Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Άρτας για το νέο βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη "Οι σημειώσεις του φαροφύλακα" (βίντεο - fotos)

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα», του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη, στο ξενοδοχείο «Κρόνος»

Την Δευτέρα στις 11 Νοεμβρίου του 2019 στις 19.00 μ.μ. , στην αίθουσα διαλέξεων του ξενοδοχείου «Κρόνος» , παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα» , του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη από το «Λύκειο Ελληνίδων Άρτας».







Σε μια κατάμεστη αίθουσα η πρόεδρος κ. Φωτούλα Δεβέκου καλωσόρισε τα παρευρισκόμενα μέλη, στην πρώτη τους συνάντηση μετά το καλοκαίρι. Όπως είπε ήθελε η πρώτη συνάντηση να συνδυαστεί με την παρουσίαση του έργου του κ. Ιντζέμπελη Ελπιδοφόρου , συγγραφέα , που προσπαθεί με τα βιβλία του να συνεισφέρει στη ιστορία και τον πολιτισμό της Άρτας.  Ακολούθησε το μέλος του Δ.Σ. η κ. Ρένα Τριχιά-Μανακανάτα που παρουσίασε το βιβλίο «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα», του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη και μίλησε για τον άνθρωπο συγγραφέα Ελπιδοφόρο που κυκλοφορεί ανάμεσά μας και είναι αθόρυβος ερευνητής δουλεύοντας με ασίγαστο πάθος για την ιστορία και τα γράμματα της πόλης.




Έπειτα ο τιμώμενος συγγραφέας αφηγήθηκε με το δικό του τρόπο το πώς γράφει ένα βιβλίο , πώς εμπνέεται και ποια τεχνική ακολουθεί κάθε φορά.
« Το νέο μου βιβλίο , «Οι σημειώσεις του φαροφύλακα» εκδόσεις Στοχαστής , είναι ένα ατμοσφαιρικό , ιστορικό βιβλίο, στο οποίο κυριαρχεί η Κόπραινα και το λιμάνι της. Σύμφωνα με τη πλοκή του βιβλίου, στο  παλιό λιμάνι της Άρτας αποβιβάζεται από το ατμόπλοιο «Πύλαρος» ο φαροφύλακας , Ταξιάρχης Κουμπίνος. Άγνωστος σε ένα ξένο μέρος,  προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του δουλειά και να μάθει τα μυστικά του τόπου. Όταν όμως υπερβεί τα όρια , τότε θα τιμωρηθεί , αυστηρά. Η μόνη σανίδα σωτηρίας θα είναι η κοπέλα της ταβέρνας , η Σοφία. Αυτή μόνο θα του απλώσει το χέρι , γιατί τον πιστεύει και τον αγαπά αληθινά…».
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα βίντεο που αναφέρεται στη Κόπραινα  που έφτιαξε και επεξεργάστηκε ο Χρήστος Αλεξόπουλος. Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «Λύκειο Ελληνίδων». Μια όμορφη βραδιά στην καρδιά της πόλης στο ξενοδοχείο «Κρόνος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου