Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Μα αυτοί θα διώξουν τον Τσίπρα;


Δεν αξίζει πλέον να αποκαλύπτουμε, να σχολιάζουμε και να αναλύουμε τα έργα και τις ημέρες της πρώτης φοράς αριστεράς, προς αφύπνιση των πολιτών ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Είναι πια γνωστά σε όλους και το μόνο που περιμένουν είναι να έρθει η ώρα της κάλπης για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
Η ουσία, ωστόσο, είναι αν θα μπορέσει η ΝΔ να εισπράξει μεγάλο μέρος της δυσφορίας του λαού για να κάνει την διαφορά.
Να μπορέσει δηλαδή να κατακτήσει την απαιτούμενη αυτοδυναμία ώστε να κυβερνήσει απρόσκοπτα μπας και ξεκολλήσει από τον βάλτο η πατρίδα και παράλληλα να εξουδετερώσει τις όποιες ραδιουργίες του Τσίπρα για να επανέλθει στην εξουσία, στέλνοντάς τον στο πυρ το εξώτερο.
Πολύ φοβούμαστε, ότι ο μέχρι στιγμής τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται δείχνει ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, σε όλα τα θέματα ακολουθεί την γνωστή πολιτική τακτική που εισήγαγαν ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτή της δημιουργικής ασάφειας.
Στην οικονομία, δεν μας έχει πει ακόμη πως θα μειωθούν οι φόροι και τα πλεονάσματα, αλλά ούτε και πως θα έρθουν οι επενδύσεις.
Στα εθνικά, εκτός από το ότι θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών και ενδεχομένως να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, δεν έχει αποκαλύψει την ευρύτερη εξωτερική της πολιτική. Πέρα από γενικότητες, έτερον ουδέν.
Ακόμη δεν μας έχει πληροφορήσει πως θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των γειτόνων που ήδη παραβιάζουν την συμφωνία αν οι Ευρωπαίοι διαφωνήσουν με το βέτο στριμώχνοντάς τη με την οικονομία, αν συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις για το Κυπριακό, πως θα προστατεύσει το Αιγαίο από τον κίνδυνο της συνεκμετάλλευσης, καθώς και πως θα ανασχέσει τις ονειρώξεις του Ερντογάν για την Θράκη.
Αλλά και στα υπόλοιπα μείζονα ζητήματα όπως της ασφάλειας, της υγείας, της παιδείας και του μεταναστευτικού, εκτός από υποσχετικές και ευχολόγια δεν μας έχει παρουσιάσει κάτι το απτό.
Δυστυχώς, εκεί που δεν επικρατεί ασάφεια, είναι στην πρόσδεσή της με συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα τα οποία έχει αναγάγει σε πολιορκητικό κριό για να συντρίψει τον αντίπαλο.
Όμως, ο αντίπαλος έχει φροντίσει να πλήξει καίρια με ποινικές διώξεις τον πολιορκητικό κριό, εμφανίζοντας τη ΝΔ ως υπερασπιστή του βρώμικου και διεφθαρμένου που αυτός επιχειρεί να εξοντώσει. Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν εν τοις πράγμασι. Εντούτοις, μέχρι να συμβεί, η ΝΔ θα συνεχίζει να στιγματίζεται εξαιτίας της ταύτισής της με τα εν λόγω συμφέροντα.
Θα μπορούσε κάλλιστα να αποσυνδεθεί από αυτά, τρίβοντας στα μούτρα του εχθρού τις κατηγορίες, αλλά δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε γιατί δεν το πράττει. Ίσως να παίζουν ρόλο οι... ιστορικές σχέσεις μεταξύ τους. Ποιος ξέρει...
Στο μεταξύ, ενώ η παράταξη θα έπρεπε να είναι ενωμένη για ευνόητους λόγους, οι διαφορετικές τάσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους εμφανίζοντας ένα κόμμα σκορποχώρι.
Είμαστε νεοφιλελεύθεροι λένε οι μητσοτακικοί, όχι δεξιοί είμαστε απαντάνε οι σαμαρικοί, μα τι λέτε βρε παιδιά, κεντροδεξιοί ήμασταν πάντα ανταπαντούν οι καραμανλικοί.
Κι ο δύσμοιρος ο ψηφοφόρος τους βλέπει κι έντρομος σκέπτεται: Μα αυτοί θα διώξουν τον Τσίπρα; Αυτοί θα σώσουν την πατρίδα; Σε αυτούς θα δώσω την ψήφο μου;
Τα ίδια διερωτόμαστε κι εμείς.
Οργανωθείτε... αδέρφια της Πειραιώς, ο αντίπαλος δεν αστειεύεται και θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει.

Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου