Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Μεγάλη Δευτέρα των Καθολικών και ο ΑΚΑΝΘΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας μέσα στην φλεγόμενη ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ. Ακόμα να καταλάβουμε;

https://epanastasilae.blogspot.com/2019/04/blog-post_53.html
Φωτο - Στιγμιότυπο από βίντεο παραγωγής του 2013 που δείχνει τον ΧΡΙΣΤΟ με το Ακάνθινο Στέφανο μπροστά σε ένα καθεδρικό ναό που μοιάζει με την ΠΑΝΑΓΙΑ των Παρισίων.
Σε επόμενο στιγμιότυπο στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται ο ΚΥΡΙΟΣ δίχως τον Ακάνθινο Στέφανο επί της Τιμίας Κεφαλής ΤΟΥ την στιγμή που  έχει καταρρεύσει  το κωνοειδές κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Άραγε τι δεν καταλαβαίνουμε ; Αυτό δεν μπορεί να μοιάζει  με φάρσα γιατί το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφορεί-αναρτήθηκε  από 31 Δεκ 2013.


Ας αφήσουμε όμως την σημειολογία και ας πάμε στην ουσία.

Δεν κλαίνε μόνο οι Παριζιάνοι κλαίνε και οι Ορθόδοξοι Ρωμιοί Έλληνες γιατί μέσα στην φοβερή  πυρκαγιά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ βρισκόταν ανεκτίμητοι θησαυροί που λεηλατήθηκαν από την Καθ ημάς Ανατολή στους χρόνους της λατινοκρατίας.

Σαν να ενώνονται ξαφνικά μεγάλα κομμάτια της ιστορίας και να λειτουργούν οφθαλμοφανώς πνευματικοί νόμοι.

Ξαφνικά όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ομιλούν για την τύχη του θησαυρού της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ στο εσωτερικό του ναού που καταφλέγετε, όπως το δείχνουν φώτο από drone (φώτο από τον Alexandre Fremont)   

Δίχως να καυχηθούμε είμασταν οι πρώτοι που δώσαμε μήνυμα για την τύχη αυτών των πνευματικών θησαυρών που οι Γάλλοι λόγω της άθεης παιδείας τους , τους χαρακτηρίζουν καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

«Σχετικά με τον Ακάνθινο Στέφανο του Χριστού που περιήλθε στην κατοχή των Σταυροφόρων  το 1204.

Το 1238, ο Ακάνθινος Στέφανος αγοράστηκε από τον Λουδοβίκο Θ΄ ή Άγιο Λουδοβίκο (25 Απριλίου 1214 - 25 Αυγούστου 1270), βασιλιά της Γαλλίας (1226-1270). 

Η αγορά έγινε προκειμένου να εδραιώσει τη φήμη του Παρισιού ως ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα στον κόσμο, κάτι που θα του έδινε μεγάλη αξία στην εποχή του.

Ο Ακάνθινος Στέφανος ήταν από εκεί και πέρα στενά συνδεδεμένος με τη γαλλική βασιλική οικογένεια. Ο Λουδοβίκος Θ΄ αποσπούσε αγκάθια από τον Ακάνθινο Στέφανο και τα έστελνε σε άλλους ηγεμόνες ως δώρα μέσα σε λειψανοθήκες ή φυλαχτά. Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε επίσης με τους διάδοχους βασιλείς της Γαλλίας. Έτσι τα αγκάθια του Ακάνθινου Στέφανου χρησιμοποιήθηκαν για να προωθήσουν τις σχέσεις και την επιρροή της γαλλικής μοναρχίας. Η διάδοση των δώρων με αγκάθια από τον Ακάνθινο Στέφανο του Χριστού συνέβαλε και στην επιθυμία. Όλοι ήθελαν πια να αποκτήσουν ένα.» https://leipsanothiki.blogspot.com/2014/12/382-2.html

Ο ακάνθινος στέφανος του Χριστού που αποθησαυρίζεται στην Παναγία των Παρισίων είναι ένα κυκλοτερές στεφάνι από πλεγμένα, συνεστραμμένα στελέχη βούρλων, και δεν υπάρχουν καθόλου κλαδιά Ziziphus spina-christi ή αγκάθια από αυτό το θαμνόδεντρο.

Φώτο από https://edition.cnn.com
Η εσωτερική διάμετρος του στέφανου είναι 21 εκ, ενώ το πάχος του είναι 1,5 εκ. Τα στελέχη των βούρλων συσσωματώνονται σε δέσμες των 14 ή 16 στελεχών που έχουν πάχος από 1 ως 1,5 χιλ.

Υποστηρίζεται ότι οι ρωμαίοι στρατιώτες τοποθέτησαν ή περιέπλεξαν τα κλαδιά με τα αγκάθια πάνω σε αυτό το στέφανι από βούρλα, ώστε να σχηματιστεί μία παρωδία στέμματος. Ως εκ τούτου, το στεφάνι από τα πλεγμένα στελέχη βούρλων χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την υποστήριξη των κλαδιών με τα αγκάθια.

Αυτό το στεφάνι φυλάσσεται σε μία γυάλινη λειψανοθήκη από κρύσταλλο που έχει τη μορφή κυκλικού στεφανιού.»
https://leipsanothiki.blogspot.com/2014/04/325-1.html

Πριν από λίγο το δίκτυο CNN ομιλεί και για ένα μεγάλο απότμημα του ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εντός της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ https://edition.cnn.com/

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ άραγε διασώθηκαν ή καταστράφηκαν;

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μόνο γνωρίζει άσχετα τι θα  μας πούνε αυτοί.

Όμως το ερώτημα πλανάται εξ αιτίας ενός βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2012 με συγκεκριμένη σημειολογία.

«Το βίντεο Pet Goat II δημιουργήθηκε από τον Καναδό Louis Lefebvre το 2012. Το βίντεο βρίθει συμβολισμών και πολλοί του αποδίδουν προφητικές ικανότητες. Ο τίτλος προέρχεται από το παιδικό βιβλίο The Pet Goat, αυτό που διάβαζε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στο δημοτικό σχολείο Emma Booker School στην Φλόριντα.

Κάποια πράγματα όμως είναι ανατριχιαστικά.

Όπως στο 6:00 του βίντεο όπου μπορείτε να δείτε την κατάρρευση  σε αυτό που παραπέμπει στο  κωδωνοστάσιο της «Παναγίας των Παρισίων» μπροστά από μια μορφή που μοιάζει στο Χριστό που φαίνεται να δακρύζει και μάλιστα με την ίδια φορά που έγινε και στην πραγματικότητα.» https://www.pronews.gr/

και συμπληρώνουμε με την βοήθεια και την πνευματική επισήμανση ενός αδελφού που μας έστειλε τις παραπάνω φωτογραφίες μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα που ξενυχτούσε μαζί μας.

στο 5: 57 του παραπάνω αναφερόμενου   βίντεο εμφανίζεται ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας μπροστά στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ να φοράει ΤΟΝ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ.

Και στην συνέχεια μόλις καταρρεύσει  το κωνοειδές κωδωνοστάσιο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ εξαφανίζεται το Ακάνθινο Στεφάνι από το μέτωπο της Αγίας Κεφαλής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου