Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Αθήνα ΔΤ 605/11.11.2019 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ,

                    ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Αθήνα ΔΤ 605/11.11.2019


ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ,
με παιδιά, αλλά και τρίτους που ξέρουν τα στοιχεία των γονιών τους, ή των φίλων τους, ε ναι και χωρίς αποστολή της σύμβασης από τον πάροχο για την επιστροφή της με το γνήσιο της υπογραφής του συμβαλλόμενου.
Επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης εξ αποστάσεως, με αυστηρές και σαφείς προβλέψεις βέβαια του Νόμου 2251/94 Άρθρο 3β, 3γ, 3δ περί προστασίας του Καταναλωτή.
Στις εκτεταμένες προβλέψεις όμως αυτές, δεν περιλαμβάνεται η μέριμνα για την αποτροπή της περίπτωσης, που, στην εξ αποστάσεως τηλεφωνική πρόσκληση και σύναψη σύμβασης, ο καλούμενος να δεχθεί την πρόταση σύναψης σύμβασης, αφ ενός μεν δεν θα έχει το δικαίωμα, αφ ετέρου δε θα αποκρύψει τα πραγματικά του στοιχεία, θα χρησιμοποιήσει και θα δώσει τα στοιχεία του πατέρα του ή του γνωστού του.
Ως αποτέλεσμα, ο πάροχος θα έχει συνάψει σύμβαση, με πρόσωπο που δεν μίλησε και που δεν θα γνωρίζει ότι έχει συμβληθεί.

Αυτά, μέχρις ότου ασκηθούν εναντίον του δικαστικά μέτρα για απλήρωτους λογαριασμούς !!!!!
Επίσης και σε πολλές περιπτώσεις, δίδεται μεν σε ανυπόγραφο έγγραφο η σύμβαση και καλείται ο καταναλωτής, να υπογράψει για την σύναψη αυτής της σύμβασης τηλεφωνίας, σε display του παρόχου, που έχει χώρο μόνο για την υπογραφή χωρίς να απεικονίζει το κείμενο για το οποίο δέχεται να συμβληθεί. Μετά δε το γράφημα υπογραφής πρέπει να πατήσει το .
Τις περιπτώσεις αυτές θεωρούμε και ζητούμε να τις καλύψει με Υ.Α. ο Υπουργός Ανάπτυξης, ή με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επισυναφθεί στον Ν 2251/94 ως εξής:
1. Μετά την ηχογράφηση και ολοκλήρωση της εξ αποστάσεως σύμβασης παρόχου τηλεφωνίας με τον καταναλωτή, ο πάροχος υποχρεώνεται να του αποστείλει ταχυδρομικά σε 2 αντίγραφα έγγραφη την σύμβαση, ζητώντας από τον καταναλωτή να την υπογράψει και αφού θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής του, να του επιστρέψει την σύμβαση με την υπογραφή του και θεωρημένο το γνήσιο αυτής. Η σύμβαση αρχίζει να έχει όλα τα αποτελέσματά της, μετά την ενημέρωση του καταναλωτή από τον πάροχο ότι παρέλαβε την σύμβαση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του.
2. Η υπόδειξη στον καταναλωτή να υπογράψει σε display εάν δεν προβάλλεται στην οθόνη του το κείμενο που καλείται να συναινέσει και να συμφωνήσει θέτοντας την υπογραφή του, είναι παράνομη ενέργεια και άκυρη από τον Νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου