Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ανιστόρητη (ή ξενόδουλη;) εκτροπή τής Εθνικής Τράπεζας για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία

Do whatever you want,
provided you know what you are doing.
Kevin Lancaster
(Columbia University)

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου,1 η Εθνική Τράπεζα ανεκοίνωσε την σύμπραξή της με 12 κοινωφελή Ιδρύματα, μερικά των οποίων φέρουν στην επωνυμία τους όνομα με παγκόσμια βαρύτητα στα διεθνή ναυτιλιακά υψίπεδα (Νιάρχος, ΩνάσηςΛάτσης κ.τ.λ.). Η σύμπραξη, επιλεγομένη «Πρωτοβουλία 1821-2021», γίνεται για την ανάληψη κοινών δράσεων από τα 12 ελληνικά Ιδρύματα, με «συντονιστή» την Τράπεζα, με σκοπό να «δημιουργηθεί μία εστία συναντίληψης ως προς τον εορτασμό της Εθνικής μας παλιγενεσίας (sic)».2 Υποτίθεται μάλιστα ότι αυτό το εγχείρημα για την Διακοσιετηρίδα θα πραγματοποιηθεί σε εθνοενωτικό πλαίσιο, διότι, επίσης κατά ρητή διατύπωση της Τράπεζας, «χρειάζεται να αναδειχθεί μέσω της Πρωτοβουλίας, ένα μήνυμα ενότητας» (4η παράγραφος του Δελτίου Τύπου).

Όλοι, πλην Ρωσίας!

Μέχρις εδώ όλα καλά (αν και ανορθόγραφα). Το πρόβλημα είναι η σχεδόν εξωπραγματική 7η παράγραφος αυτού του «τραπεζικού» Δελτίου Τύπου, που είναι ενδεικτική ή και αποκαλυπτική των υποδηλουμένων «συντονιστικών» προθέσεων της Τράπεζας, επί λέξει ως εξής:

«Στο εξωτερικό, σε χώρες που συνέδραμαν την Ελληνική Επανάσταση (Γαλλία, Ελβετία, Μ.Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία αλλά και στον Καναδά), επιστημονικοί, πανεπιστημιακοί και πολιτιστικοί φορείς, προγραμματίζουν μέσω συντονιστικών επιτροπών, διάφορες δράσεις (συναυλίες, συνέδρια, εκθέσεις, κ.α.) για να τιμήσουν την σπουδαία αυτή επέτειο, σε συνεργασία με την Τράπεζα και Ιδρύματα, στο πλαίσιο των στόχων τους.»

Δηλαδή, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, η «συνδρομή» τής Ρωσίας, αφενός στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό το 1821-1833, και δη της Ελλάδος ως ανεξάρτητης χώρας, και αφετέρου στην επιβίωση των Ελλήνων σε μη επαναστατημένες περιοχές τότε (Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Μικρά Ασία κ.τ.λ.), ήταν... (δήθεν)  αμελητέα ή και μηδαμινή: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Τράπεζας, το (δήθεν) επιδιωκόμενο «μήνυμα ενότητας»που υποτίθεται ότι (δήθεν) θα μεταδώσει το εν λόγω εγχείρημασυνάδει (δήθεν) με παραπλανητικές ή και κυριολεκτικά αποπροσανατολιστικές φιέστες και συναφείς επετειακές εκδηλώσεις για την Παλιγγενεσία «σε χώρες που συνέδραμαν την Ελληνική Επανάσταση», όπως π.χ. στον... Καναδά, αλλά επ' ουδενί στη... Ρωσίαδιότι, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία 1821-2021», η Ρωσία είτε (δήθεν) δεν «συνέδραμε την Ελληνική Επανάσταση», είτε την «συνέδραμε» μεν αλλά (δήθεν) όχι τόσο... πολύ όσο άλλες χώρες, όπως π.χ. η... «Ελβετία» (!), ή «ακόμη και»  ο... «Καναδάς» (!!), όπως επίσης και η (πολιτειακώς ανύπαρκτη τότε) «Γερμανία» (!!!). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου