Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ (του Παναγιώτη Λιάκου)

Ο πατριωτισμός των μεγαλοκαπιταλιστών μας υπάρχει μόνο στις εξαιρέσεις του κανόνα, αλλά δεν είναι ο κανόνας

Ο ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη καταχώθηκε, θάφτηκε ξανά, επειδή έτσι θέλησε το βάρβαρο Γιουνανιστάν των βουλιμικών πολιτικάντηδων και των αχόρταγων λεφτάδων. Ο λόγος; Θα... κόστιζαν πολύ η αναστήλωση και η ανάδειξή του. Ο βωμός των 12 θεών (κοντά στις ράγες του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι), που ήταν το «σημείο μηδέν» των Αθηνών, το σημείο δηλαδή από το οποίο μετρούνταν οι αποστάσεις στην Αθήνα, καταχώθηκε διότι δεν υπάρχουν (έτσι ισχυρίζονται) χρήματα για την πλήρη αποκάλυψη και ανάδειξή του. Τα έργα στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη έχουν «κολλήσει» και λόγω έλλειψης κονδυλίων. 
Η Ελλάδα, ο τόπος όπου βάδισαν θεοί, ήρωες, ημίθεοι και φιλόσοφοι, τραγωδοί και ποιητές, γλύπτες και μαθηματικοί, αστρονόμοι και χορευτές, στρατηγοί και ρήτορες, έμποροι και θαλασσοπόροι, εταίρες και ιέρειες, έχει παραδοθεί σε ένα τσούρμο βαρβάρων που νέμονται την εξουσία και ταλανίζουν έναν λαό, ξεζουμίζοντάς τον από πόρους και εξαχρειώνοντάς τον με πολιτισμικά υποπροϊόντα. Κι οι πλούσιοι βγάζουν βουνά μετρητών και, πού και πού, τους πέφτει κάνα ψίχουλο κάτω, και κορδώνονται και ποζάρουν με τουπέ στις κάμερες. Και οι αρχαιότητές μας, τα σπλάχνα των σπλάχνων του παγκόσμιου πολιτισμού, περνούν δεύτερες και τρίτες ταφές από τους νεκροθάφτες δημίους της πατρίδας, επειδή «λείπουν» τα λεφτά.

Στη Γαλλία δεν είχαν προλάβει να διαλυθούν οι καπνοί από την πυρκαγιά που έκαψε τμήμα από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας συγκέντρωσαν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τις ανάγκες της αποκατάστασης των ζημιών. Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη δωρεά 200.000.000 ευρώ, ο Φρανσουά - Ανρί Πινό θα προσφέρει 100.000.000 ευρώ, η οικογένεια Μπετανκούρ Μάγερς 100.000.000 ευρώ, ενώ το ίδρυμα της ίδιας οικογένειας που ασχολείται με τις αγαθοεργίες θα προσφέρει ακόμα 100.000.000 ευρώ.

Και εδώ, στην Ελλάδα, με το 10% των χρημάτων που προσφέρουν οι Γάλλοι κεφαλαιούχοι, θα μπορούσε να συντελεστεί μια τεράστιας έκτασης και μεγάλου βάθους πολιτισμική επανάσταση... Δεν πειράζει, ας τα χαίρονται κι ας ανοίξουν τις τηλεοράσεις τους να δουν τους Γάλλους ομολόγους τους για να κατανοήσουν τι σημαίνει εθνική ευαισθησία.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Agriniopestcontrol

Το κανάλι μου στο YouTube

Το κανάλι μου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZBMrEHAv1uMF9S-7t7fMIQ

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου