Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ο Ουρανός κάλεσε "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" με φύλλα πορείας.

https://epanastasilae.blogspot.com/2020/03/blog-post_22.html
Οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Το ξέρουν αυτοί που βιώνουν από κοντά τα πράγματα. Οι απέναντι θέλουν πολεμική σύγκρουση αλλά δεν τολμούν. Πρώτα θέλουν να μας αποσταθεροποιήσουν μέσα και έξω και από  τον Βορρά.
«η ΑΠΕΙΛΗ είναι από την Αλβανία- άκου τον Γέροντα» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σε ένα ανώτερο αξιωματικό. Τι εννοούσε μόνο αν το δούμε θα καταλάβουμε. Είδαμε όμως την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είμεθα υποχρεωμένοι να το διαλαλήσουμε για να δοξολογήσουμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  αυτά τα κρίσιμα 24ωρα έκανε το ΘΑΥΜΑ της. Ξύπνησε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και τον κάνει μια γροθιά.

Ότι και να κάνουν οι αντίχριστοι, τουλάχιστον θα είμαστε ξύπνιοι ενώπιον του εχθρού, που δεν θα μας βρει στον ύπνο.

Η κουταμάρα της τουρκικής αλεπούς αποκάλυψε σε όλο το μεγαλείο τα σχέδια πολλών, που σαν θηρία τα ετοίμασαν για  να μας κατασπαράξουν.

Τα νησιά και τους μεγάλους αστικούς ιστούς σαν τα μάτια σας αδελφοί !! η ΠΙΣΤΗ , η ψυχραιμία, η ενότητα, η ανθρωπιά (όχι οι ακρότητες) θα αναδείξουν την ευγένεια της ψυχής της Ελληνίδος και του Έλληνα μαζί με την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν τα απλά πράγματα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργούσαν πάει περίπατο μαζί με τα άνομα σχέδια τους.

Μπήκαμε  ήδη στα μαρμαρένια αλώνια της ιστορίας μας και δεν κάνουμε απλώς προθέρμανση, αλλά παλεύουμε κανονικά.

Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε να παλεύει.

Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί με ιεροπρέπεια την λέξη ΒΙΟΠΑΛΗ που συμπυκνώνει όχι μόνο τον καθημερινό πόνο του αλλά και την διαχρονικότητα του πολιτισμού και τα νάματα της παράδοσης του.

Η λέξη Έλληνας ταυτίσθηκε με την λέξη Πάλη γιατί ο Έλληνας παλεύει αιώνια με τα θεριά του κόσμου τούτου. Παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του αιματοβαμμένου τόπου του.
  
Σε λίγο και εκ των πραγμάτων στον πνευματικό πλανητικό στίβο οι άνθρωποι «θα παλεύουν ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ» αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα θησαυρίσματα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για το καλό της Ανθρωπότητας.

Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμαυρίσει η Ελληνική Ψυχή και να δείξει στην οικουμένη πως χαίρεται και πανηγυρίζει όταν σέρνει τους αρχοντικούς ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ στα πνευματικά αλώνια της διανόησης και της σκέψης.

«Πριν κάμποσα χρόνια πήγε κάποιος σε ένα πολύ γνωστό στο Πανελλήνιο Γέροντα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και του είπε μαζί με την εξομολόγηση του:

- Γέροντα να σου πω κάτι που είδα κατ όναρ και να μου πεις αν με πείραξε ο πειρασμός;

Και άρχισε να του περιγράφει το όνειρο του
- Σαν να βρέθηκα δίχως να το καταλάβω έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ .

-Εκεί έξω στις πλατείες με τα γνωστά συντριβάνια δεν έβλεπα τούρκους αλλά όλοι μιλούσαν Ελληνικά.

-Αλλά το πιο παράδοξο που έβλεπα ήταν ότι πολυπληθή δημοτικά συγκροτήματα από όλες τις γωνίες της πατρίδος μας με ντόπιες νησιώτικες, ηπειρώτικες, μακεδονικές αλλά και μικρασιατικές, ποντιακές, κρητικές, καππαδόκικες, κυπριακές και θρακιώτικες φορεσιές είχαν περικυκλώσει κυκλοτερώς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και χόρευαν υπό των ήχο των δημωδών μουσικών συνόλων.

- Τι να σου πω Γέροντα τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται;

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
- Βρε ευλογημένε, γιατί λες ότι αυτό που είδες είναι του πειρασμού;

- Αφού αυτό θα γίνει

- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ

- Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει

- Άντε πήγαινε τώρα και να συναντηθούμε ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ σε αυτό το πανηγύρι για να το ζήσουμε και ζωντανά.»
Τότε αποφάσισε αυτός ο προσκυνητής να φτιάξει την παραπάνω φωτο- σύνθεση για να θυμάται την συνομιλία αυτή.Ένας καλός φίλος του φρόντισε για αυτό.

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου