Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ο κορονoϊός και το… Χόλυγουντ

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/o-koronoios-kai-to-xolugount/10.142593

Του Strange Attractor

Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλάζοντας τα πάντα όλα και προκαλώντας τρόμο και πανικό.

Κάποιοι μάλιστα ήδη άρχισαν να μιλάνε για την ανάγκη επιβολής στρατιωτικού νόμου, απαγόρευση κυκλοφορίας, δελτία σε καύσιμα και τρόφιμα, έκτακτη κυβέρνηση ανάγκης υπό την αιγίδα της… Ιεράς Συνόδου, με συμμετοχή αξιωματικών του πυροβολικού, και άλλα τέτοια κουφά και πάνω απ’ όλα «δημοκρατικά»…
Μια βόλτα στα σόσιαλ μίντια θα σας πείσει για τον τρόμο που αισθάνονται πολλοί συμπατριώτες μας, αλλά και για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού, που προτείνουν.
Ήδη όποιος φταρνίζεται ή βήχει δημοσίως, κινδυνεύει με λιντσάρισμα…
Και όσο εξαπλώνεται, τόσο περισσότεροι είναι εκείνοι που μιλάνε για τεχνητό ιό, κατασκευασμένο σε εργαστήριο, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι όσοι θυμούνται την ταινία του 2011 Contagionμε πρωταγωνιστές τους Matt Damon, Gwyneth Paltrow και Lawrence Fishburne, και σκηνοθέτη τον Steven Soderbergh .
Μια ταινία που είχε ως θέμα έναν φονικό ιό ονόματι MEV-1, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το κύριο σλόγκαν της ταινίας ήταν το «nothing spreads like fear»… κάτι που επιβεβαιώνεται σήμερα αν κρίνουμε από το μούδιασμα και τις αντιδράσεις όλων των κοινωνιών σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα κινηματογραφική παραγωγή, ένα σούπερ ρεαλιστικό θρίλερ, που παράλληλα διδάσκει, μιας και το σενάριο της εμπλουτίστηκε από συμβουλές και πληροφορίες του World Health Organization (WHO), ΠΟΥ στα καθ’ ημάς, αλλά και του Center for Disease Control (CDC).
Αν κάποιος φοβάται τον κορονοϊό, και δεν έχει δει την ταινία, καλά θα κάνει να μη τη δει ποτέ. Ας περιοριστεί στα δελτία ειδήσεων, κι αν όντως αισθάνεται αλληλέγγυος, ή απλά έχει τρελαθεί από την αναγκαστική κλεισούρα, ας βγει στο μπαλκόνι του βαρώντας κατσαρόλες και τραγουδώντας … Τσαλίκη. Μη γελάτε, το έκανε γείτονάς μου.
Αλλιώς ας μείνει μέσα, παραγγέλνοντας ντελίβερι, και παρακολουθώντας τα καλογυρισμένα (χα χα) ελληνικά σίριαλ, ή το ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ του Παπαδόπουλου, το οποίο όπως πληροφορούμαι άγγιξε το 100% της τηλεθέασης.
Όσο για τους υπόλοιπους, που δεν πολυμασάνε, ας την ψάξουν.
Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας; Η Beth Emhoff επιστρέφει από ένα ταξίδι στο Χόνγκ Κόνγκ, και λίγο μετά πεθαίνει μολυσμένη από κάποιον άγνωστο ιό που μοιάζει με εκείνον της γρίπης.
Την ίδια μέρα πεθαίνει και ο γιος της.
Ο σύζυγός της όμως δείχνει να έχει ανοσία στον ιό.
Έτσι ξεκινάει η ραγδαία μετάδοσή του, ενώ οι αρμόδιες ιατρικές και άλλες αρχές των ΗΠΑ δείχνουν αρχικά να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος και τις συνέπειες του νέου αυτού άγνωστου ιού.
Προσπαθούν να τον ταυτοποιήσουν, και στη συνέχεια προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν το εμβόλιο-φάρμακο για την αντιμετώπισή του. Όταν το βρίσκουν, όσοι εμβολιάζονται φέρουν ένα ειδικό barcode στην επιδερμίδα τους, και μόνο αυτοί μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Οι υπόλοιποι παραμένουν κλεισμένοι και απομονωμένοι, μέχρι να πεθάνουν.
Στο μεταξύ ο ιός διαδίδεται ραγδαία, σκορπώντας τον θάνατο, αλλά και τον πανικό, και προκαλώντας τεράστιες αναταράξεις στον κοινωνικό ιστό, και στην παγκόσμια οικονομία.
Τέλος, υπάρχει και ένας μπλόγκερ συνωμοσιολόγος (Jude Law), που κατακεραυνώνει τις αρχές, διατυμπανίζοντας ότι υπάρχει θεραπεία, ότι ο ιός έγινε εξ επίτηδες, ότι ο κοΖμάκης δεν θα πρέπει να εμβολιάζεται, κλπ. κλπ.
Οι αρχές τον συλλαμβάνουν και αποκαλύπτεται ότι ήταν ένας ακόμη παπατζής κερδοσκόπος, που έβγαλε εκατομμύρια προωθώντας ένα δικής του έμπνευσης φάρμακο.
Σας θυμίζει κάτι; Έναν δικό μας παπατζή, και αρχηγό κόμματος ταυτόχρονα;
Πάντως, για να τα λέμε όλα, η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε λίγο μετά τη μεγάλη κρίση του H1N1 το 2008. Τότε που μετά από ένα μεγάλο κύμα πανικού, που τροφοδοτήθηκε από τον WHO και το CDC, με μια τεράστια εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών, κάποιες πιο ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες απέδειξαν ότι οι εν λόγω οργανισμοί είχαν υπερβάλλει κατά πολύ τα νούμερα των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα ο μαζικός εμβολιασμός που ακολούθησε να είναι όχι μόνο περιττός αλλά ίσως και επικίνδυνος.
Γι’ αυτό και το Χόλυγουντ, πιστό στις συστημικές παραδόσεις του, έσπευσε να γυρίσει το Contagion, έτσι ώστε να «επαναφέρει» όσο το δυνατόν τη χαμένη αξιοπιστία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΥΓ- Προσωπικά πιο πολύ ανησυχώ μη σπάσω κανένα πόδι, ή μη χρειαστώ καμιά εγχείριση σκωληκοειδίτιδας, τώρα που το ήδη απαράδεκτο δημόσιο σύστημα υγείας μας λειτουργεί στα κόκκινα, παρά μη τυχόν και προσβληθώ από τον κορονοϊό.
ΥΓ 2- Παρεμπιπτόντως, οι θάνατοι από την κοινή γρίπη είναι πολλαπλάσιοι εκείνων του κορονοϊού.
ΥΓ 3- Για δεύτερη φορά, μετά τις μάχες των ενστόλων μας με τις ορδές των «ικετών» στα σύνορα, ο λαός δείχνει εμψυχωμένος, και στηρίζει τους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία όπως στήριξε την αστυνομία και το στρατό στις Καστανιές. Και μπράβο του.
Την ίδια ώρα όμως, πολλοί που επευφημούν τους παραπάνω, ταυτόχρονα στάζουν δηλητήριο για τους δημοσίους υπαλλήλους… ξεχνώντας τεχνηέντως ότι και οι ένστολοι, και οι νοσηλευτές… δημόσιοι υπάλληλοι είναι.

Θα μου πεις στην Ελλάδα ζεις, τι περιμένεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου