Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ο Κυριάκος, ο Αλέξης και το μπριλκρίμ σωληνάριο

https://kourdistoportocali.com/read-this/o-kyriakos-o-alexis-ke-brilkrim-solinario/

ΑΙΓΑΛΕΩ VS ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ
Εχουν βαλθεί να μας γυρίσουν στις δεκαετίες του ΄60 και του '70

Ο Κυριάκος και ο Αλέξης έχουν βαλθεί να μας γυρίσουν στις δεκαετίες του ΄60 και του ’70. Οπου νάναι θα πηγαίνουμε να αγοράζουμε με μανία μπριλκρίμ σωληνάριο. Παρακολουθώντας τις ομιλίες τους  έχεις την αίσθηση ότι ζούνε σε γιάλα.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Τσίπρας από το Αιγάλεω εξαπέλυσε επίθεση στο Πανόραμα Βούλας που κατοικεί ο σύντροφος Γιώργος Αυτιάς με αφορμή τους ψυκτικούς από το Περιστέρι που έκανε διάσημους ο Κυριάκος.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτά τα παραδείγματα τα γράφουν οι λογογράφοι τους ή μήπως αυτοσχεδιάζουν οι ίδιοι εκτός κειμένου.
Οποια εκδοχή και να κρατήσουμε αισθανόμαστε απελπισία. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι ζούνε σε καλά προφυλαγμένους κόσμους μακριά από την πραγματική πραγματικότητα.
Ή μήπως θεωρούν ότι απευθύνονται σε κοινό χαμηλής νοημοσύνης.
Το στερεότυπο του ενός είναι ότι οι τεχνίτες προέρχονται από τις Δυτικές Συνοικίες και του άλλου ότι πρέπει να ξυπνήσει ένα κοινωνικό μίσος ανάμεσα σε όσους κατοικούν στην Εκάλη, τη Πολιτεία και το Πανόραμα Βούλας με τους υπόλοιπους. Δεν μιλάμε πλέον για χαμηλό επίπεδο αλλά για άγνοια της πραγματικότητας εκεί έξω σε συνδυασμό με υποκρισία.
Πόσο υποκριτικό και αριστεροδήθεν είναι να αποκαλείς τα σχολεία, σχολιά; Αυτό κάνει ο Αλέξης. Αποκαλεί τα σχολεία, σχολιά.
Οσο για τον Κυριάκο παρότι έχει οργώσει ολόκληρη την Ελλάδα από τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί κοινωνικά κλισέ της δεκαετίας του 60 και του 70-παρότι δεν έχει μνήμες (λόγω ηλικίας) από εκείνες τις εποχές.
Εκτός εάν οι δυο τους είναι λάτρεις των ταινιών της Φινος Φιλμ και έχουν την εικόνα της Ελλάδας από εκείνη την εποχή. Μας αντιμετωπίζουν με τέτοια κοινωνικά κλισέ, οπότε αναρωτιέσαι τι συμβαίνει εδώ.
Γιατί κάτι συμβαίνει: Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός που έχει γυρίσει τον πλανήτη, έχει πάει στο Λευκό Οίκο, στη Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στη Τράπεζα Ρότσιλντ, σε σπίτια και θαλαμηγούς επιχειρηματιών να βγάζει λόγο στο Αιγάλεω και να προσπαθεί να στρέψει τους κατοίκους του εναντίον των κατοίκων της Εκάλης και πάει λέγοντας.
Τόσο ο Τσίρπας, όσο και ο Μητσοτάκης (παλαιότερα και ο ΓΑΠ) αποτελούν ζωντανή διάψευση αυτού που λένε ότι τα ταξίδια βοηθάνε τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να αποκτήσει κουλτούρα. Πάπαλα, απίδια μάντολες. Ο άνθρωπος γεννιέται δεν γίνεται.
Πάρτε παράδειγμα τον ΓΑΠ: Mε τόσα ταξίδια που έχει κάνει και τόσους ηγέτες που έχει γνωρίσει θα έπρεπε να είναι ένα τέρας οξυδέρκειας, ευρηματικότητας, αντανακλαστικών, πολιτικής σκέψης και πάει λέγοντας. Κι όμως το λογισμικό του δεν μοιάζει να έχει εμπλουτισθεί. Εκτός κι αν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις είναι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι μεταλλάσσονται όταν μιλάνε στο πόπολο. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τέτοιες μπαρούφες από ώριμους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου