Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

O λαός της Γαλλίας παρέδωσε στις φλόγες την Παναγία των Παρισίων - Οπως και οι Ελληνες το Μάτι

Δεν είναι η "θεά τύχη" που προστατεύει την Ελλάδα κ. Μπόνιο μου.
Η Παναγιά μας είναι που μας προστατεύει, παρά τον κατήφορο που έχουμε πάρει, ειδικά πνευματικά.
Και οι προσευχές από το Περιβόλι Της και από όπου αλλού υπάρχουν ψυχές που πέφτουν στα γόνατα και παρακαλούν την προστασία Της και τις μεσιτείες Της στον Υιό Της.
Χ. Α.
https://kourdistoportocali.com/read-this/o-laos-tis-gallias-paredose-stis-floges-tin-panagia-ton-parision/

Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην Ιστορία.
Οταν το ανθρώπινο ύφασμα έχει γίνει “ελατωμματικό”, όταν οι λαοί των smartphones εκλέγουν ηγέτες και πολιτικούς σαν τον Τραμπ, τον Πούτιν, τον Σαρκοζί, τον τραγικό Ολάντ, την (καιροσκόπο) Μέρκελ, τον Μακρόν, τον ανεκδιήτηγο Μοσκοβισί, τους ακροδεξιούς και τους λαικιστές δήθεν αριστερούς σαν τον Τσίπρα, είναι να απορείς πως δεν έχει πάρει φωτιά ο Παρθενώνας, ο Ναός του Ποσειδώνα, το Καλλιμάρμαρο, ο Πύργος του Αιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο του Λούβρου και πάει λέγοντας.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Τόσοι ολίγιστοι ηγέτες είχαν παρελάσει τα τελευταία χρόνια από το Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν λογικό να καταστραφεί ένα ιστορικό μνημείο όπως η Παναγία των Παρισίων. Τι γνωρίζουν από την οργάνωση ενός κράτους όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες που η αφέλεια των λαών στέλνει τα τελευταία χρόνια στην εξουσία;
Εχετε αναρωτηθεί πόση τύχη βουνό έχει η Ελλάδα που με αυτούς τους αστείους ηγέτες που εκλέγει ο οξυδερκής λαός της τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει στάχτη απ΄άκρου εις άκρον. Το διαπιστώσαμε άλλωστε και στο Μάτι. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει χάρη στη Θεά Τύχη μια και ο ανθρώπινος παράγοντας (ο οξυδερκής Ελληνας λαός) έκανε ότι μπορούσε για να την αποτελειώσει.
(Ευτυχώς για την ώρα δεν προθυμοποιήθηκε ο Τσίπρας να στείλει στο Παρίσι τον αρχιπυροσβέστη που συντόνιζε την Πυροσβεστική στο Μάτι)
Οταν οι λαοί ξυπνήσουν από το λήθαργο ίσως είναι πολύ αργά…Μια τεράστια πυρκαγιά κατακαίει την εμβληματική Παναγία των Παρισίων, καταστρέφοντας ένα μνημείο ορόσημο όχι μόνο για την πόλη αλλά και για όλη τη Γαλλία.
Οι φλόγες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού του 12ου αιώνα και περιτύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε. Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.
Ένα σύννεφο καπνού κάλυψε το κέντρο της πόλης και στάχτες έπεφταν σε μεγάλη έκταση. Πολλοί Παριζιάνοι παρακολουθούσαν αμίλητοι, άφωνοι, την τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου