Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ>Eυρωβουλευτή των Panama Papers xαρακτηρίζει τον Κόκκαλη ο Μαρινάκης

https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektaktoeyrovoulefti-ton-panama-papers-xaraktirizi-ton-kokkali-o-marinakis/

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν "στηρίξει" ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ΠΑΣΟΚ

Την εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη στα Panama Papers  επαναφέρει στο προσκήνιο η πλευρά Μαρινάκη με σχετικό δημοσίευμα στα Παραπολιτικά. Ο πόλεμος πλέον Μαρινάκη-Κόκκαλη είναι πυρηνικός και πολύ δύσκολα δεν θα έχει επιπτώσεις στις πολιτικές εξελίξεις καθώς και οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στηρίξει κατά καιρούς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ΠΑΣΟΚ.
Αρα γνωρίζουν τροχήλατες λεπτομέρειες και κατέχουν βιβλιοθήκες με εκρηκτικό περιεχόμενο.
Γράφουν τα Παραπολιτικά>Η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη έχει τη δική της αρνητική σηµειολογία. Και τούτο διότι το συγκεκριµένο επιχειρηµατικό επίθετο, που µεσουράνησε ως επιτοµή της κρατικοδίαιτης επιχειρηµατικότητας, αποτέλεσε αιτία και αφορµή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής! Με την έννοια αυτή ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει -και όχι µόνο µε αυτήν τη συµβολική αφορµή- τη θρασύτατη έκθεσή του σε σκοτεινές συνεργασίες µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, σε µία χρονική περίοδο µάλιστα που η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τη χειρότερη οικονοµική κρίση.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, µιλώντας στην κοινοβουλευτική του οµάδα αλλά και κατά την οµιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγµατος, είχε το απύθµενο θράσος να συνδέσει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολιτεύσεως µε δήθεν επιχειρηµατικά συµφέροντα, συνεχίζει τη γνωστή πολιτική του απάτη. Να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για δήθεν σκοτεινές διασυνδέσεις της Ν.∆. µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, όταν ο ίδιος, µε επαφές και ρυθµίσεις προς όφελος αυτού που θεωρείται το γνωστό ελληνικό επιχειρηµατικό κατεστηµένο, έχει καταφέρει να είναι ο αγαπητός πρωθυπουργός και της εγχώριας επιχειρηµατικής διαπλοκής αλλά και ξένων συµφερόντων.
Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των Panama Papers έφερε στο φως η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ για την υπόθεση με τίτλο «Panama Papers: Το άντρο των κατασκόπων».
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι «διάσημοι» πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ήταν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, μέσω της οποίας στήνονταν οι offshore εταιρείες. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς επέλεγαν να ονομάσουν τις offshore εταιρείες τους με ονόματα που προέρχονταν από ταινίες του Τζέιμς Μποντ, όπως Goldfinger, SkyFall, GoldenEye, Spectre, Blofeld κ.λπ.
Τρία ονόματα πρακτόρων ή ανθρώπων οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών φέρνει στο φως η εφημερίδα: ο Γερμανός Werner Mauss, που είχε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με τα εννέα δάκτυλα», ο Ισπανός Francisco Paesa Sanchez, που πέθανε το 1988, και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που ήταν ιδιοκτητης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και μεγάλη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, έχει κατηγορηθεί -χωρίς να καταδικαστεί ποτέ- ότι υπήρξε πράκτορας της διαβόητης Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, και ότι έφερε το κωδικό όνομα «πράκτορας Ρόκο».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται τα αρχεία της εταιρείας Mossack Fonseca, όταν η εταιρεία ανακάλυψε την υπόθεση με τις κατηγορίες εις βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, όφειλε να κάνει έναν στοιχειώδη έλεγχο για την πηγή των χρημάτων που διαχειριζόταν.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Κόκκαλη αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις επιχειρήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Agriniopestcontrol

Το κανάλι μου στο YouTube

Το κανάλι μου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZBMrEHAv1uMF9S-7t7fMIQ

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου