Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019: Το ευρωψηφοδέλτιο της Ελεύθερης Πατρίδας, με αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων

https://www.eleftheripatrida.gr/evroekloges-2019

Ανακοινώνεται ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ θα συμμετάσχει στις επικείμενες Ευρωεκλογές, σε συνεργασία με προσωπικότητες του δημοσίου βίου, με τελικό σκοπό την συγκρότηση μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμμαχίας, που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα μας σήμερα.

ΑΜΠΑΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου, Καθηγήτρια Φιλόλογος

Abatzi2Η Αικατερίνη Αμπατζή γεννήθηκε στην Ξάνθη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ξάνθης και εισήλθε στη Φιλοσοφική Σχολή, στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε.
Δραστηριοποιείται επιτυχώς τα τελευταία 25 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στο Λυκείου Νευροκοπίου του νομού Δράμας καθώς και σε Γυμνάσια και Λύκεια της πρωτεύουσας της Κύπρου, Λευκωσίας.
Διατελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Ελεύθερης Πατρίδας» και υπεύθυνη του τομέα γυναικών της παράταξης.
Είναι έγγαμη και μητέρα δύο ενήλικων αγοριών.


ΑΣΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ηλία, Συνταγματάρχης ε.α. Καθηγητής ξένων γλωσσών

 Κωνστ smallΟ Κωνσταντίνος Αστάρας γεννήθηκε το 1968 στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Αποφοίτησε από το 3ο Πρότυπο Λύκειο Νέας Φιλαδελφείας και εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1987, από όπου και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1991.
Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, καθώς και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Σχεδιασμού Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (Multinational Operational Planning Course) στο Oberammergau της Γερμανίας και του Διεθνούς Σχολείου Αντιτρομοκρατίας (International Counter Terrorism School) στο Garmisch της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες Πυροβολικού Μάχης, Μονάδες Πυραύλων HAWK - STINGER και σε Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία). Επίσης υπηρέτησε στο Νατοϊκό Διακλαδικό Στρατηγείο Νοτιοδυτικής Ευρώπης - HQ Allied Force Command στη Μαδρίτη της Ισπανίας (2008-2011), από όπου και έλαβε μέρος στην Nατοϊκή Επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR το 2011 (Λιβύη), ως επιτελής του Διευθύνοντος Συμμαχικού Διακλαδικού Στρατηγείου JFC Naples (Νάπολη Ιταλίας).
Αποστρατεύτηκε το 2013 με το βαθμό του Συνταγματάρχη και από το 2016 φοιτά στο τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
Είναι κάτοχος των ανωτάτων πτυχίων Αγγλικής και Ισπανικής γλώσσας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό, και ειδικότερα με την κολύμβηση και το skydiving.
Είναι νυμφευμένος με τη Ελένη Στεργίου και έχει δύο γιούς, τον Ηλία και τον Θάνο.

ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη, Σύμβουλος Marketing

VentourisΟ Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται, μαζί με την οικογένειά του.
Ο πατέρας του Ιωάννης, ήταν δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Αθηναίων και καταγόταν από την Κίμωλο των Κυκλάδων. Η μητέρα του Δέσποινα, κατάγεται από το Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας και έχει ποντιακές ρίζες. Έχει μια μικρότερη αδελφή την Ευσαΐα.
Είναι απόφοιτος του Ελληνόφωνου Κολλεγίου ΞΥΝΗ (Κ.Ε.Α.Σ ΞΥΝΗ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στον τομέα του MARKETING. Η εργασιακή του ιδιότητα είναι «Σύμβουλος Marketing & Διαφήμισης».
Από το φθινόπωρο του 1990 διατηρεί την δική του ατομική εταιρία “Lead Marketing-Advertising-Editions”, με πελάτες που τον εμπιστεύονται από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της μέχρι και σήμερα.
Στις 13-10-2002 ήταν υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος Κιμώλου με τον συνδυασμό «Κίμωλος-ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ».
Το 2016 εντάχθηκε, ως ιδρυτικό μέλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», της οποίας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Σύμβουλος επικοινωνίας, προβολής και διαφήμισης της Παράταξης.
Από πλευράς Κοινωνικής Δράσης, από το 1994 μέχρι σήμερα είναι μέλος του πολιτιστικού Συνδέσμου Απανταχού Κιμωλίων «Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ». Αρχικά (1994-1998) είχε ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή νεολαίας του συνδέσμου, μετά ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας - δημοσίων σχέσεων και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής (1999-2014), ενώ την περίοδο (2014-2016) διετέλεσε γενικός γραμματέας του Δ.Σ.
Το καλοκαίρι του 2012, ως εκδότης, κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της δίμηνης συνδρομητικής εφημερίδας με τίτλο “ΚΙΜΩΛΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΙΜΩΛΙΩΝ “. H εφημερίδα κυκλοφορεί μέχρι σήμερα με μόνο στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της για τα τεκταινόμενα στο νησί.
Είναι παντρεμένος με τη Ροδιά Βεντούρη, Υπαξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, και έχουν δυο παιδιά, 10 και 7 ετών.

ΓΛΥΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Πέτρου, Ηθοποιός - Θεατρική Σύμβουλος

Glykou
Η Αντιγόνη Γλυκού γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αμέσως μετά το πέρας των γυμνασιακών σπουδών ενεγράφη στην Σχολή θεάτρου του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πολύ πριν την τελική της αποφοίτησή, με άριστα, της δόθηκε η ευκαιρία αλλά και η άδεια από τη Σχολή να εργαστεί στον χώρο του θεάτρου. Είχε την μεγάλη ευκαιρία να εργαστεί με μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Γιάννης Γκιωνάκης. Έχει λάβει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 1995 και μετά ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ενσαρκώνοντας η ίδια ρόλους των έργων, αλλά και διδάσκοντας νεότερους ηθοποιούς, καλύπτοντας έτσι τις υποκριτικές ανάγκες των ρόλων που απευθύνονται στο πιο ευαίσθητο και απαιτητικό κοινό που είναι τα παιδιά. Συνεργάζεται επίσης με Αθηναϊκούς εκδοτικούς οίκους στην παρουσίαση βιβλίων.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και πάντοτε ενδιαφερόταν για τα κοινά. Με καταγωγή από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από τον Κολινδρό και το Αιγίνιο Πιερίας, είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στην Πατρίδα και την Θρησκεία.
Είναι έγγαμη από το 1993, μιλάει Αγγλικά και έχει ταξιδέψει εκτενώς στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Σήμερα διαμένει στην Αθήνα, ενώ δεν διέκοψε ποτέ τις επαφές της με το τόπο και τους ανθρώπους της ιδιαίτερης πατρίδας της.
Τηλ. 6986992016   -    antigoniglykou2019@gmail.com

ΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

GogosΟ Πέτρος Γώγος του Γεωργίου γεννήθηκε στη Φλώρινα με καταγωγή από το ιστορικό Πισοδέρι. Σπούδασε Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού. Από το 1993 εργάζεται στην ΔΕΗ, ενώ από το 2006 κατέχει την θέση του Βοηθού Μηχανικού Φυλακής Βάρδιας (Β.Μ.Φ.) στον λιγνιτικό σταθμό της ΔΕΗ, ΑΗΣ Μελίτης στην Φλώρινα (σήμερα ονομάζεται Λιγνιτική Μελίτης ΑΕ)
Ο Πέτρος Γώγος ασχολήθηκε με τα κοινά από πολύ νωρίς και διατέλεσε πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. του ομίλου ΔΕΗ. Επίσης είναι μέλλος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας “ο Αριστοτέλης” καθώς και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας για την Μακεδονία. Η ευαισθησία του για την Μακεδονία τον ώθησε να είναι συνδιοργανωτής των συλλαλητηρίων Βίγλας – Πισοδερίου Φλώρινας, με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις Θεσσαλονίκης και Αθηνών, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αρθρογραφεί σε διάφορους ιστότοπους της Δυτικής Μακεδονίας και των Αθηνών με θεματολογία που αφορά στα εθνικά, κοινωνικά και εργασιακά θέματα.
Ο Πέτρος Γώγος διατέλεσε Περιφερειάρχης Γραμματείας Οργανωτικού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Δυτικής Μακεδονίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2018 και με γραπτή καταγγελία ζήτησε μετ’ επιτάσεως από το κίνημα να άρει την δεδηλωμένη προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι νυμφευμένος με την νοσηλεύτρια Νικολέττα Πετκάνη και είναι πατέρας τριών τέκνων, της Αλκμήνης, πτυχιούχου του Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, Π.Δ.Μ., Υποψήφιας Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Π.Μ.Σ. "Επιστήμες της Αγωγής και Νέες Τεχνολογίες" κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών, του Γεώργιου, τελειόφοιτου Φοιτητή Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και της Ελένης, φοιτήτριας του τμήματος Νηπιαγωγών Π.Δ.Μ.

ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Χάρης) ΤΟΥ Ιωάννη, Δημοσιογράφος - Εκδότης

DimoutsosΟ Χαράλαμπος   Δημούτσος είναι Εκδότης και Δημοσιογράφος.
Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία επί 29 μήνες ως ΄Εφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού.
Έχει εργαστεί κατά καιρούς ως Ιδιοκτήτης πιτσαρίας, εστιατορίου και αίθουσας εκδηλώσεων, πωλητής ηλεκτρικών ειδών, ιδιοκτήτης Αίθουσας ψυχαγωγίας, πράκτορας Γενικών Ασφαλειών και νυκτοφύλακας Α’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Σήμερα είναι εκδότης της εφημερίδας «ΔΕΚΕΛΕΙΑ» και διαχειριστής της ιστοσελίδας, καθώς και του blog της ανωτέρω εφημερίδας.
Υπήρξε μέλος αρκετών συλλόγων στις Αχαρνές και στο Ολυμπιακό Χωριό ενώ σε κάποιους συλλόγους θήτευσε ως πρόεδρος.
Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.
210.7785444, 693.888.7040, Ομοιοτηλέτυπο 210.2400068  dekeleianews@gmail.com

ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΑΓΓΕΛΙΚΗ του  Ιωάννη, Αρχιτέκτων

DrakonakiΗ Μαριάντζελα Δρακωνάκη είναι Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων με εξειδίκευση ως Σύμβουλος στην μελέτη και διακόσμηση φωτισμού, ζει δε και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.
Έχει Bachelor of Arts στο Interior Design University Of Derby (through Vakalo College, Greece) και Master of Science στο Real Estate Management & Development στο Heriot-Watt University (through Icon College, Greece).
Κατέχει πιστοποιήσεις στα Autodesk Autocad, Dialux Evo, Adobe photoshop and Corel media website graphics.
Έχει εργασιακή εμπειρία ως γραφίστρια, στον σχεδιασμό φωτισμού, στην διαχείριση γραφείου, στην φωτογραφία, στις πωλήσεις, στο σχεδιασμό και στην οργάνωση, στην διαφήμιση και στην έρευνα.
Έχει την ικανότητα να δημιουργεί και να προβάλλει εξειδικευμένες σχεδιασμούς με φρέσκες και πρωτοποριακές ιδέες.
Ομιλεί Αγγλικά και Κινέζικα.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου, Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής

Evagelidis2Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, κατάγεται από την Έδεσσα και σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το 1971 και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) κοντά στον επισκέπτη (1972-73) Καθηγητή Dr. R. Bernard του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Washington των ΗΠΑ.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (1974-1977) ως έφεδρος αξιωματικός.
Το 1978 διορίσθηκε στο τότε Υπουργείο Γεωργίας και υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της χώρας με σημαντική προσφορά μέχρι το 2011.
Την περίοδο 1989-1991 αποσπάσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως εμπειρογνώμων και εισηγητής στην κεντρική γνωμοδοτική επιτροπή του Ν.1262/82.
Τον Νοέμβριο 2005 προσκαλείται ως ειδικός εισηγητής από την Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την "Παράκτια Αλιεία στην Ελλάδα και τα προβλήματα των παράκτιων Αλιέων"
Τον Μάιο 2008 στο Βερολίνο είναι κύριος εισηγητής σε ημερίδα, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με τον Οργανισμό Προώθηση Ελληνικών Εξαγωγών, με θέμα την προώθηση των προϊόντων των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών.
Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Ιστορικο-Συγκριτική Γλωσσολογία.
Προϊόν αυτής της ενασχόλησης υπήρξαν τα βιβλία του, σημαντικότερα των οποίων θεωρούνται τα τρία Λεξικά του όπως και τα βιβλία του για την Μακεδονία, ενώ πάνω στα ίδια θέματα δημοσιεύονται συστηματικά μελέτες και άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά,.
Μαζί με τον Καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαο Βασιλειάδη, συνέγραψαν ένα από τα πλέον αξιόλογα έργα για το Σκοπιανό, με τίτλο “Από τον Σλαβομακεδονισμό στον σκοπιανό μακεδονισμό - Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας”.
Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης είναι τακτικό μέλος της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών»
Διατέλεσε αιρετός Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας (2011-2013)
Από το καλοκαίρι του 2017 εντάχθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ και σήμερα είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Παράταξης.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά και Γαλλικά

ΖΩΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Βαγγέλη, Ιδιωτικός Υπάλληλος

zois 1Ο Βαγγέλης Ζώης γεννήθηκε στο Καρόκι των Αγίων Σαράντα το 1958. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Οδοντιατρικής Σχολής της Κορυτσάς Αλβανίας.
Με την ειδικότητα αυτή σε νεαρή ηλικία τοποθετείτε οδοντίατρος στα χωριά Σμίνετσι, Γιάζδανι και Καρόκι. Από το 1982 έως το 1985 είναι οδοντίατρος στα κέντρα υγείας Μεμόραχη, Δίβρη, Δερμίς, Μοραφέντη, Αρδάσονα και Ναβαρίτσα.
Παράλληλα το 1984 περνά σεμινάριο επιμόρφωσης πάνω στην ειδικότητά του, στην κεντρική οδοντιατρική κλινική των Αγίων Σαράντα.
Το 1986 αναλαμβάνει το οδοντιατρικό τμήμα του κέντρου υγείας στο Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα στο οποίο παραμένει μέχρι το 1993, οπότε και δημιουργεί ιδιωτικό ιατρείο στην ίδια περιοχή, το οποίο διατήρησε μέχρι το 1995.
Ο Βαγγέλης Ζώης πάντοτε είχε έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Με αυτή την σκέψη τον βρίσκουμε στις παρακάτω δράσεις:
1991      Ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Ομόνοια
1992      Ιδρυτικό μέλος του κόμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρόεδρος του Παραρτήματος Αγίων Σαράντα
1992      Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αγίων Σαράντα
1993      Ως πρόεδρος του παραρτήματος Αγίων Σαράντα, συμβάλει στην ανέγερση του ελληνικού σχολείου στα Εξαμίλια.
1994      Πρόεδρος Αδελφότητας Εξαμιλίων Αθήνα
1994      Ως πρόεδρος του παραρτήματος Αγίων Σαράντα, συμβάλει στην ανέγερση της Εκκλησίας στα Εξαμίλα
2000      Υποψήφιος Δήμαρχος στα Εξαμίλι Αγίων Σαράντα      
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Εκτός από Ελληνικά, ομιλεί και την Αλβανική γλώσσα. Τα ενδιαφέροντά του είναι η Κοινωνιολογία, το Θέατρο, και τα ταξίδια, με παράλληλη Συλλογή Ιστορικών δεδομένων.
Τηλέφωνα 2102016556 και 6997544869   email zois1958@gmail.com

ΚΑΪΚΟΥΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Χαράλαμπου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Συγγραφέας

KaikounidisΟ Καϊκουνίδης Μιχαήλ γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία, μεγάλωσε στο Ευρύπεδον Κυργίων Δράμας και τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι Πτυχιούχος Τεχνικού Λυκείου του Τμήματος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων και Βιομηχανικής Παραγωγής.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως υπαξιωματικός των Τεθωρακισμένων.
Εργάστηκε από το 1987 και για σειρά ετών ως σχεδιαστής-κόπτης ενδυμάτων σε εξαγωγικές μονάδες, ενώ από το 1999 εργάζεται σε φορέα Αναπήρων Προσώπων, στον οποίο αναπτύσσει αξιόλογη κοινωνική δράση.
Ως απόγονος ποντίων προσφύγων, αγωνίζεται μέσα από τα ποντιακά σωματεία για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας. Ως μέλος της ομάδας του "Παρυάδρη", υπό την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), αγωνίζεται για την διάσωση του αυθεντικού ποντιακού πολιτισμού (ήθη, έθιμα) όπως τον μετέφεραν οι πρόσφυγες της πρώτης γενιάς.
Η προγονική του καταγωγή τον οδήγησε, μετά από χρόνια μελέτης και επισταμένης επίσκεψης στα πάτρια εδάφη, στη δημιουργία 4 ντοκιμαντέρ για τον Πόντο, που παρουσιάστηκαν από την ΕΡΤ 3.
Διοργανώνει αφιλοκερδώς εκδηλώσεις κοινωνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.
Ως συγγραφέας έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή για τον Πόντο και δύο συγγράμματα, επίσης για τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Ασχολείται ιδιαίτερα με την μελέτη της προϊστορίας, της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, της βυζαντινής και σύγχρονης ιστορίας, καθώς και της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου, Επιχειρηματίας

KaragiannisΟ Κωνσταντίνος Καραγιάννης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και κατάγεται από τα Δολιανά Κυνουρίας από τον πατέρα του Νικόλαο Καραγιάννη και από το Μελάνθιο Καστοριάς από την ποντιακής καταγωγής μητέρα του Αναστασία Παναγιωτίδου. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του ηλεκτρολόγου πατέρα του, έζησε και φοίτησε ως τη δευτέρα τάξη του δημοτικού στο Αλιβέρι Εύβοιας και ως την τετάρτη τάξη στις Σέρρες της Μακεδονίας. Έκτοτε η οικογένεια του μετακόμισε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής όπου διέμεινε και έως το τέλος των σχολικών του χρόνων.
Είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και στη ανάπτυξη σταθμών παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών.
Απεφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα ενώ ολοκλήρωσε σπουδές και στον τομέα της Δημοσιογραφίας και των Μ.Μ.Ε στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο εθνικό ωδείο, παίζει κιθάρα, και έχει διδάξει μουσική τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών του όσο και μετέπειτα. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα θεατρικής παιδείας του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και έχει ασχοληθεί με τη μελοποιημένη ποίηση και τη σύνθεση μουσικής για θέατρο. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.
Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε Αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και μέλος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Ηγουμενίτσας ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ι Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αποφοίτησε από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Κρήτης και υπηρέτησε ως Δ/ρίτης-εκπαιδευτής Α/Τ όπλων στον 98 ΛΑΤΕΘ στις Λαρισαίες Πέτρες Μυτιλήνης. Έχει προαχθεί στο βαθμό του έφεδρου Ανθ/λγου.
Υπήρξε ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ».
Κατοικεί στο Αλιβέρι Εύβοιας και είναι νυμφευμένος με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλο Αρετή Ρήγα.

ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Ελευθερίου, Κλινική Ψυχολόγος

 karafilliΗ Θεοδώρα Καραφύλλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου και κατοικεί στην Αμαλιάδα Νομού Ηλείας.
Τελείωσε το Λύκειο Σιμόπουλου Πηνείας. Αποφοίτησε από το Mediterranean University College ως Ψυχολόγος και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).
Επιπλέον, από πλευράς εργασιακής εμπειρίας, εργάστηκε στο υπουργείο βιομηχανίας με απόσπαση στη ΔΕΗ, καθώς και στην ιδιωτική ψυχιατρική κλινική ΔΕΡΡΕ στη Βέροια. Στη συνέχεια, εργάστηκε με σύμβαση στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στο Σκαγιοπούλιο Πατρών ως κοινωνική επιμελήτρια, καθώς και στην Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Ζακύνθου.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ιδιώτης στο αντικείμενό της.
Πρόσφατα ξεκίνησε την πολιτική της εμπειρία, συστρατευόμενη στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, σε ένα κόμμα πού εκφράζει τα πιστεύω της και τα πιστεύω όλων των Ελλήνων, θέλοντας να προσφέρει στον λαό μας και το Έθνος μας, για να επανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια και τις αξίες μας. Για την Θεοδώρα δεν υφίσταται πολιτική καριέρα, αλλά προσφορά!
Η Θεοδώρα Καραφύλλη έχει δύο παιδιά.

ΚΟΡΦΙΑΤΗ - ΠΕΠΠΑ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη, Φοροτεχνικός - Διοίκηση Επιχειρήσεων

Korfiati1Η Μαρία Κορφιάτη είναι γέννημα της Ζακύνθου και θρέμμα της Αθήνας. Μεγάλωσε στα Πατήσια ( Λυσσιατρείο) και είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Πέππα Αρβανίτικης καταγωγής .
Η αγάπη της για τον αθλητισμό , την οδήγησε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών στο οποίο εργάσθηκε τα 32 από τα 35 χρόνια της υπηρεσίας της, ως Διοικητικός υπάλληλος .
Σπουδές-εκπαιδεύσεις:
Διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων (οεεκ)Άάδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτεχνικού (οικον. Επιμελ.)
Σχολή Νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (εθελοντών) ΕΕΣ
Δίπλωμα μελισσοκομίας γεωπονικού ινστιτούτου
Τμήμα Γραμματέων Didacta
Σεμινάρια:
Αθλητικό Management
Διοίκησης management
Δημοσίων Σχέσεων (Public Relation)
Οικονομικών
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών (Train The Training Managers)
Εργασιακή εμπειρία:
Συνταξιούχος του ευρύτερου Δημ. τομέα με 10.640 ημέρες εργασίας
Κοινωνικές δράσεις:
Εθελόντρια Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εθελόντρια της Χριστιανικής Ένωσης Ελλάδος (ΧΕΝ)
Δραστηριότητες – Χόμπι:
Καταγραφή-έκδοση και κατάθεση στις Μεγάλες Βιβλιοθήκες της πατρίδος μας των Δημοτικών τραγουδιών, ηθών και εθίμων της ιδιαίτερης πατρίδος μου.
Για το Υπουργείο Ανάπτυξης εργασία για τις "Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το Μεταολυμπιακό Επιχειρείν"

ΚΟΡΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ, Τεχνολόγος Γεωπόνος - Ελεύθερος Επαγγελματίας

KoroniadisΟ Κορωνιάδης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Φλώρινα και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται.
Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής Φλώρινας.
Υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος Αξιωματικός του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών.
Εργάζεται από το 1993 έως σήμερα, ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Από το 1997 έως το 2006 εργάστηκε παράλληλα και ως Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων.
Είναι μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Αμφιθέας Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελεύθερης Πατρίδος.
Ασχολείται ιδιαίτερα με τις πολεμικές τέχνες και την νεώτερη Ελληνική ιστορία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Έλια) του Κωνσταντίνου, Δημοσιογράφος

Konstantinidi2Η Έλια Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε Kοινωνική Aνθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία στο American College of Greece (DEREE).
Έχει κάνει εξειδίκευση στην «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων” και στην “Εκπαιδευτική Ψυχολογία” στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο University of Arts London – Central Saint Martins (UAL) πάνω στα θέματα της “Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας”, της “Δημοσιογραφίας της Μόδας” και της “Επιμέλειας Εκθέσεων Τέχνης”.
Διετέλεσε συντάκτρια σε γνωστό περιοδικό μόδας και συνεχίζει να εργάζεται ως αρθρογράφος σε ιστοσελίδες.
Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την αναρρίχηση και τη φωτογραφία.

ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου, Δρ. Καρδιολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Loudaros 2
Δρ Μανώλης Κ. Λουδάρος - Διδάκτωρ Καρδιολογίας ΕΚΠΑ
Γεννήθηκα στην Αθήνα (Βύρωνα) και έζησα όλη μου την εφηβεία εκεί. Προοριζόμουν για τα νομικά αλλά, έστω και με λίγη καθυστέρηση, ακολούθησα την Ιατρική. Τελείωσα το Νυκτερινό Τμήμα του Ζ' Γυμνασίου Αρρένων Παγκρατίου και εν συνεχεία, μετά από εξετάσεις, την Ιατρική του Α.Π. Θεσσαλονίκης.
Επήγα στο Στρατό, στο Αγροτικό Ιατρείο και εν συνεχεία τις ειδικότητες της Παθολογίας αρχικά και της Καρδιολογίας εν συνεχεία. Ανέπτυξα διδακτορική διατριβή πάνω σε δευτεροπαθείς όγκους της καρδιάς, με βαθμό "Λίαν Καλώς".
Ασκήθηκα στα Νοσοκομεία Γ.Κ.Ν. Αθηνών (Γεννηματά), στον Ευαγγελισμό (για μια δεκαετία) και εν συνεχεία και μέχρι σήμερα στο Δ.Θ.Κ."ΥΓΕΙΑ"ΑΕ ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Υπήρξα μαθητής του Σ. Λιβιεράτου, Κων. Α. Σαμαρά, Χρ. Αραβανή και Ευτ. Βορίδη. Είμαι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, και του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής.
Συμμετείχα σε σωρεία Παγκοσμίων Συνεδρίων και ειδικών με την ειδικότητά μου σεμιναρίων. Μετεκπαίδευση στο Hammersmith Hospital London.Υπήρξα μαχητικός συνδικαλιστής του Ιατρικού Χώρου, διετέλεσα αντιπρόεδρος του ΤΣΑΥ και πρόεδρος Δ.Σ. Κρατικής Νοσοκομειακής Μονάδος. Για δύο τριετίες μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ι.Σ.Α.
Ομιλώ την Γαλλική και Αγγλική γλώσσα και έχω γνώσεις Ιταλικής και Γερμανικής.
Είμαι νυμφευμένος με την Χριστίνα Αιβαλιώτου και διαμένω στην Κηφισιά.
Τηλ.6972260250  6932418279    email: manolis.christinaloudaros@gmail.com

ΜΑΚΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Αναστασίου, Θεολόγος, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Εκδότης

MakrisΟ Διονύσιος Μακρής γεννήθηκε στις Ροβιές Ευβοίας. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής. Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ενώ τιμητικά πέταξε στο Αιγαίο με πολεμικό αεροσκάφος F-16.
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1991. Εργάστηκε σε πολλές πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως «Η Καθημερινή», «Η Εξουσία», «Η Αθηναϊκή», «Η Χώρα», «Πολιτικά Θέματα» και άλλα, ως εκκλησιαστικός και στρατιωτικός συντάκτης, υπεύθυνος διπλωματικού και πολιτικού ρεπορτάζ, συντάκτης ύλης και αρθρογράφος. Συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες (Παλαιστίνη, Βοσνία, Αιθιοπία).
Από το 1995 έως το 1999 ήταν διευθυντής-εκδότης της εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο» και από το 2000 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής της εκκλησιαστικής εφημερίδος «Στύλος Ορθοδοξίας». Διετέλεσε υπεύθυνος γραφείου τύπου υφυπουργού στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Το 2010 ίδρυσε τον εκδοτικό Οίκο «Αγαθός Λόγος», ο οποίος μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πλειάδα τίτλων βιβλίων κυρίως με χριστιανικό και εθνικό περιεχόμενο.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων όπως «Ο Τρελογιάννης, ο διά Χριστόν σαλός», «Μάχη Ζωής», «Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση», Ενδοοικογενειακές κρίσεις και εξ ουρανού λύσεις» κ. ά. τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Από το 2014 έως σήμερα είναι παραγωγός και παρουσιαστής της πανελληνίου αποδοχής ραδιοφωνικής εκπομπής «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα», η οποία επί τέσσερα σχεδόν χρόνια παρουσιαζόταν από την ραδιοφωνική συχνότητα της «Πειραϊκής Εκκλησίας», της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και εν συνεχεία από το διαδικτυακό χώρο και το YouTube (stilos orthodoxias - www.orthodoxia.gr). Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζει και την τηλεοπτική εκπομπή «Ορθόδοξες (δια)μαρτυρίες στην διαδικτυακή τηλεόραση «ΟΔΥΣΣΕΙΑ tv».
Τα τελευταία χρόνια της πνευματικής και οικονομικής κρίσης πραγματοποίησε σε πολλές ελληνικές πόλεις εποικοδομητικές ομιλίες με εθνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.
Είναι νυμφευμένος με την Απόφοιτη της Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ψυχολόγο Θεοπούλα Παναγιώτου και έχει δύο παιδιά.
Τηλέφωνα 6977428281, 2109212315, 2109212574 Fax 2109226970

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ηλία, Θεολόγος - Ελεύθερος Επαγγελματίας

MakrigiannisΟ Μακρυγιάννης Βασίλειος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές.
Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό στρατό στο σώμα Υλικού πολέμου.
Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη.
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Ασχολείται ιδιαίτερα με την ελληνική ιστορία και δραστηριοποιείται στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδωνος, Υποστράτηγος ε.α.

MarasΟ Ιωάννης Μαράς γεννήθηκε στην Αίγινα την 1 Ιανουαρίου 1944 και αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας.
Το 1967 αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Το 1983 παρακολούθησε με επιτυχία την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Έλαβε εκπαίδευση στο Τμήμα Αεραμύνης των ΗΠΑ στο Fort Bliss, Ελ Πάσο Τέξας και αργότερα στο Τμήμα Δημόσιας Ενημέρωσης του SHAPE στην Mons του Βελγίου. Επίσης παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Όπλου του Πυροβολικού, όπως και σε άλλα ειδικά σχολεία κατά την διάρκεια της καριέρας του και αναλόγως του βαθμού του.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του Πυροβολικού και σε Γενικές Επιτελικές θέσεις, ως Διοικητής Μονάδος στη Χίο, επιτελής του ΝΑΤΟ στη Νεάπολη Ιταλίας, Διευθυντής 2ου Επιτελικού Γραφείου στην 1η Στρατιά, Επιτελάρχης της 9ης Μεραρχίας Πεζικού και Διοικητής (ΠΒ) Α’ Σώματος Στρατού. Ο Ιωάννης Μαράς αποστρατεύτηκε το 1995 με το βαθμό του Υποστρατήγου. Έκτοτε διαμένει μόνιμα στην Κοζάνη.
Μετά την αποστρατεία του διετέλεσε επί δεκατέσσερα χρόνια πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Κοζάνης.
Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Νομού Κοζάνης με τον “ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ”
Επίσης ασχολήθηκε επαγγελματικά στον Ασφαλιστικό και Χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και στον κλάδο των Αντιπροσωπειών.
Ο Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μαράς ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Είναι έγγαμος σε δεύτερο γάμο με την Βασιλική Μούτου, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει μία κόρη και δύο εγγόνια.
Τηλέφωνο 6945801319    email: ioannisegina@gmail.com

ΜΗΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου, Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος

MITSIOSΟ Γιάννης Μήτσιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και κατέχει Μεταπτυχιακό (Master) από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική.
Είναι επίσης διπλωματούχος της Ευρωαμερικανικής Πολιτικής Ακαδημίας του Μπρέγκενζ της Αυστρίας, του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών (CDES) της Γαλλίας και της Ακαδημίας Ηγεσίας του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (JCI) της Ιαπωνίας.
Εργάζεται ως στέλεχος Επικοινωνίας και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της « Ελεύθερης Πατρίδας». Άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο καθώς και στο διαδίκτυο.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία με πολιτικό και διεθνολογικό περιεχόμενο.
Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

ΜΠΟΥΡΔΑΜΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ του Σταύρου, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Ποιήτρια

Mpourdami Η Μπουρδαμή Περιστέρα γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Αλμυρό Ν. Μαγνησίας, ζει δε και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ως ιδιωτική υπάλληλος.
Είναι Πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Από πλευράς εργασιακής εμπειρίας, έχει δουλέψει στον ΟΣΕ καθώς και σε διάφορους άλλους επαγγελματικούς χώρους.
Στην κοινωνική της δραστηριότητα προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε οίκους ευγηρίας και σε ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας. Επιπλέον, συμμετέχει αφιλοκερδώς σε διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.
Διακρίνεται ιδιαίτερα για την αγάπη και την μελέτη της ιστορίας, καθώς και της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας.
Ασχολείται με την ποίηση και την συγγραφή διηγημάτων.

ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου, Οδοντίατρος

PagratiΗ Άννα Παγκράτη γεννήθηκε το 1966 και είναι χειρουργός οδοντίατρος (απόφοιτος ΕΚΠΑ 1991). Διατηρεί οδοντιατρείο στην περιοχή Σιδάρι, Κερκύρας.
Μιλά αγγλικά και αρθρογραφεί στον ιστότοπο “τρικλοποδιά” ως “μία σκεπτόμενη Ελληνίδα”
Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 6974740614   2663095977   2661052971

 ΠΑΠΑΔΗ ΑΘΗΝΑ του Νικολάου, π. Διαφημίστρια

PapadiΗ Αθηνά Παπάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου ζει και δραστηριοποιείται.
Είναι Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού.
Από πλευράς εργασιακής εμπειρίας, έχει εργασθεί στο χώρο της διαφήμισης, με δική της επιχείρηση και εξειδίκευση στην προβολή των super markets.
Στην κοινωνική της δραστηριότητα προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.
Ασχολείται ιδιαίτερα με την μελέτη βιβλίων ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική με τον καθηγητή Παπανικολάου Γεώργιο.
Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Σωτηρίου, Δικηγόρος Εμπορικών Σημάτων και Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

Papakonstantopoulou1Η Πηνελόπη Παπακωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε στο Νομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλεί πολύ καλά Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με επάρκεια διδασκαλίας, Γερμανικά με εξειδίκευση εις την Νομική Ορολογία, Ρωσικά και Ισπανικά σε μέτριο επίπεδο.
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της εργάστηκε
1980-1982 ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ
1982-1983 ως ασκουμένη για την Άδεια δικηγόρου
1984 Έναρξη Δικηγορικής δραστηριότητος
1988 Συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο ¨ Ελλη Φρυδά - Λαδά¨ και εξειδίκευσις εις την Βιομηχανικήν Ιδιοκτησίαν ( Εμπορικά σήματα, Διπλώματα ευρεσιτεχνίας Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών)
1989 Δικηγόρος παρ'  Εφέταις
2003 Δικηγόρος παρ'  Αρείω Πάγω
Από το 1987 έγγαμος με τον Κωνσταντίνο Βάρσο, Φοροτεχνικό και Σύμβουλο επιχειρήσεων. Είναι μητέρα μιας κόρης και ενός υιού.
Ενδιαφέροντα: Αθλητικές δραστηριότητες ( ενόργανη άθλησις ) και μελέτη Αρχαιολογικών κειμένων και χώρων.
Είναι μέλος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων (Junior Chamber International, Leadership Organization) από το 1983 και Senator (Επίτιμον και ισόβιον μέλος) No 44770 από το 1990, διατελέσασα Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηρίου Νέων (Junior Chamber Greece) το 1988 .
Έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια αναπτύξεως των ηγετικών ικανοτήτων του ατόμου από το 1984 έως και σήμερα ( Time Managment, Skills Managment, Personal Dynamics, Mind Mapping, Effective Speaking and Listening, Personal and Community Development, Internationalism )  
Είναι μέλος του AΙΙΡΡ (Assosiation International of Intellectual Property) από το 2000 και υποψήφιο μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος δια την Ελληνικήν Γλώσσαν και τον Πολιτισμόν ( IFGLC )
Τηλέφωνα 210 6990460, 697 400 5089, Τηλεομοιότυπο 210 6990430
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο penelope_jci@yahoo.gr

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Spyropoulos2Ο Γεώργιος Σπυρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, σπούδασε στη Γαλλία, ζει δε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο: Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική- Ευρώπη και Αναπτυσσόμενος κόσμος.
Τελείωσε το Γυμνάσιο Ναυπλίου και στη συνέχεια μετέβη στη Γαλλία όπου έλαβε Πιστοποιητικό Γαλλικής Γλώσσας, στο Διεθνές Κέντρο Γαλλικών Σπουδών, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Δύσης, ΑΝΖΕ (Certificat d’Initiation à la Langue Française).
Είναι Πτυχιούχος Ανώτατων Σπουδών Έρευνας, στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, στο Παρίσι, (Diplôme Supérieur de Recherches). Κατέχει: α. Προμεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Νομικών Επιστημών Ανάπτυξης, στο Πανεπιστήμιο Paris V (Certificat des Sciences Juridiques de Développement), β. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διπλωματία και Διοίκηση Διεθνών Οργανισμών, στο Πανεπιστήμιο Paris XI (Diplôme d’ Etudes Supérieures Specialisées) και γ. Δίπλωμα Διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Προτάσεις αναδιάρθρωσης του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα: συγκριτική και κριτική ανάλυση», στο Πανεπιστήμιο Paris XI (Doctorat Régime Unique).
Στην επαγγελματική του δραστηριότητα, εκτός της ανέλιξής του σε όλες τις βαθμίδες του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, Ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Συνεργάτης στη Βαλκανική Μονάδα (Συγγραφέας των πολιτικών εξελίξεων των Χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Βαλκανικές και Παρευξείνιες χώρες), Γενικός Επιμελητής της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, καθηγητής διδάσκων σε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) και το Ινστιτούτο Εισαγωγικής Διοικητικής Εκπαίδευσης (ΙΕΔΕ), Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλεχος Ιδιωτικής Επιχείρησης, Δόκιμος Ερευνητής στον Οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα Επιστήμης, Πολιτισμού και Παιδείας (U.N.E.S.C.O.), Δόκιμος Ερευνητής στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ (O.N.U.D.I.), Δόκιμος Ερευνητής, στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).                                     
Στο Ερευνητικό του Έργο επιπλέον περιλαμβάνεται πλήθος μονογραφιών, άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, επιμέλεια πρακτικών Συνεδρίων, ανακοινώσεις, εισηγήσεις και συντονισμός σε επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και διαλέξεις-ομιλίες σε Πανεπιστημιακές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Κατέχει πλούσια διδακτική εμπειρία από το έτος 2000 μέχρι σήμερα, σε όλα τα Προγράμματα του Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με εστιασμό στις Διεθνείς Σχέσεις.
Στη Διοικητική του εμπειρία περιλαμβάνονται οι παρακάτω ιδιότητες με διοικητική ευθύνη: Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πρόεδρος της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αναπληρωτής εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (International Relations Committee), (2007-2009), Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας», 2009, Μέλος της εξεταστικής Επιτροπής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων υποτροφιών 2006-2009 του Ι.Κ.Υ., Συμμετοχή στις συναντήσεις των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των Εταιριών Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας των Πανεπιστημίων (Κομοτηνή –Ιανουάριος 2008, Λαύριο, Τεχνολογικό Πάρκο- Μάρτιος 2008), Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Συμβάσεων 2009., Εποπτεία σπουδών υποτρόφων εξωτερικού του ΙΚΥ, 2008, Μέλος της Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας, 2012, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, 2018, καθώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διεθνείς Σπουδές», 2017-2018.
Έχει ενεργή συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα και σε προγράμματα εξειδίκευσης, καθώς και σε εκπροσωπήσεις επιτροπών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων και Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος «Ηράκλειτος», της Επιτροπής Μελέτης της Αξιολόγησης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τακτικό Μέλος του Συμβουλίου Εξετάσεων μετεγγραφών φοιτητών εξωτερικού, Μέλος Τριμελούς Επιτροπής αξιολόγησης (Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Εθνικής και Διεθνούς Διάστασης), καθώς και μέλος της παρουσίασης και υποστήριξης μεταπτυχιακών εργασιών των σπουδαστών του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.).
Στη συμμετοχή του σε επιτροπές για ακαδημαϊκά θέματα διετέλεσε Μέλος Επταμελών Εξεταστικών Επιτροπών για την κρίση διδακτορικών διατριβών (Τμήμα ΔΕΣ), Μέλος Τριμελών Εισηγητικών Επιτροπών για την κρίση μελών ΔΕΠ, Επιβλέπων Διδακτορικών Διατριβών, καθώς και Μέλος διοικητικών συμβουλίων επιστημονικών οργανισμών.
Η μονογραφία του «Ζητήματα προαγωγής και προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», προτείνεται από τον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιπρόσθετα το βιβλίο «Η ανθρωπιστική επέμβαση στις Διεθνείς Σχέσεις: Νεότερες Ερμηνείες» (Εκδ. Παπαζήση, Αθήνα, 2000.) προτείνεται, μεταξύ άλλων, από τον καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ως ενδεικτική βιβλιογραφία. Τέλος, η μονογραφία «Ο Τρίτος Κόσμος στις Διεθνείς Σχέσεις: Μύθοι και Πραγματικότητες» προτείνεται από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το μάθημα «Συγκριτική Πολιτική ΙΙ: Τρίτος Κόσμος».
Ο Γεώργιος Σπυρόπουλος είναι έγγαμος με δύο τέκνα.

ΣΤΑΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κωνσταντίνου, Μαθηματικός - Αναλυτής, Δημιουργός ηλεκτρονικού περιοδικού "Αντίβαρο"

stalidisΟ Ανδρέας Σταλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 1972. Στα μαθητικά του χρόνια διακρίθηκε σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Πληροφορικής με αποκορύφωμα την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στην 7η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία το 1990.
Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1996) και απέκτησε τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MSc στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Reading (1997), MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Reading (1998), και τέλος MPhil στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου (2000) με υποτροφία. Εργάζεται από το 2001 μέχρι σήμερα στον χώρο της ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία διαδοχικά σε τρεις διαφορετικές εταιρείες, με μία διακοπή την περίοδο 2004/05 για την πλήρη στρατιωτική του θητεία.
Το 2001 δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό “Αντίβαρο”, που έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την επιτυχημένη πρωτοβουλία του να συλλέξει υπογραφές με αίτημα την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Από το 2015 γράφει άρθρα γνώμης και στην Εστία, την αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα.
Τον Φεβρουάριο του 2019 εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Μακεδονία. Αντίβαρο στην Ηττοπάθεια”.
Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ηλία, Αντιστράτηγος ε.α.

Stefanidis Ο Παύλος Στεφανίδης κατάγεται από το Ν. Πετρίσι Σερρών.
Σπούδασε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από όπου και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Υπηρέτησε επί 35 χρόνια σε διάφορες Μονάδες, Υπηρεσίες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, φοίτησε δε σε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία του Όπλου του.
Μετά την αποστρατεία του διαμένει μόνιμα στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης Έβρου.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στην Αλεξανδρούπολη.
Είναι Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου και ασχολείται ενεργά με τα Πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Είναι παντρεμένος και έχε πέντε (5) παιδιά.

ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου, Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

TamouridisΟ Νικόλαος Ταμουρίδης γεννήθηκε στην Πυλαία Έβρου, από γονείς ποντιακής καταγωγής από τη Νικόπολη Κερασούντος Πόντου, και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Φερρών Αλεξανδρουπόλεως.
Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από όπου αποφοίτησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού Πεζικού.
Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού, των Σχολείων χειριστών Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών της Αεροπορίας Στρατού, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε σε πλήθος διοικητικών και επιτελικών θέσεων του Πεζικού και της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ως Επιτελής Διεθνούς Στρατηγείου στη Νεάπολη Ιταλίας και στην Κωνσταντινούπολη. Ως Ταξίαρχος και Υποστράτηγος του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και του Επιτελάρχη του διεθνούς Στρατηγείου του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου και προήχθη, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στο βαθμό του Αντιστρατήγου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Α' Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, από όπου και αποστρατεύθηκε.
Στα πλαίσια της διεθνούς του καριέρας, αποφοίτησε από διάφορα διεθνή σχολεία και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συσκέψεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ομιλεί Αγγλικά και Τουρκικά, ενώ αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Από το 2016 ασχολείται με τα κοινά, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της πολιτικής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Είναι έγγαμος, και με την σύζυγό του Ελένη, εν ενεργεία εκπαιδευτικό, έχουν τρία παιδιά.

ΤΣΙΛΙΚΟΥΔΗ ΕΥΠΡΑΞΙΑ του Αθανασίου, Καθηγήτρια Γαλλικών και Αγγλικών Ελεύθερη Επαγγελματίας

TsilikoudiΗ Ευπραξία (Έφη) Τσιλικούδη, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, ζει δε και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
 Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Κατέχει Associate in Arts Degree, στο Mesa Community College της Αριζόνα των ΗΠΑ, Διεθνές δίπλωμα για ταξίδια και τουρισμό (Vellum International Diploma in travel and tourism) από το ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. και είναι Πτυχιούχος από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα Τουρισμού».
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Τουρισμού, Δημοσιογραφίας, Παιδαγωγίας, Προληπτικής Ιατρικής-Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας και Διδασκαλίας ξένων γλωσσών.
Από πλευράς εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε καταστήματα πωλήσεων και σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Ομιλεί Γαλλικά και Αγγλικά, για τα οποία κατέχει και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Από τις 14 Φεβρουάριου 2019 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου PikeFi Travel στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Βίκτωρα, Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης, Ζωγράφος

FarmakiΗ Κωνσταντίνα Φαρμάκη γεννήθηκε στον Καρδαμά νομού Ηλείας. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής και ζει και εργάζεται στην Αυστρία.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας .
Από πλευράς εργασιακής εμπειρίας, έχει δουλέψει ως νοσηλεύτρια στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ 1980-1981 και στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο το 1981-1982. Από το 1982 μέχρι σήμερα, εκτός από την ζωγραφική, δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης με την επιμέλεια εκθέσεων και την κριτική σε λογοτεχνία και ποίηση, καθώς και με τις κατασκευές διακόσμησης και ζωγραφικής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Συμμετείχε σε διάφορα εθνικά και διεθνή συνέδρια, όπως κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας τον Μάιο του 2012 στην Αθήνα. Επίσης στο συνέδριο Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του 2014 που πραγματοποιήθηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας . Κατά την περίοδο 2015-2016 παρακολούθησε σεμινάρια ζωγραφικής με τον καθηγητή της Kunst Akademie Zwettl SR, Bluemel Karl.
Eχει αναπτύξει διάφορες κοινωνικές δράσεις ως Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Μόναχο το 1992 όπου συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Βαυαρίας. Υπήρξε αιρετή Γραμματέας της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας “ΖΕΥΣ” Νυρεμβέργης, μέλος Συλλόγου Πελοποννησίων Νυρεμβέργης, μέλος Μακεδονικού Συλλόγου Νυρεμβέργης και αιρετό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης.
Έχει διατελέσει μέλος του συλλόγου “Κ.Ε.Φ.Ι” καρκινοπαθών εθελοντών φίλων και ιατρών Αθηνών, στο “ Χαμόγελο του Παιδιού” Ελλάδας, μέλος του ομίλου UNESCO Τεχνών λόγου και επιστημών Ελλάδος, του Literatur House Salzburg, του Waldviertel Kunst Museum Schrems του καθηγητή Μάκη Βαρλάμη, του “Pfotenhilfe” συλλόγου προστασίας ζώων Αυστρίας, του W.W.F Greece και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία Ελλάδος, από την οποία έλαβε τιμητική διάκριση το 1998 για την προσφορά της. Υπήρξε εθελόντρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Αθηνα 2004 και στους Special Olympics Αθήνα 2011.
Κατέχει εμπειρία στην οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη εκλογικού αγώνα σε αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Αυστρία.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελεύθερης Πατρίδας από το 2017.
Ως εικαστικός εκθέτει τα έργα της σε διάφορες πόλεις της Αυστρίας και της Ελλάδας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την σκηνογραφία, την διακόσμηση, την οργάνωση και παρουσίαση εκδηλώσεων, και με την αρθρογραφία στο διαδίκτυο. Έχει ιδιαίτερη ικανότητα στον μετασχηματισμό άχρηστων υλικών σε χρήσιμα και λειτουργικά.
Ομιλεί γερμανικά και αγγλικά.
Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη έχει δύο γιούς και μία κόρη.

ΦΙΛΚΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ισίδωρου, Οικονομολόγος - Επιχειρησιακός Τραπεζικός Αναλυτής

filkari1
Σπουδές-Εκπαιδεύσεις:
Πτυχίο Οικονομικών από το ΕΚΠΑ
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών : Dess Banque et Finance από το πανεπιστήμιο Pantheon Sorbonne – Paris i
Γνώσις : Αγγλικά, Γαλλικά
Σεμινάρια :
Capital Market Issues (1996)
New products in the Capital market (1999)
BSI: ISO 9001 certification. (Quality Control) (2000)
Leadership in action (2002)
Leadership in action – follow up (2003)
Project Planning & Control (2003).
IMS System (2007)
The Principals of Global Custody (2010) – International Faculty of Finance
Η/Υ :
EXCEL, MS OFFICE, Lotus 1.2.3. DBASEIII, VISIO, MS PROJECT
Προσαρμοσμένα προγράμματα λογισμικού που υποστηρίζουν Υπηρεσίες της τράπεζας.
Μελέτες :
1985 Η δομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος (στα γαλλικά)
1985 Κανονισμοί του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και επιχειρησιακές συνέπειες (στα γαλλικά)
1985 Οι πολυεθνικές τράπεζες και ο ρόλος τους στην κεφαλαιαγορά (στα γαλλικά)
Εργασιακή εμπειρία:
2012 – έως σήμερα: (ADS) Algerian Design & Services Engineering (Seismic Protection)
Μικτή Αλγερινοελληνική εταιρεία συμβούλων και μελετών.
Ιδρυτικό Μέλος – Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος
Ιούνιος 2000 – Απρίλιος 2011: EFG Eurobank SA
Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών- Επιχειρησιακός Σχεδιασμός & Βελτιστοποίηση Υπηρεσιών
Διευθυντής – Επιχειρησιακός Αναλυτής
1982 – 2000 : Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ κεντρικό κατάστημα
Διεύθυνση Βιομηχανικών και Οικονομικών Μελετών
Διεύθυνση Επενδύσεων Και Χρηματαγοράς
Μελετητής και Επιχειρησιακός Αναλυτής
Κοινωνικές δράσεις:
Ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων
Δραστηριότητες – χόμπι:
Διάβασμα, Κλασική κιθάρα, βυζαντινή μουσική, ζωγραφική, βυζαντινή εικονογραφία

ΦΛΑΜΠΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Παναγιώτη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

FlaboutoglouΟ Αριστοτέλης Φλαμπούτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα, ζει δε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και απόφοιτος της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑΤΕΣ)/ΣΕΛΕΤΕ.
Κατά την επαγγελματική του ενασχόληση και την κοινωνική του δραστηριότητα μέχρι τώρα διετέλεσε Ελεύθερος Επαγγελματίας με Τεχνικό Γραφείο, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Βορ. Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκτάκτων καθηγητών ΟΑΕΔ Θεσ/νίκης, Μέλος του Συλλόγου Εκτάκτων καθηγητών Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης, Καθηγητής Πληροφορικής για είκοσι έτη στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης,  Εκδότης της εφημερίδας ‘’ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ‘’ στον Δήμο Θέρμης (2008-2009) και Μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς «ΣΥΝΕΧΙΖΩ».
Έχει πραγματοποιήσει τις επιστημονικές δημοσιεύσεις: Οργανωτική δομή των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ (Έννοιες-διακρίσεις-σύσταση οργανώσεων) και Διάταξη ΔΕΗ.
Το δικαίωμα των επιλογών, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια του πολίτη και η αγάπη για τις αξίες της Θρησκείας και της Πατρίδας μας, αποτελούν την βάση των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Ο Αριστοτέλης Φλαμπούτογλου είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΦΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Χρήστου, Στρατιωτικός (ε.α.) Ελεύθερος Επαγγελματίας

FotisΟ Φώτης Ευάγγελος γεννήθηκε το 1975 και είναι απόφοιτος 2ου Λυκείου K.Τούμπας, Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος: Τ.Ε.Σ Ευκλείδη: Μηχανολόγων
Γλώσσες First Certificate Of English , University of Cambridge and University of Michigan.Μαθήματα Γερμανικής γλώσσας 4ετούς φοίτησης.
Επαγγελματική εμπειρία – Μετεκπαιδευτική πορεία
Τεχνικός service της εταιρίας atmosphair 1994 με 1995
Τεχνικός αντιπροσωπείας βόρειας Ελλάδος εταιρίας Kerosun toyotomi1995-1997
1997 Δεκ έως Απριλ.2017 Στον Ελληνικό στρατό στο θεσμό των Ε.Μ.Θ με ήδη 17 μήνες απλή θητεία το 1993 Ιανουάριο εώς 1994 Ιούνιο.
Ειδικότητα στον Ε.Σ. Διοικητικός, Οδηγός βαρέων οχημάτων, χειριστής αλυσοπρίονων.
Ενδιαφέροντα 1990 Μηχανήματα ηλεκτροακουστική και βελτίωση αυτών σε υψηλό επίπεδο. Ηλεκτρονικά, μεταλλοκατασκεύες ξυλοκατασκευές σε ιδιωτικό μου εργαστήριο. Βελτιώσεις μηχανολογικές από το 1998 έως το 2007 μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων. Φανατικός θιασώτης της jazz και blues και συμφωνικής μουσικής. Μελέτη παγκόσμιας ιστορίας, φιλοσοφίας, ενασχόληση με το body building από το 1989 έως τώρα.
Τηλ. 6907908476   fotovango@gmail.com

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ε: Πότε θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές 2019
Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019
Ε: Τι ώρα θα ανοίξουν οι κάλπες ?
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα
Ε: Τι πρέπει να έχω μαζί μου για να μπορέσω να ψηφίσω ?
Χρειάζεται να έχετε μόνο την Αστυνομική σας Ταυτότητα
Ε: Αν για κάποιο λόγο δεν έχω την Αστυνομική μου Ταυτότητα μπορώ να ψηφίσω ?
ΝΑΙ σύμφωνα με τις γενικές οδηγείς του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορεί κάποιος ψηφοφόρος να ψηφίσει, δείχνοντας το διαβατήριό του ή άλλο έγγραφο που περιγράφεται στην σελίδα του Υπουργείου
Ε: Οι υποψήφιοι είναι ίδιοι για όλη την Ελλάδα ?
ΝΑΙ σε ολόκληρη την Ελλάδα θα υπάρχει το ίδιο ακριβώς ψηφοδέλτιο, με τους ίδιους ακριβώς υποψηφίους
Ε: Μπορώ να ψηφίσω δυο υποψηφίους από διαφορετικούς Συνδυασμούς - Κόμματα ?
ΟΧΙ μπορείτε να ψηφίσετε μόνο έναν Συνδυασμό – Κόμμα
Ε: Μπορώ να ψηφίσω πάνω από έναν (1) υποψήφιο?
ΝΑΙ μπορείτε να βάλετε μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης σε αντίστοιχους υποψηφίους
Ε: Ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κανέναν σταυρό είναι έγκυρο ?
ΝΑΙ ένα ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο χωρίς κανέναν σταυρό απλά η ψήφος προσμετράται μόνο στην δύναμη του κόμματος
Ε: Που πρέπει να βάλω το σταυρό προτίμησης ?
Ο σταυρός προτίμησης μπαίνει μόνο στο αριστερό μέρος του ονόματος του υποψήφιου που θα προτιμήσετε.
Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω κοινό μολύβι για να σημειώσω το σταυρό προτίμησης ?
ΟΧΙ πρέπει να είναι στυλό διαρκείας μπλε ή μαύρου χρώματος
Ε: Πρέπει να πάρω μαζί μου κατάλληλο στυλό ?
ΟΧΙ θα βρείτε το κατάλληλο στυλό μέσα στο παραβάν που θα μπείτε για να επιλέξετε τους ευρωβουλευτές τις προτίμησής σας
Ε: Αν κάνω μια μολυβιά κατά λάθος πάνω στο ψηφοδέλτιο τι θα γίνει ?
Το ψηφοδέλτιο θα βγει άκυρο
Ε: Μπορώ να βάλω το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας μου μέσα στο φάκελο χωρίς να μπω στο παραβάν ?
ΟΧΙ η ψήφος είναι μυστική και πρέπει να μπείτε στο παραβάν για να βάλετε τους σταυρούς προτίμησης, εν συνεχεία το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο. Διαφορετικά μπορεί να σας παρατηρήσει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος.
Ε: Μπορώ να ρίξω στην κάλπη έναν φάκελο που έχω φέρει από το σπίτι μου ?
ΟΧΙ οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο βρεθεί σε άλλο φάκελο από αυτόν που η εφορευτική επιτροπή έδωσε στον ψηφοφόρο είναι άκυρο
Ε: Αν είμαι άτομο με Αναπηρία μπορώ να ψηφίσω χωρίς να ταλαιπωρηθώ ?
Αν είστε Άτομο με Ειδικές Ανάγκες και μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Εκλογικό σας τμήμα, θα ψηφίσετε κανονικά. Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος θα φροντίσει να προηγηθείτε και να ψηφίσετε κατά προτεραιότητα
Ε: Αν είμαι ανάπηρος/η ή έχω πάθει κάποιο ατύχημα, αλλά δεν μπορώ να φτάσω μέχρι το εκλογικό τμήμα τι πρέπει να κάνω ?
Πρώτα πρέπει κάποιο οικείο πρόσωπο, να σας οδηγήσει με ένα αυτοκίνητο όσο πιο κοντά γίνεται στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε. Ο συνοδός σας με την ταυτότητά σας θα πάει στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε και θα ενημερώσει τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Εκείνος θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ψηφίσετε χωρίς να βγείτε από το αυτοκίνητο.
Ε: Αν είμαι κάτοικος εξωτερικού μπορώ να ψηφίσω ?
Αν ζείτε σε άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχετε κάνει εγκαίρως τις κατάλληλες ενέργειες, τότε μπορείτε να ψηφίσετε στην Ελληνική Πρεσβεία της χώρας που κατοικείτε. Προσοχή η ψηφοφορία θα διενεργηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, θερινή τοπική ώρα.
Ε: Αν είμαι κάτοικος εξωτερικού πώς θα μάθω που ψηφίζω ?
Αν ζείτε σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδος και έχετε εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους κάποιου Ελληνικού Προξενείου, μπορείτε να βρείτε όλα τα εκλογικά τμήματα και τις διευθύνσεις τους, στο έγγραφο του Υπουργείου εσωτερικών 35208/8 Μαΐου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου