Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ο Ερντογάν πάει Βρυξέλλες για να του πάρουν την Κορώνα.

Πριν τον πόλεμο γίνεται κλεφτοπόλεμος. Αυτό γίνεται σήμερα στον Έβρο και οι αγάδες φωνάζουν από την Ανατολία «ακόμα δεν είδατε τίποτε Έλληνες» σημερινές δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΣ. «Σώπα βρε παλληκάρι!!»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν μπορείς να εκβιάζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο , χρειάζεται και έμπνευση, μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με σφιχτοχέρηδες ευρωπαίους. Θα πάει την Δευτέρα ο σουλτάνος εις τας Βρυξέλλας και θα χορτάσει και αυτός υποσχέσεις. Δηλ. μόνο εμείς θα χορταίνουμε με αέρα κοπανιστό;
Θα του πουν οι εταίροι μας σε ένα φαινομενικό διάλογο  ακόμα και αυτοί (και δεν είναι λίγοι) που διάκεινται ευμενώς απέναντι του:

-Πολυχρονεμένε στην κορώνα που φοράς δεν έχουμε μια για το προσφυγικό , καθότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το φονικό κακό που ενέσκηψε με την ΚΟΡΩΝΑ –ΙΟ στις χώρες μας . Άντε να σου δώσουμε κάποια κονδύλια για τις τρέχουσες ανάγκες του στρατού σου, μιας και έχεις μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στο εσωτερικό σου.

-Δεν είναι μόνο ο ιός αυτός , είναι και ιός του BREXIT που μας τσίμπησε δηλ. το πρόβλημα που έχουμε με την Αγγλία, καθότι δεν κλείσαμε ακόμα λογαριασμούς μαζί της  ( τι μας χρωστάει  και τι την χρωστάμε;)

-Αν θες χρήμα πρέπει να δουλέψεις – ιδού πεδίον λαμπρόν , να εργαστείς και να τρυπήσεις στα ενεργειακά πεδία της Αν. Μεσογείου.

 Στο μυαλό του σουλτάνου τότε θα έρθουν οι κακοί οι Έλληνες και  θα σκέφτεται, τι βασανιστήριο θα τους κάνει μόλις επιστρέψει;

Τι συμβαίνει τώρα εις τας Ευρώπας;

Πριν λίγο  εξαίρετος ομογενής επιστήμονας μας έστειλε αυτό το μήνυμα:

«-Μόλις άκουσα πρόγραμμα Κυριακάτικη εκπομπή για την Ελλάδα .. Υποστήριζαν την Τουρκία, ακόμη ανέφεραν ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα εκτός αν επέμβει η Αμερική όπως έγινε με τα Βαλκάνια .. Τα συμπεράσματα δικά  σου. Καλό Σαββατοκύριακο

-Ο Θεός να βάλει το χέρι του..

- Τέλος, η οικονομική κρίση που έρχεται ίσως να είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Η Ευρώπη σχολίασαν ότι δεν θέλει με τίποτα τους μετανάστες γιατί.. Θα αναπτυχθεί ραγδαία ο φασισμός, ο εθνικισμός (θα ξεσηκωθούν ΟΛΟΙ).. Το αποτέλεσμα γνωστό.. «Θα τα πληρώσει η Ελλάδα» ...πάντα μόνη και προδομένη ...»

Δεν είναι τόσο θλιβερά τα πράγματα, ούτε χρειάζεται πανικός , αντίθετα ψυχραιμία και ΠΙΣΤΗ  γιατί οι «γεωπολιτικοί αναλυτές του Ουρανού»  δηλ. οι άγιοι πατέρες μας τα είπαν και τα φώναξαν» προσωπικά τα αναλύαμε τόσα χρόνια με την δική τους ματιά.

Τα γεγονότα τρέχουν και δεν περισσεύει κανένας και όπως μας συμβούλεψε ένας σοφός γέροντας «τώρα ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, αρκεί Έλληνα να βγεις ζωντανός»

ΔΕΙΤΕ πόσο κοντά είναι ο Έβρος στα ΣΤΕΝΑ και τα Δαρδανέλια (ο όμορφος Ελλήσποντος των προγόνων μας) .

Από κάτω ακριβώς το ΑΙΓΑΙΟ και με τα θαλασσοπούλια του και τους ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ του.

Επισημάναμε αρχές Φεβρουαρίου 2020 «Το πιο κρίσιμο σημείο του πλανήτη από όλες τις απόψεις(γεωπολιτικά, ενεργειακά, διαδρομές αγωγών, οικονομικά πλεονεκτήματα) είναι τα ΣΤΕΝΑ και τις άρξει της ΠΟΛΗΣ; από κοντά σε αυτά το ΑΙΓΑΙΟ και αυτά που τραβάει η δόλια η πατρίδα μας.

Όλα δένουν και συγκλίνουν σε μεγάλες ανατροπές.

Οι πατέρες μίλησαν και εμείς ακούσαμε. Άραγε τα εμπεδώσαμε;

Το στέμμα, την κορώνα  των βυζαντινών αυτοκρατόρων φαίνεται να το οικειοποιήθηκαν πάρα πολλοί μέχρι και τηλεοπτικές σειρές αλλά και η επιδημιολογία των ιών ;

Με το που μπήκε ο Φεβρουάριος του 2020 ένας ασκητής μας διαμήνυσε και το μεταφέραμε:

«Η επιδημία του κορωναϊού επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία;

Επαναλαμβάνουμε και προσπαθούμε να εκτιμήσουμε το παρακάτω που ακούσαμε πριν λίγα 24ωρα:

Ένας παππούλης μας είπε πριν λίγο ανερμήνευτα:

« η ΚΙΝΑ φέρνει ΠΕΙΝΑ;»

« οι επόμενοι πολιτικοί που θα μας κυβερνήσουν είναι οι ΑΓΙΟΙ»

« και να ξυπνήσουν κάποιοι δεν αρκεί , πρέπει να ζωντανέψουν αυτοί με την έμπρακτη μετάνοια»

« κλείνουν ιστορικοί κύκλοι και εισερχόμαστε σε άλλους και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτε» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/02/10-2018-8-2019.html

Πάμε τώρα στα σημερινά:

Η ΚΟΡΩΝΑ αλλάζει κεφάλι , φεύγει από το κεφάλι της τουρκίας και πάει …το ξέρετε εσείς , αλλά οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι (όπως τους ονοματίζει ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ) δεν μπορούν να το χωνέψουν.   

 «Μην κλαις, Γιάννη, και όσα περικαλιέσαι, και την πατρίδα σου θ’ αναστήσω και την θρησκεία σου και γενικώς την ανθρωπότη, με τον καιρό τους, Γιάννη, δεν είναι η ώρα η διορισμένη ακόμα. και θα ιδείτε, όλοι όσοι πηγαίνουν κόντρα της θελήσεώς μου. και δικούς σας και άλλους, θα σας λευτερώσω από τους αναθεματισμένους και θα σας δώσω την μεγάλη κορόνα»! σελ. 139 Στρατηγού Μακρυγιάννη «Οράματα και Θάματα»

« Και λέει ένας φίλος σχολιαστής

Ήρθε ο καιρός να μας δωρίσει ο Καλός Θεός την μεγάλη κορόνα....Τώρα που έφτασε στην πατρίδα μας ο Corona-virus! Δόξα στον Άγιο Τριαδικο Θεό μας!!»

Κάπως έτσι σημειολογικά αλλά τώρα χρειάζεται «η υπομονή των ΑΓΙΩΝ μας» όπως μας νουθετεί ο Σεβ Μόρφου Νεόφυτος.

Όμως δεν θα πρέπει να τρομοκρατούμαστε, γιατί μόνο με την ψυχραιμία και την ΠΙΣΤΗ μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και τον πλησίον μας . Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, αλλά και φυσικών ή πολεμικών καταστροφών θέλει συλλογικότητα και υπευθυνότητα.

Άλλωστε

«Μη φοβάσαι τίποτα! Ξέρεις τι δυνάμεις έρχονται από ψηλά; Δεν τις βλέπεις εσύ. Μη φοβάστε τίποτα

«Την Ελλάδα ο Θεός την έχει σπίτι δικό Του» 1991

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

– Ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται με όπλα. Εμάς πάντοτε ο Θεός μας βοηθάει και η Παναγία είναι με το μέρος μας.

– Ναι, Γέροντα, αλλά οι Τούρκοι είναι πιο πολλοί από εμάς.

– Ας είναι! Την ψυχή του Έλληνα, που έχει τον Χριστό και την Παναγία δίπλα οδηγό, τη φοβούνται όλοι.

– Για πες μου, παιδί μου, μπορεί ένας άνθρωπος να τα βάλει με τετρακόσιους;

– Αδύνατον, Γέροντα.

– Όταν έχει τη Χάρη του Θεού, μπορεί να τα βάλει και με τετρακόσιους και με όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό θα ζητάς: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», και ο πειρασμός θα φεύγει. Έτσι είναι ο «άλλος», έχει δύναμη ίση με τετρακόσιους. Αλλά ο Θεός τον κρατάει σαν ένα σκυλί με αλυσίδα.

Διδακτικά και προφητικά αποφθέγματα γέροντος Αμβροσίου Λάζαρη
https://www.1069.gr/thriskeftika-themata/xereis-ti-dynameis-erchontai-apo-psila-mi-fovasai-tipota/

Να πάμε την Κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ να λάβουμε ΧΡΙΣΤΟ στις εκκλησιές μας. Ας κτυπιούνται οι σκουριασμένοι τενεκέδες και ας αλαλάζουν σαν τους αγαρηνούς.

Πήξαμε σε νεωτεριστές, παπόφιλους, αιρετικούς να μας συμβουλεύουν και να που φτάσαμε !! στην σκάλα του κακού και απέναντι να έχουμε τον σουλτάνο να μας απειλεί ¨ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτε¨

Εκτός από  παλληκαριές τούτες τις στιγμές χρειάζεται αγιότητα και πνευματική ζωή

Τι είναι η αγιότητα;

Είναι το ΜΗΝΥΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ δηλ. «να αναστηλώσουμε τις πεσμένες εικόνες του κακού εαυτού μας εις το αρχαίον κάλος, να αναστηλώσουμε το μυαλό και την κοινή  λογική γιατί τα γκρεμίσαμε, να αναστηλώσουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο μας γιατί αγριέψαμε, να αναστηλώσουμε μέσα μας τους ήρωες και αγίους προγόνους μας γιατί τώρα τους χρειαζόμαστε»

Μετά να πούμε «σουλτάνε ακόμα δεν είδες τίποτε»

Δεν είναι μόνο ο σουλτάνος είναι αυτά που ταλαιπωρούν άδικα τις ζωές μας τόσα χρόνια και μεθοδευμένα μας τα έφεραν.

«Δεν θα έρθουν αυτοί μέσα. Το σώμα της Ελλάδος δεν μπορεί να το πάρει κανένα κράτος και να το πάει όπου θέλει. Είναι από πάνω γραμμένα αυτά, δεν είναι από ανθρώπους» και συμπλήρωσε ο άγιος γέροντας.

Ακριβώς  ΓΕΡΟΝΤΑ!!!

Δόξα τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ που μας χάρισε στις  φρικτές μέρες μας  τέτοια πνευματικά αναστήματα

«ο ζυγός της δικαιοσύνης κάθεται με κορώνα πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ζυγίζει έθνη και φυλές»  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου