Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Όταν ο Κυριάκος… έδωσε συγχωροχάρτι στον Αλέξη

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/otan-o-kuriakos-edose-sugxoroxarti-ston-aleksi/10.135350

Μπορεί ο Μητσοτάκης να… πανηγυρίζει που θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο, δυστυχώς, όμως, έκανε το απονενοημένο διάβημα το οποίο τον καλέσαμε να μην πράξει σε πρόσφατο άρθρο.

Έδωσε συγχωροχάρτι στον Τσίπρα.
Ναι μεν μας είπε ότι ο Τσίπρας φεύγοντας άφησε πίσω του νάρκες, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι καιρός να πάμε μπροστά, επαναλαμβάνοντας την αναφορά του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα στον Δημήτρη Τσάτσο ότι «είμαστε αντίπαλοι όχι εχθροί».
Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί, αλλά χθες υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη.
Με μιας έκανε απανωτές κωλοτούμπες, ανάλογες με αυτές του Τσίπρα.
Για την εξεταστική που είχε υποσχεθεί για την καταστροφική περίοδο Βαρουφάκη. Για το ξεπούλημα της περιουσίας για 100 χρόνια και της Μακεδονίας. Για την σκευωρία της Novartis, την τραγωδία του Ματιού, το όνειδος του μεταναστευτικού, τα αλισβερίσια του Τσίπρα με την διαπλοκή και την λεηλασία του Δημοσίου από τα... δικά του παιδιά.
Πραγματικά δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε αυτή την πολιτική αβελτηρία.
Τόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσει ο νέος πρωθυπουργός, ότι με την άφεση αμαρτιών στον Τσίπρα όχι μόνο γίνεται συνένοχος στο έγκλημα, αλλά αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη;
Διότι από τη στιγμή που κουκουλώνει τα ανομήματα του Τσίπρα με αποτέλεσμα να μην απονέμεται η δικαιοσύνη που απαίτησε ο λαός όταν τον ψήφισε, τότε τα φορτώνεται στην πλάτη και σε περίπτωση που η διακυβέρνησή του δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η οργή του κόσμου θα είναι διπλή.
Θα πληρώσει δηλαδή και για τα σφάλματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τα δικά του.
Αντίθετα, αν καθόταν στο σκαμνί ο Τσίπρας και η παρέα του για την καταστροφή που επέφεραν στην πατρίδα, τότε είναι προφανές ότι θα αποκαλυπτόταν το μέγεθος του ολέθρου στον κόσμο και θα έδινε την απαιτούμενη ανοχή στα όποια λάθη για ευνόητους λόγους.
Τώρα, όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστεί ο μοναδικός ένοχος για τα πάντα.
Ίσως να είμαστε υπερβολικοί.
Ενδεχομένως να έχει δίκιο ο Μητσοτάκης που αποφάσισε να πορευθεί στο δρόμο... του πολιτικού πολιτισμού που εισήγαγε ο Βαγγέλας.
Δύναται έτσι να καταφέρει ευκολότερα να... κατακλυστεί η Ελλάδα από τους επενδυτές που θα την σώσουν, με τους Έλληνες να πίνουν νερό στο όνομά του που επιτέλους θα ξαναπάνε στη Μύκονο παρέα με γκόμενες με πλαστικά στήθη.
Μέχρι τότε ας μας πει, που θα βρει τα λεφτά για να πληρώσει τα... σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανότατα να το αποκαλύψει το Σεπτέμβριο στα κοράκια που τον περιμένουν στη γωνία να τον κατασπαράξουν. Άλλωστε του το είπαν, pacta sunt servanda... και μετά βλέπουμε.
Στο μεταξύ, έχει χρόνο να διορθώσει την απίστευτη ανοησία, να δώσει πίσω την σκυτάλη που πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον θέσει προ των ευθυνών του, ώστε να καταστεί πολιτικά κυρίαρχος για τους λόγους που αναφέραμε.
Εκτός κι αν πίσω από τον... πολιτικό πολιτισμό, κρύβεται αυτό που γράψαμε σε άλλο κομμάτι. Παλινόρθωση του δικομματισμού, εναλλαγή της εξουσίας, με τον λαό αυτή τη φορά να παίζει μπουνιές σε κόκκινα και μπλε καφενεία.
Τι άλλο να πούμε με αυτά τα απίστευτα που βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας.
Το τραγικό, εντούτοις, είναι ότι και πάλι η ΝΔ θα τρέχει δεύτερη και καταϊδρωμένη κυνηγώντας την εξουσία που έχασε από τα χέρια της, με τον νέο Ανδρέα να σπάει εκ νέου πλάκα με τους... πελάτες.
Αυτά τράβας, όμως, όταν μοιράζεις συγχωροχάρτια. Όπως αυτά που είχε δώσει κι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης στον Παπανδρέου το 89’ με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μάλλον από εκεί πήρε την ιδέα κι ο Κυριάκος.
Άραγε, την πανωλεθρία που ακολούθησε δεν την είδε;
Επαναλαμβάνουμε, υπάρχει ακόμη χρόνος να διορθωθεί.... η κουζουλάδα.

Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου