Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ. «Γιατί είσαι θεόγυμνη σαν την Ελλάδα που την ξεγύμνωσαν οι εχθροί μου;»

Φώτο από http://agios-dimitrios.blogspot.com
Πριν πολλά χρόνια  μια γερόντισσα και μετά την εκδημία των μεγάλων αγίων μορφών των συγχρόνων αγίων μας είπε: «έρχεται θλίψη στην ανθρωπότητα γιατί θα λείψουν οι άγιοι γέροντες και οι γερόντισσες πλην εξαιρέσεων στα δάκτυλα και ο κοσμάκης θα τρέχει να λάβει βοήθεια στην Αγιαστική Χάρι που εγκαταβιώνει στα Ιερά Λείψανα και τις θαυματουργές Εικόνες της Ορθοδοξίας»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τι βλέπουμε; Κάθε σπίτι και καημός και κάθε ψυχή πόνος . Τα μαρτύρια των Ελλήνων κορυφώνονται στις μέρες μας. Για αυτό ένας άγιος μας έλεγε «μπορεί τα σπίτια σας να είναι όρθια αλλά τα ερείπια είστε εσείς μέσα σε αυτά»
Ποιος έχει σήμερα μείνει αλώβητος από την δαιμονική μπόρα που ξέσπασε;

Είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδος να κινείται πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και να επιλέγει την τραγωδία πριν την σωτηρία της.

Μπήκαμε στον χειμώνα αλλά η γύμνια – γύμνια και το ξεβράκωμα – ξεβράκωμα (να μας συμπαθάτε για την έκφραση)

Και όμως το ακόλουθο περιστατικό τα λέει όλα

«Η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ εμφανίζεται σε φωτομοντέλο στην Μύκονο και του λέει…»

«Γιατί είσαι γυμνή, δεν σου είπαν ότι τον ΥΙΟ Μου τον ξεγύμνωσαν πάνω στον ΣΤΑΥΡΟ για να σώσει εσένα και όλο τον κόσμο;»
«Γιατί είσαι θεόγυμνη σαν την Ελλάδα που την ξεγύμνωσαν οι εχθροί μου;»

Τέλη Ιούνιου γράφαμε και μεταφέραμε παράδοξα πράγματα.

«Πως μπορείς να πλησιάσεις το συγκλονιστικό αυτό γεγονός σαν έκτακτο γεγονός και να μην φοβάσαι με την γραφή σου, μην τυχόν το αδικήσεις;

Αυτό το γεγονός έγινε αρχές του φετινού Ιούνιου, μόλις έσφιξαν οι πρώτες ζέστες.

Μας δόθηκε η ευλογία από τον πνευματικό της κοπέλας που της συνέβη το παρακάτω έκτακτο γεγονός, η οποία και το εξομολογήθηκε αμέσως στον ίδιο, διατηρώντας την ανωνυμία της. (ήταν και η πρώτη εξομολόγηση της μετά από χρόνια)

Σήμερα δίδεται προς δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Μια ομάδα νεαρών κοριτσιών από μια σχολή που ασχολείται με το μόντελινγκ ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό την Μύκονο, όπου και θα γινόταν επαγγελματική φωτογράφιση.

Τα παρακάτω όπως τα αφηγήθηκε η ίδια η κοπέλα…

Στο γρήγορο πλοίο της γραμμής όλα ήταν πανέμορφα. Η θάλασσα , ο ήλιος, ο αέρας ήταν ξεχωριστές εικόνες για την κοριτσο-παρέα που σε λίγες ώρες θα αποβιβαζόταν στην μέκκα της διασκέδασης και του κεφιού.

Όμως το μάτι της συγκεκριμένης κοπέλας είχε καρφωθεί σε κάποιες οικογένειες προσκυνητών με μικρά παιδάκια που όπως φαίνεται θα αποβιβαζόταν στον ενδιάμεσο λιμάνι της Τήνου για να προσκυνήσουν την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ.

Το μυαλό της πήγε μερικά χρόνια πίσω όταν παιδούλα την πήρε η γιαγιά της για να προσκυνήσουν την Παναγία της Τήνου (την μεγάλωνε η ίδια η γιαγιά της γιατί οι γονείς της χώρισαν και την εγκατέλειψαν).

Όταν μάλιστα το πλοίο έπιασε ΤΗΝΟ και είδε το πάλλευκο καμπαναριό του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης, σηκώθηκε έκανε τον Σταυρό της και ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο της, ενθυμούμενη την καλή γιαγιά της που την έχασε πριν λίγα χρόνια.

Το πλοίο της γραμμής συνέχισε και η κοπέλα δεν άργησε να βρει το κέφι της μαζί με τις άλλες που έβγαζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα selfies.

Σε λίγο βρισκόταν στην χώρα της Μυκόνου και μετά από λίγο στην ακτή όπου θα γινόταν η επαγγελματική φωτογράφιση.

Έφτασε το απόγευμα και ο ήλιος έκαιγε. Τότε σκέφτηκαν μετά το τέλος της φωτογράφισης να δροσιστούν στην θάλασσα.

Η ίδια η κοπέλα αποτραβήχτηκε στην απόμερη άκρη της αμμουδιάς για να κάνει ηλιοθεραπεία εντελώς γυμνή.

Η ζέστη ήταν ανυπόφορη και η ίδια η κοπέλα κατόπτευε τον χώρο για να μην έχει καμία ενοχλητική παρουσία.

Ξαφνικά και από το πουθενά ερχόταν προς το μέρος της μια μαυροφόρα με τσεμπέρι (αυτά που φορούσαν οι παλιές νησιώτισσες).

Ντράπηκε η κοπέλα και έριξε ένα ρούχο πάνω της.

Όλο και πλησίαζε προς αυτήν η φιγούρα της μαυροφορεμένης γυναίκας που η θωριά της δημιουργούσε στην κοπέλα μια πρωτόγνωρη ειρήνη.

Πλέον βρισκόταν δίπλα της και άρχισε να της μιλάει και να της λέει :

Η κοπέλα ανασηκώθηκε, ένα αίσθημα ντροπής που έφτανε στο σημείο του φόβου την κατακυρίευσε, ενώ άκουγε από τα χείλη της άγνωστης της γερόντισσας με το πανέμορφο σιτόχρωμο πρόσωπο…

«- Γιατί είσαι γυμνή, δεν σου είπαν ότι τον ΥΙΟ Μου τον ξεγύμνωσαν πάνω στον ΣΤΑΥΡΟ για να σώσει εσένα και όλο τον κόσμο;»

«- Γιατί είσαι θεόγυμνη σαν την Ελλάδα που την ξεγύμνωσαν οι εχθροί μου;»

« - Γιατί δεν βλέπετε τους εχθρούς που έρχονται κατευθεία επάνω σας ;»

« - Η Ελλάδα και εσύ θα σωθείτε αν φορέσετε την ΜΕΤΑΝΟΙΑ»

Στα απότομα και κοφτά λόγια της μαυροφόρας η κοπέλα δεν μπορούσε να αντι- πει απολύτως τίποτε.

Μόνο ψέλλισε δειλά

-Είστε από το νησί ;

Η γερόντισσα έγνεψε αρνητικά την Κεφαλή της και της είπε:

« - Μένω στο απέναντι νησί»

και της έδειξε την ΤΗΝΟ

Και μετά από αυτό εξαφανίστηκε από κοντά της, αφήνοντας την κοπέλα άναυδη, να σταυροκοπιέται και να λέει από φόβο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ»

Δεν μπορεί καλοί μου αδελφοί να γίνονται τόσα πολλά θεοσημεία στην Ελληνική επικράτεια και εμείς να μένουνε απαθείς στο σχέδιο της Σωτηρίας που εκπόνησε για εμάς ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ;

Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται.

Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι. Έλεγε ένας Γέροντας

Ελλάδα αγάπησε τα μαρτύρια σου γιατί αυτά θα σε σώσουν. Το ίδιο έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Αρχιεπίσκοπος της Κριμαίας « αγάπησα το μαρτύριο μου γιατί αυτό θα με σώσει»

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί όλοι μας μαθαίνουμε μέχρι τέλους.

Όμως έχουμε μάτια και βλέπουμε και αισθήματα, για αυτό και πονάμε .

Όποιος έχει απλές γνώσεις ιστορίας μπορεί να λύσει την παρακάτω εξίσωση.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο Καβάσιλας (1322- 1392) λίγο πριν την άλωση της ΠΟΛΗΣ μιλάει για Έθνος Ελλήνων Ορθοδόξων προεικονίζοντας την σημερινή Ελλάδα.

Στα τελευταία χρόνια της Παλαιολόγειας περιόδου ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ανοίγει ένα τεράστιο ιστορικό κύκλο.

Ο Κύκλος πάντα τελειώνει στο ίδιο σημείο που έχει ακριβώς τα ίδια ιστορικά – κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο κύκλος άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα κλείσει στις μέρες μας.

1453 μέρες άλωσης
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ωδινάται.

Από την μια πλευρά ο Λατίνος και η πνευματική αντίχριστη κουστωδία του, τον εκβιάζει να αρνηθεί την φίλη Ορθοδοξία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Από την άλλη πλευρά επικρέμεται η χατζάρα του φανατικού ισλάμ.

Τι να διαλέξει άραγε;

Διαλέγει την φωτιά του πολέμου , το μαρτύριο , την θυσία και σώζει την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ υπομένοντας τον πνευματικό κανόνα της τουρκικής σκλαβιάς για αιώνες μέχρι που αρχίζει και λαμβάνει τις πρώτες αναπνοές λευτεριάς το 1821, δίχως να αναπνέει ακόμη κανονικά.

2010 - 2019 μέρες μνημονίων έστω και αν υποστηρίζουν ότι μας έβγαλαν το γένος των Ρωμιών, το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου και των άλλων νέων Αγίων μας ωδινάται.

Από την μια πλευρά του υπόσχονται εν μέσω αδυσώπητης οικονομικής λαίλαπας δυσβάστακτων μέτρων διεθνούς τοκογλυφίας , του υπόσχονται ανάπτυξη μέσω της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης βλ. διακυβέρνησης, βλέπε κάρτα του πολίτη με τον δυσώνυμο αριθμό της Αποκάλυψης 666.

Όλοι και όλα δούλεψαν και δουλεύουν για αυτό δηλ. πώς να μας απομυρώσουν, πώς να μας αρπάξουν την Δωρεά Σφραγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που λάβαμε με το Άγιο Βάπτισμα.

Οι απόγονοι των Λατίνων- Ούνων μας εκβιάζουν πάλι.

Θέλεις να ζήσεις; (άραγε τι να ζήσεις με αυτά τα διεθνή τοκογλυφικά ρεμάλια;) πάρε την κάρτα σου λένε για να διευκολυνθείς (τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ είναι ένα καλοστημένο παραμύθι)

Από την άλλη πλευρά ο απόγονος του φανατικού ισλάμ , τούρκος μας απειλεί.

«θέλεις να επιβιώσεις Έλληνα, μοίρασε το ΑΙΓΑΙΟ και βλέπουμε , ειδάλλως θα ισοπεδώσω τις πόλεις σου με πυραυλικές επιθέσεις και με όσους σου κουβάλησα μέσα, τόσα χρόνια κάτω από την μύτη σου για να σου ενσπείρουν τρόμο και φόβο»

Τονίσαμε ότι ο κύκλος κλείνει στο ίδιο σημείο για αυτό και ζούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Τώρα τι θα διαλέξει το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων; ΠΟΛΕΜΟ ή ΑΠΟΜΥΡΩΣΗ από το ΤΙΜΙΟ Άγιο Βάπτισμα μας;

Τα ίδια διλλήματα , οι ίδιοι οι εκβιασμοί.

Πατάμε επάνω στις κόκκινες γραμμές της μακρόχρονης ιστορίας μας . Μόνο μέσα από συγκλονιστικά πράγματα που έρχονται παγκοσμίως θα τρομάξουμε και θα μετανοήσουμε.

Η λέξη μετάνοια όπου και να την πεις είναι για όλους μας μια ξερή λέξη δίχως πράξεις και πολλές φορές την στολίζουμε με λόγια δίχως πνευματικό αντίκρισμα.

Οι λύσεις στα ανθρώπινα και εθνικά αδιέξοδα μας θα δοθούν από επάνω .

Ο Καλός Θεός μας επέστησε την προσοχή να παρακολουθούμε τα σημεία των καιρών, ανεξάρτητα αν οι αντίχριστοι μας ταΐζουν με γύμνια , σαρκολατρεία και διαστροφή ώστε να θολώνουμε.

Αρχές δεκαετίας του 90 μια ψυχούλα που ολημερίς έκοβε την καρδούλα της κομματάκια και την μοίραζε στον κόσμο έλεγε « ο ΘΕΟΣ θα λυπηθεί το πλάσμα του και θα παρουσιαστεί στα αδιέξοδα του , θα δώσει ο Καλός Θεός ένα χαστούκι στο σύστημα και θα συγκλονιστούν τα έθνη και το καθένα θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Αρχές δεκαετίας του 90 η ίδια η ψυχούλα μαρτυρούσε «τα νερά (δηλ. η ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα) θα είναι η αιτία που θα πιαστούμε με τον τούρκο»

Έχουμε δει πως μαλώνουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.

Πρώτα λεκτική αντιπαράθεση , μετά πλησίασμα με αγριάδες , μετά του δείχνεις το δάκτυλο και τον ακουμπάς με αυτό, μετά πέφτει η πρώτη καρπαζιά και τότε αρχίζει το πανηγύρι.

Ενώ οι τούρκοι έχουν ήδη εκπονήσει σχεδιασμό πως θα μας κτυπήσουν , κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν διεθνώς τους φρενάρουν.

Εκεί και που οι τούρκοι δεν θα το περιμένουν θα πλακωθούμε μεταξύ μας αίφνης , απρόσμενα.

«θα πιαστούμε» όπως έλεγε στην κυριολεξία ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Ο Ουρανός έκλαψε για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.

Τώρα κλαίει και για τα άλλα θηρία (μοντέρνες κάρτες- εμφυτεύσιμα τσίπ , νέα μέτρα) που ετοιμάζουν οι δήθεν φίλοι μας και οι αιώνιοι εχθροί μας με ημερομηνία λήξης.

Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται από όλες τις πλευρές .

Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι.

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ «από εδώ και πέρα πολλές Παρακλήσεις στην ΠΑΝΑΓΙΑ ( να την μάθετε από έξω) έτσι θα σωθούμε» 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου