Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ποιους να μην ψηφίσουμε; (Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου)


Δεν θα αναφερθώ σε κόμματα, αλλά σε πρόσωπα. Ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών, ας προσέξουμε τουλάχιστον να μη δώσουμε την ψήφο μας σε όσους:
- Δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους (σε πραγματική εργασία, όχι τύπου "πρόεδρος κοινωφελούς οργανισμού" ή καμιά ΜΚΟ).
- Είναι "παιδιά του κομματικού σωλήνα", δηλαδή από τα μαθητικά τους χρόνια ακόμα, η "δουλειά" τους ήταν οι κομματικές συγκεντρώσεις και η "ανέλιξη" στην κομματική ιεραρχία, μέχρι να φτάσουν να είναι υποψήφιοι.
- Διατείνονται ότι κάνουν "αγώνες", όμως στην πραγματικότητα αυτοί είναι είτε για προσωπική προβολή είτε για οικονομικά οφέλη. Όπως λέει κι ένας γνωστός μου, "όταν ακούω για αγωνιστές, κοιτάζω αν είναι το πορτοφόλι μου στη θέση του".
- Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Μην ψηφίζετε απλά όσους "τα λένε ωραία" στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο, γιατί πλέον όλοι...τα λένε ωραία! Ενημερωθείτε, ρωτήστε και διαπιστώστε αν αυτά που σας λένε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι απλά...λόγια του αέρα.
- Βασίζονται μονάχα στο "είμαι νέο, άφθαρτο πρόσωπο". Καλό είναι να μπαίνουν νέοι στην πολιτικοί, όμως η ηλικία δεν είναι το μοναδικό προσόν για να πάμε επιτέλους μπροστά. Υπάρχουν νέοι που σκέφτονται όπως οι γέροι και γέροι που έχουν πολύ περισσότερες νεανικές ιδέες από τους νέους.
- Μισούν την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και την κοινωνία. Μακριά από όσους σπέρνουν τον διχασμό και διακατέχονται από αρρωστημένα συμπλέγματα. Δεν ζητάμε από κανέναν να είναι π.χ. με το ζόρι θρησκευόμενος, αλλά τουλάχιστον να σέβεται όσα πίστευαν εκείνοι που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Με απλά λόγια: Αν ο κάθε ψηφοφόρος, κάνει τις σωστές επιλογές τουλάχιστον στα πρόσωπα που θα εκλεγούν, τότε ίσως και το (σημερινό άθλιο) επίπεδο της Βουλής θα αναβαθμιστεί. Αν αντίθετα επαναληφθούν οι τραγικές επιλογές των Ευρωεκλογών, τότε δεν θα μπορούμε να παραπονιόμαστε για την ποιότητα των αντιπροσώπων μας, αφού εμείς θα τους έχουμε διαλέξει.

“Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος.” είναι σκληρό να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος - Δημόκριτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου