Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Σωτήρες… άμεσης κατανάλωσης!!!

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/sotires-amesis-katanalosis/10.141729

Του Αριστερού Ψάλτη

(Ανανεωμένο) Να υποθέσουμε ότι ο ανασχηματισμός που ενδέχεται να γίνει τον Μάρτιο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, θα είναι στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Προφανώς της... μητσοτακικής κανονικότητας, γιατί αν όντως η κυβέρνηση ήταν επιτυχημένη όπως δηλώνει περήφανα ο πρωθυπουργός στις επικοινωνιακές του εκστρατείες και προπαγανδίζει με την σειρά του ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, δεν θα έσπευδε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διακυβέρνησης προς ανασχηματισμό.
Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί ότι ακόμη μια εθνοσωτήρια κυβέρνηση έχει αρχίσει να φθείρεται και οι ιθύνοντες έντρομοι τρέχουν να σώσουν άλλον έναν σωτήρα... άμεσης κατανάλωσης.
Δυστυχώς, το έργο τα τελευταία δέκα μαύρα χρόνια το έχουμε ξαναδεί επανειλημμένα. Κι όπως έχει αποδειχθεί, καμία κυβέρνηση δεν συνήλθε μετά από τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Απλώς μέσω μπαλωμάτων οι εκάστοτε πρωθυπουργοί επιχειρούσαν μάταια να αποφύγουν το αναπόφευκτο. Την πτώση. Άλλοι την βίωσαν νωρίτερα κι άλλοι αργότερα εγκλωβισμένοι στις αυταπάτες τους. Επί της ουσίας, όμως, ήταν όλοι σωτήρες... άμεσης κατανάλωσης.
Δεν είμαστε σε θέση να πούμε πότε θα πέσει κι αυτή η κυβέρνηση, ωστόσο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν πρόκειται να αντιστρέψει την αρνητική πορεία της.
Ο λόγος απλός. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος με τις προγενέστερες. Επιχειρεί δηλαδή να διαχειριστεί τα τετελεσμένα που της επέβαλαν οι δυνάστες της αντί να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου.
Κι η επιμονή στην εφαρμογή σε κάτι που δεν εφαρμόζεται, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.
Κακά τα ψέματα, αν κοιτάξουμε πίσω από τις επικοινωνιακές πομφόλυγες του Μαξίμου και την προπαγάνδα των φίλιων μέσων, απλώς βλέπουμε ότι όλοι είναι ίδιοι και προσπαθούν να μας πείσουν τι καλό θα κάνει στην Ελλάδα το ξεζούμισμα των κορακιών - αποικιοκρατών.
Ωστόσο, βήμα βήμα τα κοράκια έχουν καταφέρει να πετύχουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους τους, λόγω των παραπλανημένων ψηφοφόρων οι οποίοι αργούν να αντιληφθούν τον εμπαιγμό από τους δήθεν σωτήρες.
Όμως, παρά την καθυστέρηση στο τέλος ξυπνούν και πράττουν αυτό που επιβάλλεται.
Κι αν κρίνουμε από τις πρώιμες αυτοκτονικές τάσεις του πρωθυπουργού, ούτε αυτός θα αποφύγει το μαύρισμα.
Το θέμα είναι ποσό έντονο θα είναι.
Εμείς, πάντως, του προτείνουμε να πάει σε πρόωρες εκλογές, όπως του έχουν εισηγηθεί σύμβουλοί του, μπας και το μετριάσει όσο είναι ακόμη ισχυρός.
Είναι ο μόνος τρόπος να μηδενίσει το κοντέρ και να κάνει μια νέα αρχή και για αυτόν και για τη χώρα.
Διότι αν συνεχίσει να πορεύεται στα δύσβατα μονοπάτια που επέλεξε αγκομαχώντας να εξαντλήσει την τετραετία, δεν είναι διόλου απίθανο η ΝΔ να ξαναπάρει τα ποσοστά που πήρε ο Σαμαράς μετά την κυβίστηση του ’11.
Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης φυσικά θα διαφωνήσουν, εντούτοις, ας αναλογιστούν τα εξής:
- Αν υπάρξει μια μεγάλη συνθηκολόγηση στα εθνικά με νικητές του Τούρκους, πως θα το δικαιολογήσει ο Μητσοτάκης όταν θα τον αποκαλούν όπως αποκαλούσαν τον Τσίπρα όταν ξεπούλησε τη Μακεδονία; Ήδη οι ψηφοφόροι, ιδιαίτερα οι δεξιοί, είναι οργισμένοι με την κωλοτούμπα των Πρεσπών. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν υποταχθούμε και στον Ερντογάν μέσω μιας πιθανής συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο όπως πρότεινε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.
- Αν δεν δοθεί απτή λύση στο μεταναστευτικό που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον κυβερνητικό ορίζοντα και ξεσπάσουν μαζικές εξεγέρσεις, ήδη υπήρξε η πρώτη, πως θα κατασταλεί το χάος που θα προκύψει;
Στην εξίσωση βάλτε και την ανικανότητα των Κάλαχαν της Κατεχάκη να επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Εκρηκτικός συνδυασμός, με κίνδυνο να ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους.
- Αν ο Μητσοτάκης δεν καταφέρει να εκτοξεύσει την οικονομία - τα μέχρι στιγμής δεδομένα κλείνουν προς την αποτυχία- κι αρχίσουν οι πολίτες να σιχτιρίζουν... βαρεθήκαμε να πληρώνουμε φόρους δίχως αντίκρισμα, τι θα τους πει για να τους ηρεμήσει;
Συν ότι μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει και δεύτερη εξέγερση, με αφορμή τους αναμενόμενους πλειστηριασμούς.
- Αν ξεσπάσει και σφοδρός πόλεμος με επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ήδη γκρινιάζουν για τον τρόπο που κινείται το Μαξίμου, θα είναι σε θέση να τον κερδίσει την ώρα που θα πρέπει να διαχειριστεί τα παραπάνω;
- Και τέλος, αν γίνει διάσπαση στη ΝΔ ως αντίδραση για την εθνική μειοδοσία και χάσει και τη δεδηλωμένη, τι θα βγει μετά να πει στους ψηφοφόρους; Εξάλλου, όλοι θα έχουν διαπιστώσει ότι ο Σαμαράς ξύνεται πάλι στην γκλίτσα του τσοπάνου και περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία για να επαναλάβει το ρεσάλτο.
Σαν πολλά δεν είναι τα σύννεφα που πυκνώνουν, αγαπητέ Κυριάκο;
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, ο πρωθυπουργός να κρατάει επτασφράγιστο κάποιο plan Β στο συρτάρι του γραφείου του και να μας εκπλήξει ευχάριστα.
Επειδή πολύ αμφιβάλλουμε... στις κάλτσες πάραυτα όπως είχε πει και μια άλλη μνημονιακή ψυχή.
Θα έχει καθαρή τετραετία, θα έχει ρίξει στο καναβάτσο για δεύτερη φορά τον Τσίπρα και θα ελέγχει απόλυτα την κοινοβουλευτική του ομάδα λόγω λίστας.
Όχι ότι πρόκειται να αλλάξει η πρωθυπουργική ατζέντα, απλώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχούς εκτέλεσης των θελημάτων των κορακιών που λέγαμε.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα θα συνεχίζει να ψάχνει σωτήρα... μακράς διαρκείας.

Δεν μπορείτε να πείτε, ξεχειλίζει από αισιοδοξία η πατρίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου