Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Φώφη φύγε... Νίκο έλα...

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/fofi-fuge-niko-ela-/10.133741
Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής επιβεβαίωσαν όλους όσοι έλεγαν ότι στη Χαριλάου Τρικούπη πάσχουν από μικρομεγαλισμό. Νομίζουν ότι είναι ακόμη κόμμα του 40% κι ότι κρατάνε το Θεό από τα αχαμνά. Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ που είναι ΚΙΝΑΛ είναι ένα μικρό κόμμα που αν θέλει να ξαναγίνει μεγάλο πρέπει πρώτα να γίνει.. μεσαίο.
Και με τη Φώφη Γεννηματά δεν μπορεί. Τελεία και παύλα, η Φώφη… δεν το έχει. Έκανε το κομμάτι της τόσα χρόνια, χρησιμοποίησε το επώνυμό της, έφτιαξε τους μηχανισμούς της, έβαλε στην αυλή της ό,τι πιο σάπιο είχε απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον απέδειξε ότι δεν είναι ηγέτης. Ούτε για ένα μικρό κόμμα όπως το Κίνημα Αλλαγής.
Αν δούμε τα πράγματα με την ψυχρή λογική, κι όχι με ό,τι συμφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε να πούμε τα εξής:
1. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι το μεγαλύτερο πολιτικό μυαλό των τελευταίων ετών. Αλλά είναι ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα για τον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνει γιατί το υπερεγώ του δεν τον αφήνει. Το να απαιτεί να είναι σώνει και καλά βουλευτής δεν τον τιμά. Ας κατέβει να διεκδικήσει την ψήφο του κόσμου και να κριθεί κι αυτός όπως όλοι. Δεν το κάνει γιατί ξέρει ότι είναι πλέον καμένο χαρτί.
Όμως, να είναι σίγουροι στο ΠΑΣΟΚ. Σαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο να υπερασπίζεται στη Βουλή κι έξω από αυτήν βασικές θέσεις και αρχές, δεν πρόκειται να βρουν. Το γεγονός ότι τον διώχνουν την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και ο μόνος που διέλυσε τον Τσίπρα ήταν ο Βενιζέλος, αυτό κάτι λέει.
2. Ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας ανύπαρκτος πολιτικός, αποτυχημένος δήμαρχος και αποτυχημένος σε ό,τι κι αν διεκδίκησε. Πήγε να γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ και μόλις πήρε 13%. Πήγε να γίνει ευρωβουλευτής και με το ζόρι έφτασε στην τέταρτη θέση. Πρόκειται για έναν άχρωμο πολιτικό που δεν έχει να προσθέσει τίποτε, ούτε στην προοδευτική παράταξη, ούτε στη χώρα. Το γεγονός ότι η Φώφη του κάνει δωράκι μια θέση στη Βουλή δείχνει ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ας της πει κάποιος ότι διεύρυνση με Καμίνη και Μαργαρίτη δεν υπάρχει. Τα ίδια είχε κάνει άλλωστε και με τον άλλον ανύπαρκτο τον Θεοχαρόπουλο.
3. Η Φώφη Γεννηματά απέδειξε με τις αποφάσεις της ότι βρίσκεται στην ηγεσία ενός κόμματος γιατί την έχουν επιβάλλει συγκεκριμένα συστηματάκια που δεν θέλουν ένα ισχυρό τρίτο κόμμα, αλλά έναν σκληρό διπολισμό που τελικά βολεύει τον Τσίπρα που είναι μόλις 45 ετών. Η Φώφη μία ημέρα πριν από το β’ γύρο των εκλογών και 40 πριν από τις εθνικές κάλπες αποφάσισε να προκαλέσει εμφύλιο στο ΚΙΝΑΛ. Γιατί το έκανε αυτό αναρωτιούνται όλοι, ο λόγος είναι ένας: Γιατί απλά δεν ξέρει τι της γίνεται πολιτικά. Κάνει απίστευτο δώρο στον Τσίπρα δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει αυτό που προσπαθούσε και δεν κατάφερνε. Δηλαδή να ηγεμονεύσει στον κεντροαριστερό χώρο. Λαμπάδα πρέπει να της ανάψει ο Αλέξης.
Και τώρα τι γίνεται αναρωτιούνται χιλιάδες άνθρωποι που ήλπιζαν σε κάτι διαφορετικό; Όχι στο παλιό διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ένα κόμμα που θα ήταν σφήνα ανάμεσα στη ΝΔ και στο νέο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η απάντηση είναι μία και πρέπει να δοθεί άμεσα. «Φώφη φύγε». Δεν πάει άλλο με τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης. Ήταν ΠΑΣΟΚ, το έκανε ΕΛΙΑ, μετά Δημοκρατική Συμπαράταξη, έπειτα ΚΙΝΑΛ και ποιος ξέρει τι άλλο. Άλλαξε ονόματα αλλά δεν άλλαξε τους κρυφούς διαχειριστές της Κουμουνδούρου, πίσω από τη Φώφη. Τον τελειωμένο Παπανδρέου που την κοπάνησε στα δύσκολα, τον Λαλιώτη, τον Ρέππα, τον Όθωνα, την Χριστοφιλοπούλου, τον Κεγκέρογλου και όποιον άλλον που καμώνεται ότι είναι πολιτικός αλλά δεν ξέρει να αρθρώσει μια σωστή θέση για την πατρίδα.
Ο προοδευτικός χώρος, που δεν θα έχει σχέση με τον αριστεροδεξιό εσμό του Τσίπρα, ούτε θα προσκυνάει τη Νέα Δημοκρατία μόλις κάποιος τους κουνάει το χέρι, δεν μπορεί να υπάρχει με όλους τους παραπάνω.
Το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται νέους, άφθαρτους, διψασμένους για προσφορά ανθρώπους. Που θα ανανεώσουν το κόμμα, θα του δώσουν μια δυναμική που χρειάζεται ώστε να αποτραπεί η άλωσή του από τον υποχθόνιο Τσίπρα.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μόνον ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να εγγυηθεί μια τέτοια προσπάθεια ανανέωσης. Έχει μαζί του τη νεολαία, έχει πλέον ωριμάσει πολιτικά, μπορεί να διώξει όσους διέλυσαν την παράταξη, μπορεί να δημιουργήσει ένα όραμα γι’ αυτό το μικρό (κι όχι μεγάλο όπως νομίζουν) κόμμα.
Ή τώρα ή ποτέ, επομένως για τη γενιά του χώρου που δεν έχει, ούτε θέλει να έχει σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία τότε δεν υπάρχει σωτηρία για το ΚΙΝΑΛ. Ας διαλυθεί γιατί όπως είναι τώρα δεν προσφέρει τίποτε στο πολιτικό σύστημα.
Θα τολμήσουν κάποιοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους; Να φτιάξουν κάτι καλό κι όχι να παραμένουν παρακολούθημα του Αλέξη ή του Κυριάκου;

Ένα είναι σίγουρο: Ηγέτης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι στις κρίσιμες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου