Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μισθωτές επαγγελματικοί Ακινήτων Αποζημίωση 100% του ενοικίου & των μισθών των εργαζομένων τους

Η αναδημοσίευση του παρόντος να περιέχει και την προέλευση του
ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  Δ.Τ. 707 24.04.2020

Το ΙΝΚΑ θεωρεί ότι είναι αίολη η ΠΝΠ που καταστρατηγεί τις ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα για τις ιδιωτικές σχέσεις, σε βάρος μάλιστα όλων ανεξαιρέτως των εκμισθωτών, με την υπόδειξη δικαιώματος νόμιμης !! αφαίρεσης τμήματος 40% του μισθώματος ιδιωτικού και όχι Δημοσίου Ακινήτου. 
Ως Αντισυνταγματική κρίνεται η αντιτιθέμενη στις διατάξεις αναγκαστικού δικαίου του ΑΚ, παρέμβαση στις μισθώσεις ιδιωτών, σχετική ΠΝΠ αποφυγής της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 που εγκρίθηκε και από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Μάλιστα με μοναδική εξαίρεση αποζημίωσης/επιχορήγησης του ενοικίου των ενοικιαστών, ενώ πρέπει να αποζημιωθεί/επιχορηγηθεί το 100% του ενοικίου και το 100% των μισθών του προσωπικού στον επαγγελματία που διατάχθηκε να κλείσει τη δραστηριότητά του.
Με ποια δεδομένα όλοι οι εκμισθωτές, ο ένας ή όλοι είναι πλουσιότεροι από τους μισθωτές ????. Εξ άλλου, σε κανένα μισθωτό & λειτουργό του Δημοσίου δεν έγινε περικοπή.
Ιδιοκτήτης εκμισθωτής 1 ακινήτου, διαβιώνει με το ενοίκιο αυτό.

Ποτέ δεν κρίθηκε πως οι επαγγελματίες μισθωτές είναι πτωχότεροι από τους  ιδιοκτήτες. Υπάρχουν εκμισθωτές που έχουν μοναδικά εισοδήματα τα ενοίκια, και που με τα μισά εισοδήματα του κινδυνεύει να μην μπορεί να αγοράσει φάρμακα, φαγητό και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης, με αυτή την απόφαση τους φτάνουν στην λιμοκτονία
Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ, για να υποχρεώνονται στις αποφάσεις και τις υποδείξεις της.
Δεν είναι δυνατόν το Κράτος να κάνει με οριζοντίωση κοινωνική πολιτική αναδιανέμοντας τα εισοδήματα των πολιτών, εντελώς ασυνάρτητα και αυθαίρετα, τώραυποσχόμενο αντί των αναγαίων μετρητών, μελοντικές φορολογικές !! Ευκολίες.
Είναι αδιανόητο να αποφασίζεται με κυβερνητική απόφαση η σημαντική μείωση εισοδήματος πολιτών των οποίων το εισόδημα είναι κατοχυρωμένο με ιδιωτική συμφωνία μεταξύ τους, αναστέλλοντας πλαγίως, ασύμμετρα και αυθαίρετα τον Αστικό Κώδικα.
Η κατάσταση ανάγκης αφορά στον Δημόσιο χώρο.
Στον ιδιωτικό χώρο, δηλαδή στον χώρο των αστικών συμβάσεων μεταξύ ιδιωτών, ισχύει μόνο η απρόοπτη μεταβολή συνθηκών μεταξύ των συμβαλλομένων και την ύπαρξη αυτής της απρόοπτης μεταβολής μπορεί να την κρίνουν μονάχα οι δικαστές και συγκεκριμένα μονάχα ο δικαστής που εξετάζει την οικονομική και βιοτική κατάσταση και εξέλιξη εκάστου συμβαλλομένου της ιδιωτικής αστικής συμβάσεως μίσθωσης.
Αν το κράτος θέλει, όπως και οφείλει λόγω Πανδημίας, να στηρίξει οικονομικά τους επαγγελματίες μισθωτές ακινήτων, πράγμα που θεωρούμε και εύλογο και θεμιτό, μπορεί να το κάνει απ τον κρατικό προϋπολογισμό αποζημιώνοντας/επιδοτώντας στους μισθωτές το 40% ή όποιο άλλο ποσοστό θεωρεί εύλογο, και το ορθό είναι το 100%.
Οι ζημιωθέντες Επαγγελματίες και εργαζόμενοί τους, δεν προκάλεσαν ούτε μπορούσαν να αποτρέψουν την ζημία τους.
Το πλήρες ορθό είναι, εκτός από την αποζημίωση/επιδότηση από το κρατικό ταμείο του 100% του ενοικίου του επαγγελματία που διατάχθηκε να κλείσει λόγω Πανδημίας, να αποζημιώσει/επιδοτήσει στον επαγγελματία και το 100%  των μισθών του προσωπικού του, που απαγορεύτηκε η εργασία του.
Στον καθημερινά διευρυνόμενο τεράστιο αριθμό αποζημιούμενων/επιδοτούμενων, μπορεί και οφείλει να προσθέσει και τους επαγγελματίες μισθωτές και τους υπαλλήλους – εργαζόμενους στον επαγγελματία που τον διάταξε να κλείσει.
Δεν δικαιούται όμως, να σκέφτεται να χρηματοδοτεί, με τα χρήματα μιας άλλης επίσης πληττόμενης κοινωνικής ομάδας, διότι κάτι τέτοιο είναι άδικο, δεν προάγει την κοινωνική συνοχή, την διασπά και τροφοδοτεί κοινωνικές συγκρούσεις.
Οφείλει, μπορεί και πρέπει, να αντλήσει τα ανωτέρω ποσά αποζημιώσεων/επιχορηγήσεων, από αντίστοιχα ανάλογες και προβλεπόμενες πηγές κάλυψης οικονομικών αναγκών καταστάσεων πανδημίας, καθώς και με άσκηση Αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου κατά του υπευθύνου έκθεσης σε Πανδημία τον Ελληνικό Λαό. Το δεύτερο μπορεί να αργήσει αλλά θα τοκίζεται.
Μόνο ο δικαστής, (εξετάζοντας καθεμία περίπτωση χωριστά και τα οικονομικά και βιοτικά χαρακτηριστικά καθενός εκ των συμβαλλομένων), μπορεί να αποφανθεί για την αναπροσαρμογή του συμφωνηθέντος μισθώματος της αστικής ιδιωτικής μίσθωσης λόγω απρόοπτης μεταβολής συνθηκών. 
Ζητούμε:
1.                                        Στο τεράστιο πλήθος των αποζημιούμενων/επιχορηγούμενων, να περιληφθεί αποζημίωση/επιχορήγηση στον μισθωτή, το 100% του μισθώματος ακινήτου ιδιώτη, και το 100% και των μισθών του προσωπικού που απαγορεύτηκε η εργασία τους στον επαγγελματία που διατάχθηκε να κλείσει.
2.                                        Να αντλήσει η κυβέρνηση τα ανωτέρω ποσά αποζημιώσεων /επιχορηγήσεων, από αντίστοιχα ανάλογες και προβλεπόμενες πηγές κάλυψης οικονομικών αναγκών καταστάσεων πανδημίας, καθώς και με άσκηση Αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου κατά του υπευθύνου έκθεσης σε Πανδημία τον Ελληνικό Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου