Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΝΔ: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και στο βάθος συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ(;)

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/epikoinoniaka-purotexnimata-kai-sto-bathos-sugkubernisi-/2.132624

Του Αριστερού Ψάλτη

Μετά από τα δυσάρεστα γεγονότα του Πάσχα λόγω των βαρβαρικών εθίμων, ο λαός είναι έτοιμος να απολαύσει έναν ακόμη ευτελισμό του κοινοβουλίου.
Με αφορμή αυτή τη φορά τις αθλιότητες του... αψύ Κρητικού, θα διεξαχθεί μια ακόμη μονομαχία μεταξύ των επίδοξων σωτήρων του.

Από τη μία, ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και θα επιδοθεί στις γνωστές του συκοφαντίες με προφανή στόχο την συσπείρωση των συντρόφων που δεν συσπειρώνονται με τίποτα.
Από την άλλη, ο Μητσοτάκης θα... πετροβολήσει όσο μπορεί το συνθλιμμένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να επισκιάσει τις κατηγορίες του Τσίπρα για τη νεοφιλελεύθερη και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική του.
Κοινώς, η Βουλή θα μετατραπεί σε αρένα με την πόλωση να χτυπάει κόκκινο.
Οι μύδροι θα εκτοξεύονται ανεξέλεγκτα, με τις δυο πλευρές να αδειάζουν τις φαρέτρες τους ενόψει των καλπών του Μαΐου.
Βέβαια, δεν θα γίνουμε σοφότεροι μετά και από αυτή την προεκλογική μάχη, καθώς αμφότεροι οι μονομάχοι αναμένεται να επαναλάβουν τα τετριμμένα.
Ο μεν Τσίπρας φορώντας τον μανδύα του προοδευτικού θα ξαναπεί ότι απάλλαξε τη χώρα από τα μνημόνια που την έβαλαν οι κακοί προηγούμενοι, ότι μόνο με αυτόν στο τιμόνι της χώρας έχει μέλλον η φτωχολογιά κι όχι με τους κηπουρούς του Μαρινάκη, δώστε μου τη δύναμη για να τους τελειώσουμε για να μην μας τελειώσουν, κι άλλες ανάλογες... χαριτωμενιές.
Ο δε Μητσοτάκης λόγω του ότι σέρνει τον Τσίπρα σε απολογία θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ο υπεύθυνος ηγέτης που θα ενώσει τους Έλληνες για να συντρίψουν όλοι μαζί την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναμασήσει τα περί οικονομικής εκτόξευσης της Ελλάδας μέσω των επενδυτών που δεν θα προλαβαίνουν να επενδύσουν επί των ημερών του, θα τρίψει στη μούρη του Τσίπρα τις κατηγορίες για τις σχέσεις του με τον Μαρινάκη επικαλούμενος τα αλισβερίσια που είχε μαζί του αλλά και με τον κολλητό Μανόλο, και προς το τέλος θα ζητήσει για μια ακόμη φορά εθνικές εκλογές προτάσσοντας την τροπολογία για το αφορολόγητο μέσω της οποίας είμαστε σίγουροι ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.
Θα τσακωθούν λιγάκι και για τα εθνικά, με τους πολίτες να μην αντιλαμβάνονται γιατί μαλώνουν, καθώς επί της ουσίας έχουν τις ίδιες απόψεις απλώς διαφωνούν στα σημεία.
Θα βάλουν στο καναβάτσο και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπου ο ένας θα φωνάζει κάτω το πραξικόπημα για να μην βγουν τα άπλυτά μας στη φόρα, ενώ ο άλλος θα το υποστηρίζει διότι είναι απαραίτητο για να... αποκατασταθεί η δημοκρατία.
Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και τις ισπανικές εκλογές o καθένας για τους δικούς του λόγους, με τον Τσίπρα να δίνει την τελευταία σοσιαλιστική μαχαιριά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μητσοτάκη να δηλώνει σίγουρος ότι η κεντροδεξιά δεν κινδυνεύει από τη δεξιά.
Και κάπου εκεί, ήσυχοι με την συνείδησή τους, θα βάλουν τα όπλα παρά πόδας αναμένοντας την αρχική ετυμηγορία του λαού, για να τα ξαναπάρουν στα χέρια ενόψει της τελικής.
Να προσέξουν, ωστόσο, μετά από το σοκ τόσο από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών - αυτοδιοικητικών όσο και των εθνικών να μην τα στρέψουν στους εαυτούς τους.
Γιατί δεν νομίζουμε να περιμένουν από τους πολίτες να τους τιμήσουν με την ψήφο τους όταν βλέπουν... δυο φαλακρούς να τσακώνονται για την χτένα.
Εννοείται ότι η ΝΔ στο τέλος θα είναι η νικήτρια. Όμως, με την πολιτική των ίσων αποστάσεων χωρίς να προτείνει απτές λύσεις για κανένα ζήτημα η νίκη της θα είναι πύρρειος.
Όποιος δεν ενημερώνεται από τα συστημικά μέσα και ρίχνει και καμιά ματιά προς τα έξω, βλέπει τι επικρατεί στην κοινωνία.
Απογοήτευση και οργή για όλους και για όλα.
Που σημαίνει, ότι σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα πάρει τα ποσοστά που τις πλασάρουν οι εκτός τόπου και χρόνου δημοσκόποι.
Συνεπώς, για να μην καταντήσει να σχηματίσει μια ετοιμόρροπη και με ημερομηνία λήξεως κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει νοοτροπία εγκαταλείποντας τις ίσες αποστάσεις και να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για το μέλλον του τόπου και του λαού του.
Δεν αρκεί μόνο... το να φύγει ο Τσίπρας για να σε εμπιστευτούν οι πολίτες. Γιατί άντε κι έφυγε, με τα μείζονα προβλήματα τι θα γίνει; Αρκούν τα ευχολόγια και οι υποσχετικές για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα οικονομικά δεσμά και τους γεωπολιτικούς κινδύνους;
Άραγε, οι φωστήρες της Πειραιώς ευελπιστούν να σώσουν την πατρίδα αντιγράφοντας την δημιουργική ασάφεια των κυβερνώντων;
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τελευταία φορά. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να δείξει η ΝΔ ότι όντως διαφέρει από τους άλλους. Εάν συνεχίσει με την ίδια λογική, η αντίληψη ότι όλοι είναι ίδιοι θα ενισχυθεί, και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να μεταπείσει τους πολίτες.
Εκτός κι αν δεν την ενδιαφέρει και νοιάζεται μόνο να κατακτήσει την εξουσία όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Να επανέλθει δηλαδή πάλι στα πράγματα, να ανακαταλάβει το Μητσοτακέικο την καρεκλά του Μαξίμου την οποία κυνηγάει από το 93’, κι όταν δει ότι στριμώχνουν τα πράγματα με το ΚΙΝΑΛ να βάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι.
Κι όλοι μαζί, επικαλούμενοι το εθνικό συμφέρον, να κάνουν μια ωραιότατη συμμαχία για να σώσουν εκ νέου τον λαό.
Ίσως να είναι αυτό το τελικό σχέδιο για την Ελλάδα. Σχέδιο, που οι δανειστές επιδιώκουν από τότε που μας έβαλαν στα μνημόνια.
Κι όταν ακούς τον Μητσοτάκη να λέει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν αλλάξει μυαλά, αφότου έχουν προηγηθεί τα περί συμπόρευσης της Ντόρας και του Μεϊμαράκη, μάλλον οι «εταίροι» μας οδεύουν προς μια ακόμη νίκη.
Εδώ κατάφεραν να πάρουν μπιρ παρά τον πλούτο μας και να ξεπουλήσουν τα εδάφη μας που ανακτήθηκαν με αίμα, στη συγκυβέρνηση θα κολλήσουν.
Συνεχίζεται...
Διαβάστε κι αυτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου