Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Το πιο άχρηστο σουβενίρ του κόσμου (του Παναγιώτη Λιάκου)

https://www.dimokratianews.gr/content/100290/pio-ahristo-soyvenir-toy-kosmoy
Τι συμβολίζει η σημαία της πασοκάρας; Την αποκρουστική όψη μιας εποχής που οι περισσότεροι θέλουμε να ξεχάσουμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία διαθέτει σατιρικό ένθετο. Σ’ αυτό το ένθετο οι ηθοποιοί τού χάρισαν μια σημαία του ΠΑΣΟΚ (κάτι, αναμφίβολα, πιο άχρηστο ακόμα και από χρησιμοποιημένη λαδόκολλα μπουγάτσας). Ο κ. Μητσοτάκης την ξέχασε στο στούντιο και -μάλλον θέλοντας να κάνει χιούμορ- έγραψε στο τουίτερ, απευθυνόμενος στους συντελεστές της εκπομπής όπου εμφανίστηκε: «Παιδιά, ξέχασα να πάρω τη σημαία, μπορείτε να μου τη στείλετε; Πειραιώς 62, Μοσχάτο». 
Και ενώ ο κόσμος έμενε παγερά αδιάφορος για το πανί με το σύμβολο του κόμματος της πανωλεθρίας των Ιμίων, πετάχτηκε ωσάν την μπουρμπουλήθρα από φυσητήρα ψαροτουφεκά η Φώφη Γεννηματά! Ναι, η αρχιέρεια των ανούσιων κλισέ αυτοπροσώπως. Και είπε έμπλεος νερόβραστης οργής: «Καλά κάνει και ζητάει τη σημαία για το γραφείο του, επειδή άκουσα ότι την ξέχασε, μπορώ να του τη στείλω, να την έχει. Καλό είναι να θυμάται όμως πως ό,τι συμβολίζει η σημαία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να το σέβεται, γιατί θα το βρει απέναντί του».
Μα, τι να συμβολίζει τέλος πάντων η σημαία της πασοκάρας; Την αισθητική των σκυλάδικων; Τα δανεικά κι αγύριστα του κόμματος από τις τράπεζες, με εγγύηση… μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις; Τους διορισμούς με τα μπιλιέτα των κλαδικών; Τον Μένιο Κουτσόγιωργα και το σκάνδαλο Κοσκωτά; Τη Μιμή Λιάνη και τις χειρονομίες στα αεροδρόμια; Τους οινόφλυγες μουστακαλήδες με τα ανοιχτά πουκάμισα με τη γλίτσα στον γιακά και τις «Αυριανές» στο χέρι να αλαλάζουν υπέρ του Αντρέα; Τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων; Το καθεστώς Σημίτη, με τους Τσουκάτους, τους Γιάννους, τους Ακηδες; Τον Πανταγιά συμβολίζει η σημαία του ΠΑΣΟΚ; Τον Γιωργάκη Παπανδρέου και το ΔΝΤ; Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη «λίστα Λαγκάρντ»; 
Τι να πρωτοσυμβολίσει και αυτό το ΠΑΣΟΚ; Πάντως, αν του στείλουν τη σημαία του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσπαθήσει να διαπιστώσει όχι τι συμβολίζει, αλλά πόσο αξίζει, ας δοκιμάσει να την πουλήσει στα παλιατζίδικα. Και αυτή και ολόκληρη η ιστορική παρακαταθήκη της πασοκάρας δεν πιάνουν χαρτωσιά. Και να τα χαρίζεις, δεν τα παίρνει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου