Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ": Ένωση των υγιών δυνάμεων

80 n
Άρθρο του Αθανάσιου Μπέλτσου
Η Ένωση των υγιών δυνάμεων με προμετωπίδα τον πατριωτισμό, τις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι επιτακτική ανάγκη. Η Ένωση χωρίς ιδεολογικά στερεότυπα και κλισέ.

Για την πραγματική Ένωση δουλεύουν όσοι δεν έχουν μέχρι σήμερα εμπλακεί σε χειραγωγούμενα μορφώματα ή που δεν επιδιώκουν να ελέγξουν τις διαδικασίες επιβάλλοντας φθαρμένα πρόσωπα.
Στο σκηνικό που διαμορφώνεται για την επόμενη μέρα και μετά την κατάρρευση του πειράματος ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάγκη να υπάρξει μια καθαρή φωνή, που χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα θα αποτελέσει μια ισχυρή δύναμη αντίστασης, στην πολιτική των εθνικών συμβιβασμών και της υποτέλειας.
Στο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στις 7 Ιουλίου θα πρέπει να υπάρχει μια πατριωτική δύναμη με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σεβόμενη τις αρχές της δημοκρατίας και των συνταγματικών επιταγών, με άφθαρτα πρόσωπα που δεν θα έχουν ουδεμία αναφορά σε πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην φτωχοποίηση, στη μέγγενη των δανειστών και στην υλοποίηση ενός εθνικού εγκλήματος με την σφραγίδα Κοτζιά.
Τέρμα στα μονοπρόσωπα πολιτικά πειράματα που οδηγούν σε πολιτικά παιχνίδια εξουσίας και οικειοποιούνται την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Τέρμα σε πολιτικά δημιουργήματα με αμφιλεγόμενη προέλευση και πηγές χρηματοδότησης.
Επειδή πολλά σενάρια ακούγονται και πολλά γράφονται αυτή την ώρα, κάποια κακόβουλα και κακόπιστα, οι επιλογές μας δεν θα αποτελέσουν προϊόν συναλλαγής μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, δεν θα διασώσουμε πρόσωπα που διαδραμάτισαν περίεργο ρόλο, δεν θα ξεπλύνουμε γυρολόγους και τυχοδιώκτες, δεν θα αναστήσουμε μεσσίες.
Δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, δεν θα γίνουμε όχημα σε νέες αποστασίες και σε νέα πολιτικά πραξικοπήματα.
Όποιοι βάζουν όρους και προϋποθέσεις, όποιοι θέλουν να επιβάλλουν μονομερώς πρότυπα και πρόσωπα δεν υπηρετούν την Ένωση.
Στις ευρωεκλογές 21% περίπου κατακερματίστηκε σε διάφορα μικρά πολιτικά σχήματα. Πολλά από αυτά τα σχήματα έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να αποτελέσουν την αφετηρία για την δημιουργία μιας πολιτικής δύναμης που θα αποτελέσει γραμμή ανάσχεσης και δημιουργίας σε καίρια ζητήματα εθνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά.
Έχουμε την ανάγκη να ενώσουμε τους Έλληνες, δεν αναζητούμε να ενώσουμε πολιτικές καριέρες και να αποτελέσουμε την δεξαμενή ανάδειξης καιροσκόπων που είναι έτοιμοι να συμπράξουν με το σύστημα και να παίξουν το παιχνίδι τους.
Ποίοι είμαστε αυτοί που τα λέμε;
Μα όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βρεθήκαμε ανώνυμα σε εθνικούς αγώνες, στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, χωρίς ταμπέλες, όλοι εμείς που καθημερινά αποστρέφομαι το κεφάλι στο θέατρο υποκρισίας και εμπαιγμού.
Εμείς που διεκδικούμε ανθρωπιά , αξιοσύνη και προοπτική. Που δεν θέλουμε να είμαστε μια παρηκμασμένη αποικία του Νότου , που θέλουμε ανάπτυξη, ευημερία κοινωνική δικαιοσύνη.
Που απορρίπτουμε το σχέδιο μετατροπής της χώρας σε αποθήκη ψυχών και που θέλει τα ελληνόπουλα να μένουν στον τόπο τους.
Εμείς που προδοθήκαμε κατά συρροή από υποτιθέμενους ηγέτες. Ελληνισμός σημαίνει Φως και το Φως δεν φυλακίζεται σε νοσηρές νοοτροπίες που προάγουν ακραίες λογικές και ερωτοτροπούν με τα άκρα.
Ενωμένοι Έλληνες είναι το αντίδοτο στον εθνικό κατήφορο και στο διχασμό.
Ενωμένη Ελλάδα είναι ο δρόμος για να γίνουμε ισχυροί.
Ενωμένοι Έλληνες για να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις.
Ενωμένη Ελλάδα για να έχουν τα παιδιά μας παρόν και μέλλον.
Εμείς που βρεθήκαμε στις πλατείες και στο διαδίκτυο σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών αγώνων.
Εμείς που αντισταθήκαμε στις πολιτικές των μνημονίων και της εθνικής υποδούλωσης.
Εμείς που αντισταθήκαμε στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
Εμείς που δεν συμβιβαστήκαμε, δεν εξαγοραστήκαμε.
Εμείς που φέραμε την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.
Eμείς θα συναντηθούμε και πάλι στην γραμμή εθνικής ευθύνης με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά που μας ένωσαν.
Γιατί η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου