Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΟΚ> Θέμα Χρόνου Η “Κατάρρευση” Της Γέφυρας Στην Αβόρανη!

https://www.agriniosite.gr/thema-chronoy-itan-i-quot-katarreysi-quot-tis-gefyras-stin-avorani/
Θέμα χρόνου ήταν η “κατάρρευση”  της γέφυρας στην Αβόρανη εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο τροχαίο που σημειώθηκε χθες το βράδυ  στάθηκε αιτία να υποχωρήσει και το στηθαίο.
 Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που  διασχίζουν  τη γέφυρα της Αβόρανης, καθώς  το χθεσινό τροχαίο δημιούργησε επιπλέον προβλήματα όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό του agriniosite.gr.
Μετά το τροχαίο στο σημείο έσπευσε άμεσα και η αστυνομία η οποία μάλιστα κατέγραψε το περιστατικό και προχώρησε σε σήμανση του σημείου προκειμένου να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει αμέτρητα τροχαία ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  και μάλιστα σε ένα από τα τελευταία έχει καταστραφεί μέρος της γέφυρας και αιωρούνται πέτρες με ότι αυτό συνεπάγεται και δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από το δήμο Αγρινίου ή την Περιφέρεια!
Χθες πάντως έγινε αυτοψία στη γέφυρα της Νέας Αβόρανης από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη και  τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Αγρινίου Μ.Σκορδόπουλο. “Επιθυμία του περιφερειάρχη   η όσο πιο άμεση επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν”, ανέφερε ο κ.Μαυρομάτης και ελπίζουμε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και συντήρηση διότι τα προηγούμενα 5 χρόνια τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον δήμο Αγρινίου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση αν και οι κάτοικοι της Αβόρανης αλλά και όσοι διέρχονται καθημερινά από τη γέφυρα έχουν εκφράσει πολλές φορές την μεγάλη ανησυχία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση της γέφυρας χωρίς ωστόσο να ευαισθητοποιηθεί κανείς.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Thanasis Maurommatis, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1895 όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και αποτελούσε τμήμα της οδού Αγρινίου-Θέρμου που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια Ιταλών Μηχανικών από Ηπειρώτες Τεχνίτες και για την κατασκευή της, που ολοκληρώθηκε το 1909, χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από τα νταμάρια της Αγίας Παρασκευής.
Σήμερα περισσότερο από έναν αιώνα μετά την κατασκευή της η γέφυρα της Αβόρανης εξακολουθεί να συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και με τις παραλίμνιες περιοχές πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να διέρχονται από αυτή καθημερινά εκατοντάδες οχήματα.
Λόγω του μικρού πλάτους της γέφυρας που είναι μόνο 4,5 μέτρα η διέλευση γίνεται εκ περιτροπής με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ συχνά ατυχήματα, ενώ η διέλευση και φορτηγών μεγάλου βάρους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για μια γέφυρα που κατασκευάστηκε με εντελώς άλλες προδιαγραφές (για διέλευση κάρων κλπ).
Επί πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις τεράστιες ποσότητες νερού επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη γέφυρα. Ενώ οι συχνές αμμοληψίες είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβει η στάθμη του χειμάρρου και να γίνουν ορατές πολύ σημαντικές φθορές στις δυο από τις πέντε βάσεις στήριξης των πυλώνων της γέφυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου