Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τουρκία: Αποκαλυπτικές συγκρίσεις…(Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης)

septembriana.jpg
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται εξήντα τέσσερα χρόνια από την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου που έζησε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955.
Το φονικό πογκρόμ οργανώθηκε από την Τουρκική κυβέρνηση και το πανίσχυρο Βαθύ Κράτος της Τουρκίας σε αρμονική συνεργασία. Σαν πολύτιμο «όπλο» χρησιμοποιήθηκε ο Οκτάι Εγκίν, ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα από την Κομοτηνή, ο οποίος σπούδαζε στην νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με υποτροφία της Τουρκίας.

Ο 21 ετών φοιτητής Οκτάι Εγκίν,  σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης Χασάν Ουτσάρ, πέταξε μια βόμβα στο σπίτι που υποτίθεται πως γεννήθηκε ο Μουστάφα Κεμάλ (για τους Τούρκους «Ατατούρκ», δηλαδή πατέρας των Τούρκων) στην Θεσσαλονίκη.

Η βόμβα αποτελούσε την αφετηρία ενός ψυχρά μελετημένου, αναλυτικού και καλά ολοκληρωμένου σχεδίου καταστροφής του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό βέβαια που πέταξε ο Οκτάι Εγκίν δεν ήταν μια κανονική βόμβα, αλλά μια απλή βόμβα κρότου που όπως ήταν φυσικό δεν προκάλεσε καμιά αξιόλογη ζημιά. Στόχος της βόμβας ήταν να δοθεί η αφορμή για την έναρξη του άριστα οργανωμένου πογκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με τους τεράστιους, προετοιμασμένους τίτλους παραπληροφόρησης της έκτακτης έκδοσης της εφημερίδας Ισταμπούλ Εξπρές («Καταστράφηκε το σπίτι του πατέρα μας Ατατούρκ») που αναπαρήγαγε σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.
Οι Ελληνικές αρχές, βάσει πλήθους μαρτυριών και άλλων αποδείξεων, συνέλαβαν αμέσως τον Έλληνα πολίτη και φοιτητή, μουσουλμάνο το θρήσκευμα, Οκτάι Εγκίν ο οποίος μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του. Ο Οκτάι Εγκίν όμως φυγαδεύτηκε αμέσωςστην Τουρκία και όταν έγινε η δίκη του καταδικάστηκε ερήμην σε 3,5 χρόνια φυλακή.
Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίμονα την έκδοση του από την Τουρκία προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε, η οποία όχι μόνο δεν τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα, αλλά άρχισε να του παρέχει πλουσιοπάροχα προκλητική «ανταμοιβή» επειδή ακριβώς έριξε την βόμβα κρότου στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης!
Ο 21χρονος φοιτητής, γράφτηκε αμέσως στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, μπήκε  στον μισθολόγιο του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, εξασφάλισε πτυχίο τοπικού κυβερνήτη, διορίστηκε νομάρχης Cankaya και κατέληξε Γενικός κυβερνήτης (Vali) του Nevsehir, χωρίς καμιά απολύτως εμπειρία για να βρεθεί σε μια θέση Κυβερνήτη!
Τον Ιούλιο του 2016, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα με την Τουρκία να τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» που αναμείχτηκαν στην αμφιλεγόμενη «απόπειρα πραξικοπήματος» εναντίον της «Φαμίλιας Ερντογάν». Η Τουρκία χάλασε τον κόσμο με πρωτοφανείς δηλώσεις τραμπουκισμού «απαιτώντας» από την Ελλάδα να ξεγράψει τους Ευρωπαϊκούς νόμους που εφαρμόζει γι΄ αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο και να τους παραδώσει αμέσως στο έλεος του ψευτο-σουλτάνου της Τουρκίας!
Την παραμονή μάλιστα της επίσκεψης του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, στις 5 Φεβρουαρίου 2019, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την υπαγωγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη λίστα των καταζητούμενων «τρομοκρατών», επικηρύσσοντάς τους με το ποσό των 4 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (670.000 ευρώ)!
Αλήθεια πόσο θα έπρεπε να αποτιμήσει η Ελλάδα την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε ο Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα Οκτάι Εγκίν που διέφυγε στην Τουρκία και βρήκε προκλητική «ανταμοιβή» τόσο από το επίσημο, όσο και από το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας;
Γιατί ένας Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος το θρήσκευμα,  που αποδεδειγμένα προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα του και στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και άλλων περιοχών της Τουρκίας, να αμείβεται τόσο προκλητικά από το Τουρκικό κράτος το οποίο, κατά τα άλλα, παριστάνει τον προαγωγό που απαιτεί να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, όταν πρόκειται για Τούρκους πολίτες που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να διασωθούν από την απροκάλυπτη δικτατορία του Ερντογανισμού;
Παραμονές Δεκαπενταύγουστου του 2019, ένας ακόμα αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέφυγε στην Κάλυμνο, ζητώντας πολιτικό άσυλο από το μένος του Τουρκικού καθεστώτος. Για να μην υπολογίσουμε τους χιλιάδες Τούρκους πολίτες, με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν από τον «παράδεισο» του Ρ. Τ. Ερντογάν και του ακραίου φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί που συγκυβερνούν την Τουρκία.
Ένα άλλο παράδειγμα της αποκαλυπτικής νοοτροπίας της διαχρονικής Τουρκικής εξουσίας, με αποκορύφωμα την τρέχουσα «συγκυβέρνηση» ενός εκρηκτικού μίγματος φασισμού και φανατικού ισλαμισμού, είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην τεράστια Κουρδική μειονότητα της Τουρκίας των δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Κούρδοι της Τουρκίας χαρακτηρίζονται κατά το δοκούν «τρομοκράτες», οι αρχηγοί του φιλοκουρδικού «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP» σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς καμιά σοβαρή αιτιολογία, δεκάδες εκλεγμένοι δήμαρχοι των κουρδοκρατούμενων περιοχών της Τουρκίας καταργούνται με προεδρικά διατάγματα από την επομένη των εκλογών και διορίζονται πιστά όργανα του εκάστοτε τουρκικού καθεστώτος, κουρδικές πόλεις ισοπεδώνονται με στρατιωτικές επιχειρήσεις και χιλιάδες θύματα αμάχων. Όλα αυτά μέσα στην σημερινή Τουρκία.
Έξω από Τουρκία όμως η Τουρκική ΜΙΤ δημιουργεί πολιτικά κόμματα μερικών χιλιάδων «πιστών» σε διάφορες χώρες με παραπλανητικούς τίτλους – συνήθως χρησιμοποιούνται ωραίες λέξεις όπως «ισότητα», «ειρήνη», «φιλία», όπως ακριβώς έκαναν οι Νεότουρκοι για να παραπλανήσουν ανυποψίαστους και καλοπροαίρετους πολίτες, πριν αρχίσουν τις γενοκτονίες και τις σφαγές των αμάχων. Στην Ελλάδα  π.χ. η Τουρκία δημιούργησε το «Κόμμα ισότητας, ειρήνης και φιλίας-ΚΙΕΦ» επιστρατεύοντας όλους τους καλοπληρωμένους πράκτορες της ΜΙΤ που αλωνίζουν στην «Ευρωπαϊκή» Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν η Ελληνίδα πολίτης, μουσουλμάνα το θρήσκευμα και αρχηγός του πολιτικού μορφώματος που δημιούργησε η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα (ανάλογα μορφώματα με την μορφή κομμάτων υπάρχουν σε πολλές ακόμα χώρες όπως Βουλγαρία, Κύπρος, Συρία κ.ο.κ.ε.), τον Μάιο του 2019 μας δήλωσε περιχαρής πως  «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους που έχει ιδρυθεί από Τούρκους», προσθέτοντας πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.
Στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Γκιουρσέλ «ξέγραψε» δεκάδες εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν μέσα στην σημερινή Τουρκία, καλώντας τον κόσμο «να φτύνει στο πρόσωπο αυτόν που σας λέει Κούρδο»!
Όποιος δηλαδή μέσα στην Τουρκία «αισθάνεται Κούρδος» και έχει την δύναμη να το φωνάξει, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο όχι μόνο στην εποχή του Τζεμάλ Γκιουρσέλ (δεκαετία 1960) αλλά και σήμερα!
Στην Ευρωπαϊκή όμως  Ελλάδα η κάθε καλοπληρωμένη υπάλληλος της Τουρκίας μπορεί ελεύθερα να «αισθάνεται Τουρκάλα», να ηγείται ενός «τουρκικού κόμματος» μιας χούφτας παραπλανημένων και καλοπροαίρετων Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα και να κυκλοφορεί ελεύθερη και ωραία, χωρίς καμιά συνέπεια για το μοχθηρό «έργο» υπονόμευσης της ασφάλειας και της ειρήνης που επιτελεί!
Αλήθεια, αφού αισθάνεται τόσο Τουρκάλα, γιατί δεν πάει να ζήσει στην χώρα της οποίας αισθάνεται πολίτης; Τί θέλει στην Ελλάδα; Και μην μας πει ότι γεννήθηκε εδώ και θέλει να μείνει εδώ, γιατί και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γεννήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, έκαναν τεράστιες περιουσίες και ήθελαν να μείνουν στους τόπους των προγόνων τους, αλλά εκδιώχτηκαν βάρβαρα με φονικά πογκρόμμαζικές απελάσεις και άλλα «πρακτικά» μέτρα της Τουρκίας την οποία τόσο «θαυμάζει» η κυρία αυτή! 
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Τα λόγια του διαχρονικού δασκάλου Κυρίου Κλεόπα* «…. Για τους Έλληνες δεν θα υπάρχει στο μέλλον καλύτερο όπλο εναντίον των Τούρκων απ΄ την πλήρη γνώση της ιστορίας τους. Γιατί, αλίμονο, οι Τούρκοι δεν σταματούν ποτέ…», παραμένουν πολύτιμα, διδακτικά και δικαιώνονται συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου.  
Η Τουρκία συστηματικά απαιτεί από ολόκληρο τον κόσμο αυτά ακριβώς που η ίδια περιφρονεί όταν πρόκειται να τα εφαρμόσει μέσα στην Τουρκία. Ο διαρκής αυτός παραλογισμός στην διεθνή πολιτική σκηνή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στην διεθνή απομόνωση της Τουρκίας η οποία έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Η Τουρκία δεν ζει μόνη της στον πλανήτη της γης. Ζει μαζί με διακόσιες ακόμα χώρες που έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με αυτήν, αλλά ονειρεύεται την ανασύσταση μιας αυτοκρατορίας που δημιουργήθηκε με αιματηρές επιδρομές σε ξένα εδάφη και κατέρρευσε παταγωδώς δημιουργώντας την σημερινή Τουρκία πάνω σε κατεκτημένα εδάφη άλλων λαών.
Θεωρεί ότι «δίκαιο είναι ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παντουρκισμού**», της ιδεολογίας δηλαδή του τουρκικού επεκτατισμού, περιφρονώντας πλήρως όλους τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σαν χώρα.
Με τα δεδομένα αυτά, η μακροημέρευση της «Τουρκικής Δημοκρατίας» δεν είναι βέβαιο πως θα είναι ούτε ασφαλής, ούτε και διαρκής…
___________________________________________________________
*«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία», έκδοση 2008, σελίδα 112.
** Παντουρκισμός, η ιδεολογία του Τουρκικού επεκτατισμού. Βλ. «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία», έκδοση 2008, σελίδα 167 και επόμενες. Διαβάστε εντελώς δωρεάν, στην online βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, ολόκληρη την Αγγλική έκδοση του βιβλίου).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου