Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Aπό το 2012 ο εκμαυλισμός - "Ο Χρήστος Σπίρτζης, από τους πιο κοντινούς υπουργούς στον επιχειρηματία Κόκκαλη"

https://kourdistoportocali.com/news-desk/apo-2012-o-ekmavlismos/
Αγαπητέ Νίκο Φίλη,
Ο εκμαυλισμός των παιδιών ξεκίνησε πολύ νωρίς…Από το 2012 που η Γιάννα Αγγελοπούλου τους περιέφερε σαν πεκινουά στα σαλόνια της εγχώριας ελίτ αλλά και στο βαθύ κράτος των Κλίντον. Η οικογένεια Κόκκαλη για παράδειγμα δεν μπήκε αιφνιδίως στη ζωή του Αλέξη και της Περιστέρας αλλά υπήρξαν παλαιοί γνώριμοι. Τώρα ποιος ήταν ο προξενητής της γνωριμίας και των αντίστοιχων γνωριμιών δεν το γνωρίζουμε.

Aπό τον Ian Ford
Ο Χρήστος Σπίρτζης πάντως ήταν από τους πιο κοντινούς υπουργούς στον επιχειρηματία Κόκκαλη. Με κάποιο μαγικό τρόπο έγιναν και οι γνωριμίες με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι έδωσαν τα ρέστα τους για να βοηθήσουν τα παιδιά. Ακόμη και ο Μαρινάκης το παραδέχθηκε…Κι ενώ όλη σχεδόν η εγχώρια ελίτ βοηθούσε τα παιδιά με τροχήλατες βιβλιοθήκες, εκείνα με τη σειρά τους σε ένα ρεσιτάλ ασχετοσύνης και ιδεοληψίας δολοφονούσαν με την υπερφορολόγηση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο Νόμος Κατρούγκαλου υπήρξε ένα ρεσιτάλ μίσους για τον ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση…Τα παιδιά λοιπόν αγαπητέ Νίκο, πολύ νωρίς γνώρισαν τα σαλόνια και τις επαύλεις τις ελίτ. Τα πούρα, τα κότερα, τα ελικόπτερα, τα ιδιωτικά αεροπλάνα. Ηταν τέτοιος ο ξιπασμός που το μενού του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ξεπερνούσε σε ποικιλία και τα πλέον πολυτελή εστιατόρια. Οι διακοπές με το κότερο της Παναγοπούλου ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Ο ξιπασμός και ο εκμαυλισμός είχε προυπάρξει της κυβέρνησης Σύριζα για τα πλουμιστά στελέχη του κόμματος και φίλους του Manolo Petsitis.
O Nίκος Φίλης στο Πρώτο Θέμα>
Τρεις είναι οι λόγοι που σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη οδήγησαν στη βαριά ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Παιδείας να κάνει λόγο για ύφος εξουσίας που προκάλεσε απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση.
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ν. Φίλης υποστήριξε  ότι ο πρώτος λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε Μνημόνια. Ίσως ήταν λιγότερο επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε Μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς». Συμπλήρωσε, δε, «δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα Μνημόνια. Η ΝΔ έχασε και ανασυγκροτήθηκε και το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».
Ο δεύτερος λόγος κατά τον κ. Φίλη ήταν ότι «σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».
Ο τρίτος λόγος κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «είναι το ζήτημα του ύφους της εξουσίας. Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μια απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».
Παράλληλα ζήτησε απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν κάναμε εκλογές (σ.σ. εθνικές) τον Μάιο». «Δεν περιμέναμε μια τόσο σημαντική ήττα και νίκη της ΝΔ. Και οι πιο απαισιόδοξοι δεν το έβλεπαν αυτό» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.
«Όλα αυτά δεν επιλύονται με το να υποχωρήσουμε από ορισμένες αξίες της αριστεράς. Δεν είναι προοπτική να δημιουργηθεί ένα πιο θολό πράγμα» είπε ο κ. Φίλης θέτοντας ένα θέμα και κοινωνικών συμμαχιών καθώς, όπως είπε, «η σχέση μας με τις μεσαίες τάξεις περνάει η κρίση».
Στο ερώτημα αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός Παιδείας απάντησε «αυτός είναι ο αγώνας» παραδεχόμενος ότι «πράγματι 9-10 μονάδες είναι μεγάλη διαφορά».
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα είπε ότι «υπάρχει ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχεδίου με συμμαχίες νέες. Για παράδειγμα βλέπω ότι υπάρχει ένας κόσμος της Αριστεράς που δεν πήγε να ψηφίσει και πρέπει να τον πείσουμε να το κάνει. Υπάρχουν άλλοι που επέλεξαν άλλα μικρότερα σχήματα της αριστεράς».
«Χρειάζεται αναστοχασμός και αυτοκριτική, όχι αυτοκαταστροφική όπως κάνουν τα κόμματα» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης αν και στο αν για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η φράση «προπονητής που χάνει αντικαθίσταται» απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσωποποιεί τις ευθύνες και τις στρατηγικές. Θεωρούμε ότι η προεδρία Τσίπρα διαχρονικά έδωσε αξία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου