Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΙΣΗΣ

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/blog-post_502.html

Δεν είναι υπερβολικό να ισχυρισθεί κανείς πως ο ηθικός αυτουργός των χιλιάδων θανάτων της Ιταλίας, ο δολοφόνος των Ιταλών είναι η Γερμανία – καθώς επίσης πως αυτή η αδιόρθωτη και αμετανόητη χώρα που ακόμη και σήμερα επιμένει στη διατήρηση της πολιτικής λιτότητας (=μνημόνια) και στα πρωτογενή πλεονάσματα των υπερχρεωμένων χωρών του ευρώ, θα οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Σε μία διάλυση που θα έχει οδυνηρά επακόλουθα για ολόκληρο τον πλανήτη, εάν δεν βρεθεί κάποιος να τη σταματήσει.

Επικαιρότητα

Όλοι αναρωτιούνται γιατί η επιδημία του κορώνα ιού στην Ιταλία έχει πάρει μία τόσο δραματική έκταση, όταν η απάντηση είναι αυτονόητη: λόγω της επιβολής της πολιτικής λιτότητας από τη Γερμανία, του άτυπου μνημονίου δηλαδή που αναγκάσθηκε να εφαρμόσει η χώρα, μετά την ανατροπή του Berlusconi το 2012. Αναγκάσθηκε, μετά την απειλή της αποκοπής της από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ – με εντολή φυσικά της Γερμανίας, η οποία αρχικά με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα και με το μισθολογικό dumping, καθώς επίσης στη συνέχεια με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που πυροδότησε μέσω της Ελλάδας το 2010, στραγγάλισε την ανταγωνιστικότητα της Ιταλίας, χρεοκόπησε σχεδόν τις τράπεζες της και τελικά την υπερχρέωσε, καθιστώντας την απόλυτα εξαρτημένη από την ΕΚΤ.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής φαίνονται σήμερα, με αφορμή τον κορώνα ιό – με την έννοια πως στα νοσοκομεία της Ιταλίας υπάρχει ανεπάρκεια, όσον αφορά τη θεραπεία οξέων περιστατικών, όπως είναι αυτοί που έχουν προσβληθεί σοβαρά από την ασθένεια. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν θα είχε συμβεί, εάν οι κυβερνήσεις της χώρας στο παρελθόν δεν είχαν πιεσθεί από τη Γερμανία τόσο πολύ να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους – όπως άλλωστε συνέβη και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, λίγο πριν το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που δεν είχε καμία σχέση με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι δαπάνες για την Υγεία στην Ιταλία ήταν περίπου ίσες με αυτές της Γερμανίας – σύμφωνα με μελέτη της γαλλίδας οικονομολόγου Veronique Riches-Flores. Έκτοτε οι δαπάνες αυτές περιορίστηκαν δραστικά – με αποτέλεσμα σήμερα να είναι 40% χαμηλότερες συγκριτικά με τη Γερμανία. Εκτός αυτού η ιατρική πρόληψη στην Ιταλία υποχώρησε σημαντικά, αφού μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα εισοδήματα (αγοραστική δύναμη) των ανθρώπων – γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για μία χώρα με υπέργηρο πληθυσμό, όπως η Ιταλία.

Εύλογα λοιπόν η επιδημία διευρύνθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό και υπήρξαν τόσοι θάνατοι – ενώ, όπως ακριβώς η κρίση χρέους της Ελλάδας, μεταφέρθηκε στις υπόλοιπες χώρες. Στη Γαλλία, στην Ισπανία κοκ., χωρίς να εξαιρείται η Γερμανία – αφού η ενωμένη Ευρώπη συμπεριφέρεται όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία, όχι μόνο στην οικονομία αλλά παντού (Υγεία, Μεταναστευτικό κοκ.).

Δεν είναι λοιπόν υπερβολικό να ισχυρισθεί κανείς πως ο ηθικός αυτουργός των χιλιάδων θανάτων της Ιταλίας, ο δολοφόνος των Ιταλών είναι η Γερμανία – καθώς επίσης πως αυτή η αδιόρθωτη και αμετανόητη χώρα που ακόμη και σήμερα επιμένει στη διατήρηση της πολιτικής λιτότητας (=μνημόνια) και στα πρωτογενή πλεονάσματα των υπερχρεωμένων χωρών του ευρώ παρά την εξάπλωση της επιδημίας, θα οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Σε μία διάλυση που θα έχει οδυνηρά επακόλουθα για ολόκληρο τον πλανήτη – εάν δεν βρεθεί κάποιος να τη σταματήσει.

Ολοκληρώνοντας, μερικές δεκαετίες πριν η Γερμανία αιματοκύλισε την Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα – ενώ σήμερα έχει δρομολογήσει κάτι ανάλογο με οικονομικά, οι συνέπειες των οποίων δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως, αλλά πολύπλευρες. Μεταξύ άλλων στην Υγεία, όπως διαπιστώνεται σήμερα με το χειρότερο δυνατό τρόπο – αφού η Ευρώπη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας που αυξάνεται ανεξέλεγκτα, όταν σε όλες τις άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως στην Κίνα και στη Ν. Κορέα, υποχωρεί.

Λογικά δε οι Η.Π.Α. και όχι μόνο απομόνωσαν την Ευρώπη – ενώ πήραν αμέσως μέτρα, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος. Είναι άλλωστε δύσκολο να μετρήσει κανείς το κόστος των ανθρωπίνων ζωών – ενώ η οικονομία υπάρχει για να υπηρετεί τους ανθρώπους, όχι για να την υπηρετούν, όπως θέλει η Γερμανία.

Υστερόγραφο: Ίσως νομίσει κανείς πως είναι δική μου ιδέα ή ιδεοληψία. Θα απογοητευθεί όμως, αφού αυτός που ενοχοποιεί τη Γερμανία για τα σημερινά προβλήματα υγείας της Ιταλίας, δεν είμαι εγώ, αλλά το ίδιο το Spiegel (πηγή) – ενώ η επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε μόλις πως η Ευρωζώνη κινδυνεύει να διαλυθεί.

Όσο για την Ελλάδα, καλύτερα να μην αναφερθούμε – ελπίζοντας μόνο να καταλάβει η κυβέρνηση επιτέλους πως το δημόσιο χρέος, ακόμη περισσότερο το κόκκινο ιδιωτικό, δεν είναι ούτε κατά διάνοια βιώσιμα, αφού αρκεί μία μικρή διεθνής κρίση για να τη βυθίσει στο χάος. Εύλογα όταν δεν έχει απολύτως καμία ρεζέρβα, ενώ ζει όπως αυτός που πουλάει τα έπιπλα του για να επιβιώσει – με αποτέλεσμα, όταν κάποια στιγμή του τελειώνουν, να βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση.


Βασίλης Βιλιάρδος


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου