Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Οι χαλεποί καιροί και οι άκαιρες επιλογές…


Του Strange Attractor
Πάει κι αυτό.
Στην «προεδρολογία» και στην «ονοματολογία» αναφέρομαι, στις οποίες έβαλε αιφνιδιαστικό τέλος χθες βράδυ ο Κυριάκος, προτείνοντας μια γυναίκα για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Μια καλή επιλογή θα έλεγα, αν οι καιροί ήταν διαφορετικοί.
Μια επιλογή που ίσως θα ταίριαζε σε άλλες εποχές, ανώδυνες, όπως τότε που η Ελλάδα προχωρούσε μπροστά, με το ευρωκύπελλο, τους Ολυμπιακούς, τα άπειρα δάνεια, τις Καγιέν, τα Κοχίμπας, την ανάπτυξη, κλπ. κλπ.
Τότε που οι ουρανοί φαίνονταν δικοί μας, το χρήμα (μαύρο και μη) έρρεε ανεξέλεγκτα, και που ο τελευταίος Μήτσος από τον Δενδροπόταμο είχε καινούργια μπέμπα (με 72 δόσεις), και «πάγαινε» ταξίδι του μέλιτος στο Μπαλί…
Τότε που όλα ήταν μερβεγιέ.
Σήμερα όμως, με όλους τους κινδύνους που περάσαμε, με όλα τα χαστούκια που φάγαμε, και με όλες τις απειλές που δεχόμαστε από παντού, η εν λόγω επιλογή μοιάζει άκαιρη.
Μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου… τζούφια.
Διότι τι έχει να προσφέρει μια κεντροαριστερή, φιλόζωη, οικολόγος, δημόσιος υπάλληλος, και δη δικαστικός (πετάει η δικαιοσύνη μας δεν λέω), με ειδίκευση στο περιβαλλοντικό δίκαιο, η οποία διορίστηκε (να τα λέμε αυτά) στην υψηλή θέση που κατέχει από τον… Αλέξη;
Σε μια εποχή που η χώρα έχει καταληφθεί κυριολεκτικά από τους «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο), που οι ροές συνεχίζονται αμείωτες, που οι ΜΚΟ κάνουν κουμάντο στα πάντα όλα, που η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχουν σπάσει ρεκόρ, που οι φυλακές αδειάζουν συστηματικά με νόμο του κράτους, που ο χειρότερος βιαστής δολοφόνος το πολύ να κάτσει 6-7 χρόνια μέσα (αν βρεθεί ένοχος), και που το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή ακόμη και κανονικού πολέμου με τους Τούρκους είναι λίαν πιθανό;
Τι θα κάνει η οικολόγος ΠτΔ;
Θα κάνει μήπως αυστηρές τοποθετήσεις και διαγγέλματα;
Θα σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τους ομόλογούς της στο εξωτερικό; Να τα χώσει στον Πούτιν; Στον Τριντό έστω;
Δεν νομίζω…
Εκτός κι αν δεν χρειάζονται πια αυστηρές τοποθετήσεις, αφού δεν αποκλείεται να συσταθεί ειδικό υπουργείο για αυτόν τον λόγο. Επί τούτου…
Ένα υπουργείο Αυστηρών Τοποθετήσεων δηλαδή… με υπουργό κανέναν Κουμουτσάκο, ή έστω τον Γιακουμάτο, ή ακόμη και τον… Κιλτίδη.
Εδώ φτιάξαμε (ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις) εκ νέου υπουργείο Μετανάστευσης, σαν αυτό που είχε συστήσει ο Σύριζα και που το κατάργησε ως περιττό η ΝΔ.
Εδώ έχουμε κοτζάμ υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, έχουμε και Διαστημικό Οργανισμό… εκεί θα κολλήσουμε;
Αν μάλιστα δίπλα στον Μηταράκη τοποθετηθεί και ως ειδική σύμβουλος καμιά κυρά Τασία, ή ο Μουζάλας, ή έστω ο Κουράκης, που έχουν το know how… εκεί να δείτε εξελίξεις.
Ήδη, όπως μαθαίνω, εκτός του ότι αυξήθηκε η τιμή της σφυρίδας με την ανακοίνωση του ονόματος της νέας ΠτΔ, ήρθε και το νέο υπουργείο και τόσο οι Τούρκοι δουλέμποροι, όσο και οι εγγενείς ΜΚΟ τρέμουν σύγκορμοι.
Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε;… Κλαψουρίζουν.
Επανερχόμενος όμως στα προεδρικά, ερωτώ ο ποταπός: Αν θέλαμε ντε και καλά δικαστικό ως πρόεδρο (όπως π.χ. τον αλήστου μνήμης αγέρωχο Σαρτζετάκη), γιατί δεν πρότεινε ο Κυριάκος τον Καζάκο;
Που και «αριστερός» είναι, και έχει δικαστική προϋπηρεσία, αφού είχε δικάσει κοτζάμ Κλίντον στην κάτω πλατεία πριν από μερικά χρόνια.
Έχει και αυστηρή φάτσα για να μετράνε οι αυστηρές τοποθετήσεις που χρειάζονται.
Θα μου πείτε πως δεν έχει πτυχίο.
Ε και; Είχε πτυχίο ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης;
Έχει πτυχίο ο Ζαγοράκης;
Αηδίες…
Αν πάλι ο πρωθυπουργός ήθελε έναν πούρο αριστερό και λίαν αυστηρό πρόεδρο, χωρίς όμως δικαστικά δεκανίκια, υπάρχει και ο Γκλέτσος, ο δήμαρχος της καρδιάς μας.
Μόνος του θα έμπαινε στην Πόλη αν χρειάζονταν. Θα γκρέμιζε τις μπάρες των συνόρων, όπως τότε που γκρέμισε εκείνες των διοδίων έξω από τη Στυλίδα.
Τέτοιο πρόσωπο χρειάζεται η εποχή που ζούμε, κι όχι ξενέρωτες παρουσίες.
Φευ όμως … ο Κυριάκος επέλεξε γυναίκα με οικολογικές ανησυχίες, που αγαπάει τις … γάτες.
Πάλι καλά δηλαδή, αφού η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτό τον καιρό στους κόλπους της «διανοουμενίστικης» κεντροαριστεράς, της οποίας όμηρος είναι και αυτή η κυβέρνηση, θα πρόκρινε κάποιον… διεμφυλικό για ΠτΔ.
Άγιο είχαμε…
Ποιος ξέρει όμως; Ίσως στην επόμενη εκλογή προέδρου, αν είμαστε γεροί.
Όσο για τη μεθεπόμενη, εκεί θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη: Ο μεθεπόμενος πρόεδρος θα είναι Μουσουλμάνος (μπορεί και διεμφυλικός ταυτόχρονα).
Κατά κει πάει το πράγμα… ήδη γράφτηκα σε εντατικά μαθήματα σουαχίλι, και παρακολουθώ ονλάιν σεμινάρια «δικαιωματιστών» για να είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ στο μέλλον (που ήδη έφτασε).
Εν κατακλείδι και για να μη το κουράζουμε: Οι καιροί είναι χαλεποί. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.
Η χώρα είναι περικυκλωμένη από εχθρούς, ενώ οι «φίλοι» της την έχουν γραμμένη κανονικά. Τη βαρέθηκαν.
Ό,τι ήταν να σώσουν το έσωσαν.
Χάρη στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη (αυτός ήταν ο λόγος, μην έχετε αυταπάτες) μας κράτησαν στην ΕΕ, στο ευρώ, και μακριά από τα συσσίτια.
Ως εκεί… από κει και πέρα είμαστε μόνοι.
Και δυστυχώς δεν είμαστε Ισραήλ διότι εμείς εδώ και καιρό αποφασίσαμε να κιοτέψουμε.
Οπότε ό,τι γίνει θα είμαστε μόνοι μας, από επιλογή.
Και επειδή αυτά που γίνονται ήδη και τα άλλα που θα γίνουν οσονούπω είναι επικίνδυνα, ο Κυριάκος (γνώμη μου πάντα) θα έπρεπε να κάνει μια διαφορετική επιλογή.
Να επέλεγε για πρόεδρο έναν πατριώτη πολιτικό με ειδικό βάρος, με διεθνές κύρος, και με αυξημένη ευαισθησία στα φλέγοντα ζητήματα των καιρών.
Ίσως να ήθελε αλλά να μην τον άφησαν οι «φίλοι» που λέγαμε.
Θα τα μάθουμε από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Τώρα ό,τι και να λέμε, ο κύβος ερρίφθη.
Κατά τα άλλα, σεβαστή η χθεσινή επιλογή, και καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας.
Σιδερένια…

ΥΓ- Τελικά, ποιος την έφερε σε ποιον; Ο Κυριάκος στον Αλέξη, ή ο Αλέξης στον Κυριάκο; Ερώτημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου