Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Aναποφασιστικότητα - Ασυνέπεια - Αναποτελεσματικότητα

Του Αδέξιου Δεξιού

Πολύ θα θέλαμε να συμμεριστούμε την χαρά του πρωθυπουργού και να επικροτήσουμε τα μάλα το επικοινωνιακό τρίπτυχο που χρησιμοποίησε προς τόνωση των πρώτων τριών μηνών της διακυβέρνησής του.

Δυστυχώς όμως η μετεκλογική ανακολουθία του κυρίου Μητσοτάκη δεν μας το επιτρέπει. Προφανώς ούτε και στους πολίτες των οποίων το ηθικό έχει αρχίσει να κάμπτεται λόγω των απανωτών κυβιστήσεων του πρωθυπουργού.
Αφήνουμε τους πανηγυρισμούς στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που προσπαθούν νυχθημερόν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μέσω μιας αποκρουστικής προπαγάνδας ανάλογης με των ΜΜΕ που στήριζαν τον Τσίπρα και την παρέα του.
Ωστόσο, ό, τι κι αν πουν, ό, τι κι αν γράψουν δεν μπορούν να κρύψουν τον εμπαιγμό του πρωθυπουργού απέναντι στους ψηφοφόρους.
O οποίος με... ρεαλιστική αισιοδοξία εν μία νυκτί μετατράπηκε σε... συριζαίο με γραβάτα.
Παραπέμποντας στις καλένδες όσα έλεγε για 4% ανάπτυξη και 2% πλεόνασμα.
Και συμβιβασμένος με την βρυξελιώτικη πραγματικότητα συνεχίζει με κάποιες παραλλαγές την πολιτική που επέβαλαν τα κοράκια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεχνώντας τόσο την εξεταστική που είχε υποσχεθεί για το καταστροφικό εξάμηνο του Βαρουφάκη, όσο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια που χρησιμοποιούσε ως προεκλογικό πυροτέχνημα.
Με τις πομφόλυγες περί ανάπτυξης να σκάνε πάνω από το καζίνο του Ελληνικού και τους Έλληνες να διερωτώνται κατά πόσο θα βελτιωθούν οι ζωές τους με τα νοσηρά παρελκόμενα, όπως ουσίες και πορνεία, που συνοδεύουν τέτοιου είδους επενδύσεις.
Στο μεταξύ, ούτε κουβέντα δεν τόλμησε να ψελλίσει για την ανώμαλη στροφή σχετικά με την επαίσχυντη συμφωνία, την οποία λέει δεν θα υπέγραφε αλλά τι να κάνει είναι ψηφισμένη από τη Βουλή και θα την τιμήσει. Ας έλεγε κάτι αντίστοιχο προεκλογικά και θα βλέπαμε αν έπαιρνε 40%.
Πάντως, αν αξιολογήσουμε την ευρύτερη εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης που αναλώνεται σε μια απίστευτη υποχωρητικότητα, η ντροπή των Πρεσπών δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται σε Αιγαίο και Κύπρο.
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι θα χάσουμε μόνο το Καστελόριζο, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει.
Κι ερχόμαστε στην σκευωρία της Novartis.
Σε άλλο ένα προεκλογικό ψέμα δηλαδή.
Αθώα περιστερά πλέον ο σκευωρός Αλέξης.
Μόνο ο Μίμης εμπλέκεται, ο οποίος ως άλλος επιβήτορας αποφάσισε μόνος του να εξυφάνει την μεγαλύτερη πολιτική πλεκτάνη από σύστασης του νεοελληνικού κράτους.
Μια μόνο λέξη: Ντροπή!!!
Ούτε καν στα υπουργικά έδρανα δεν τόλμησαν να κάτσουν οι νέοι κυβερνώντες. Είναι δυνατόν να μην άφηναν ελεύθερο το πεδίο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Τσίπρας; Πως αλλιώς θα κρατούσαν στη ζωή τον πολιτικό τους αντίπαλο;
Εντούτοις, τα ανεπίτρεπτα δωράκια αυτοϋπονόμευσης τους γύρισαν μπούμεραγκ και πανικόβλητοι, ξημερώματα μάλιστα, προσπαθούσαν να επισκιάσουν τον διασυρμό που υπέστησαν στην ψηφοφορία.
Μπερδεύοντας τις ψήφους, απόρροια του τρόμου λόγω των διαρροών.
Με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι πρόκειται περί καραμανλικών βουλευτών που σήκωσαν μπαϊράκι για να υπερασπιστούν τον Παπαγγελόπουλο.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ επί Καραμανλή, συνεπώς εάν ισχύουν οι πληροφορίες, η στήριξή του ήταν μονόδρομος για ευνόητους λόγους.
Αν όμως ο Μητσοτάκης είχε βάλει στο κάδρο της προανακριτικής και τον Τσίπρα, να είστε σίγουροι ότι αυτές οι διαρροές δεν θα υπήρχαν.
Διότι όταν καταφέρεσαι μονάχα κατά του Παπαγγελόπουλου, είναι σα να στοχοποιείς τον Καραμανλή.
Άρα αναμενόμενη η αντίδρασή των Καραμανλικών.
Η πλάκα είναι, όπως ακούγεται επίσης, ότι ο Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος και με την οργή του Σαμαρά λόγω της... αθώωσης του Τσίπρα.
Δεν λέμε... μεγάλος τακτικιστής ο Μητσοτάκης. Με μια κίνηση έβαλε και τους δύο απέναντι.
Φανταστείτε τι έχει να συμβεί αν τυχόν δεν επιδείξει τον αναγκαίο πατριωτισμό που απαιτούν οι εξελίξεις στα εθνικά.
Δεν νομίζουμε να πιστεύτε ότι θα τον χαϊδέψουν αμφότεροι.
Για το μεταναστευτικό δεν έχουμε να πούμε και πολλά.
Άλλωστε, το... ανοίξαμε και σας περιμένουμε με δώρο μια ελληνική σημαία, τα λέει όλα από μόνο του.
Ομοίως και για την αποκατάσταση της ασφάλειας.
Όπου οι ληστές συνεχίζουν το... θεάρεστο έργο τους με ορισμένους να μπουκάρουν σε μαγαζιά με αυτοκίνητα για να μην ταλαιπωρούνται.
Παρ' όλ' αυτά, ο υπερτιμημένος... Κάλαχαν, καθώς ως γνωστόν την 17Ν του την έδωσαν στο πιάτο η MI-6 και η CIA, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως μέθοδο καταστολής τις επικοινωνιακές επιχειρήσεις. Καλά ξεμπερδέματα...
Και κάπως έτσι κλείνουν οι πρώτες 100 μέρες της νέας... εθνοσωτηρίου κυβέρνησης.
Η οποία αν συνεχίσει να πορεύεται κατά αυτόν τον τρόπο στις πρώτες 365 δεν θα μπορεί να σταθεί.
Θα μας πείτε, έχει τις πρώην αγαπητικές συγγενών που διορίστηκαν στη Γενική Γραμματεία για να την υπερασπιστούν.

Σίγουρο το νικηφόρο αποτέλεσμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου