος των Δυνάμεων, αυτός εστίν ο Βασιλεύς της δόξης»


Ελληνίδα μητέρα περιγράφει σε σχόλιο που μας απέστειλε την εμπειρία της μικρής θυγατέρας της.

« Καλημέρα κύριε Βαρδάκα καλημέρα αδέλφια μου,

Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τη ζεστή γωνιά που έχετε δημιουργήσει για εμάς και τόσα χρόνια ηρεμεί η ψυχή μας με τα λόγια σας.
Θα σας διηγηθώ κάτι που θυμήθηκα σήμερα. Πέρσι έχοντας το Άγιο Φως σπίτι μας για να ανάψω το καντηλάκι μας, η κόρη μου ετών εφτά με τη λαμπάδα στα χέρια της γυρνάει και μου λέει, μαμά μέσα στη φλόγα της λαμπάδας μου βλέπω το Χριστούλη. Με απορία της λέω τι εννοείς; Και μου απαντάει βλέπω το Χριστούλη ολόσωμο μέσα στη φλόγα. Καλοί μου αδελφοί κανείς δε μπορεί να μας εμποδίσει να λιβανίσουμε στα μπαλκόνια μας να ανάψουμε τα φώτα μας να πάρουμε τις βιολέτες μπροστά  στα εικονίσματα μας και να υποδεχτούμε το Χριστό μας.

Καλή Ανάσταση αδέλφια μου εν Χριστώ ο Θεός να σκεπάζει εσάς και τις οικογένειες σας»  
Μαρία


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου