Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ! (του Παναγιώτη Λιάκου)

Δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν (σχεδόν) τίποτα. Ολοτσίτσιδη η αλήθεια. Αντιμετωπίζουν το κράτος σαν λάφυρο πολέμου
Η μετάταξη «πάγωσε», τα βύσματα έπαιξαν όμως.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής και χρησιμοποίησε τα κονέ της για να μπάσει την κορούλα της στο Κοινοβούλιο. Ρωτήθηκε στην τηλεόραση του Alpha αν αυτό είναι ηθικώς εντάξει και εκείνη απάντησε: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά… Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της κι η Βουλή βγήκε και φώναζε “έλα εδώ!”».
Κοντολογίς, σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει «να κι αν συμφωνείτε, να κι αν δεν συμφωνείτε. Την κορούλα μου να βολέψω και για τ' άλλα σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι». Ακούγοντας για... διασυνδέσεις μέρα μεσημέρι, δεν μπορείς παρά να επαναλάβεις μέσα σου το αφόρητο κλισέ: Αν αυτό, μόνο αυτό, γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα όπου υπάρχει στοιχειώδης τσίπα και ίχνος φιλότιμου, η κυβέρνηση θα είχε πέσει αυθημερόν και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου που θα έκανε τα παραπάνω και θα τα ομολογούσε άνετη, χαμογελαστή και αμέριμνη δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί δημοσίως. 
Ολο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που βολεύει όποιον και όποια προλαβαίνει (ποινικούς και μη), στα μούτρα μας! Τελικά, η ίδια η πορεία των πραγμάτων και η εκπλήρωση της προφητείας «πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να σου συμβεί» αποδεικνύουν ότι όλοι οι εμφυλιοπολεμικοί αλλά και ψυχροπολεμικοί χαρακτηρισμοί που απευθύνονταν στην... ηθικότατη Αριστερά ήταν ολόσωστοι - γι' αυτό η απέναντι όχθη έδωσε λυσσώδη μάχη, την οποία κέρδισε, να απαλειφθούν αυτοί οι όροι από το λεξιλόγιο της Δεξιάς ως «χυδαίοι και προσβλητικοί». 
Ναι, ρε! Διορίζουμε σόγια, θυγατέρες, πρώην συζύγους, νυν αγαπημένους κι αγαπημένες, συντρόφους, φίλους και κολλητούς, αλλά «έτσι είναι η δημοκρατία» και καλά κάνουμε, γιατί αγωνιστήκαμε για το φάρδεμα, το πλάτεμά της και το στένεμα στον καβάλο. 
Κι όλοι αναρωτιόμασταν σε τι χρησιμεύει η Βουλή. Χρησιμεύει πολύ. Τουλάχιστον, στην αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου