Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

“Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μην περιμένετε, να περιμένετε την ολοκλήρωση της εκ νέου ανοικοδόμησης της Κωνσταντινούπολης για να ακουστούν πάλι οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

Την ώρα που διαβαζόταν οι Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΙ «Νέαν ἔδειξε κτίσιν, ἐμφανίσας ὁ Κτίστης, ἡμῖν τοῖς ὑπ' αὐτοῦ γενομένοις·»  Η νέα εποχή ωδινάτο: «Χαοτικό Brexit-Το Λονδίνο βράζει, η στερλίνα πέφτει και η Ευρώπη κρατάει την ανάσα της»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έγινε και αυτό : «όταν θα μαλώνουν άσχημα στην ΕΕ( βλ.Brexit) , όλοι θα συζητούν για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ( βλ. δηλώσεις Ερντογάν)»
Το Brexit έχει σχέση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο- Στενά  αλλά και στην Παγκόσμιο οικονομία; 

Το άτακτο ή  η παράταση  του Brexit είναι προ των πυλών και μετράει ήδη αποτελέσματα με συνέπειες.

Χαμός και διαδηλώσεις  στο Λονδίνο και αυτό είναι ακόμα η αρχή

«Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου, από οργανώσεις που υποστηρίζουν το Brexit και από ακροδεξιές ομάδες, αλλά και από άλλες που σκοπεύουν να αντιταχθούν στις διαμαρτυρίες των ακροδεξιών, καθώς είναι η μέρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμβεί η έξοδος της χώρας από την ΕΕ.

Ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν θα μετακινηθούμε» και «Αποχώρηση σημαίνει αποχώρηση», ενόσω οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο συζητούσαν και ψήφιζαν για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμο έξω από το κοινοβούλιο και ζητούν να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να οδηγηθεί η Βρετανία εκτός ΕΕ.»
https://www.nooz.gr/world/1534585/chaotiko-brexit--to-londino-brazei--i-sterlina-peftei-kai-i-eyrwpi-krataei-tin-anasa-tis?fbclid=IwAR1dVzeeW2v6MYP7CIR3vKrZ9t1-NSQH7e_FTXtGtyppDyYU7JXhPDKu_Qk

Χαμός και διαδηλώσεις στην Αλβανία. Ξεκίνησαν μέσα στον Μάρτιο και είναι ακόμα η αρχή.

Αγριεύουν οι διαδηλώσεις στην Αλβανία: «Στη δικαιοσύνη ο Μαδούρο των Βαλκανίων» https://www.echedoros-a.gr/2019/03/blog-post_386.html

Σε λίγο όλα τα Βαλκάνια θα ανάψουν. Μην βλέπουμε τώρα που υπάρχει μια επίπλαστη ηρεμία.

Στην Σερβία ήδη γίνονται διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, στα Σκόπια οι προεδρικές εκλογές θα έχουν εκπλήξεις, στην Βουλγαρία θα ξυπνήσουν πάθη.

Και στην Βόρειο Ήπειρο μετά την άνανδρη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα κάποιοι ολοκληρώνουν το σκοτεινό σχέδιο κατά του εκεί Ελληνισμού.

« Ο Ε.Ράμα εξέδωσε ΦΕΚ αρπάζοντας τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα - Με βέτο σε ΕΕ απειλεί η Αθήνα»
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/761868_o-erama-arpaxe-tis-perioysies-ton-ellinon-sti-heimarra-me

Σε λίγο λόγω της τραγικής επιδείνωσης της τουρκικής οικονομίας (πτώση λίρας, άνοδο στα CDS, συναλλαγματικά κενά) θα δούμε διαδηλώσεις και στην τουρκία.

Για αυτό και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με μαγκιές του τύπου «θα κάνουμε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τζαμί και ξεχάστε την Κωνσταντινούπολη , δεν υπάρχει πιά , θα την λέμε “Ισλάμ μπολ” (άφθονο Ισλάμ).

Τώρα φυσικά φαίνονται και οι προθέσεις των εταίρων

«Η Γερμανία αρνείται να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία»

Φεύγει λοιπόν  ο Άγγλος από την ΕΕ, έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία.

Το επαναλαμβάνουμε:

Το BREXIT είναι η αφορμή η Μεγ. Βρετανία να χαράξει νέες γεωπολιτικές οριοθεσίες στην εξωτερική πολιτική της, αλλά και εμπορικά να επεκταθεί στις αναδυόμενες αγορές βλ.  στην γνωστή της πολυάριθμη Ινδία (πρώην μέλος της κοινοπολιτείας) .  

Όμως για να φτάσει στις αγορές αυτές της Άπω Ανατολής  και να υπερκεράσει την Κίνα θα πρέπει να έχει την βοήθεια των ΗΠΑ (και φυσικά την έχει), αλλά και να ανοίξει διόδους στα δυτικά Βαλκάνια , στα εμπορικά λιμάνια της Ελλάδος και μέσα στην Τουρκία.  

Το όλο αυτό  σκηνικό έχει παγώσει και ανησυχήσει   την δυνατή  βιομηχανία της Γερμανίας που έχει άλλους σχεδιασμούς ( ενεργειακούς- μεταφορικούς – εμπορικούς- γεωπολιτικούς).    

8 Φεβρουαρίου 2017 αρθρογραφούμε και επισημαίνουμε:  
 «Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.»

Αρχίζουν και κουμπώνουν τα γεωπολιτικά γεγονότα .

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του  Brexit είναι τελικά ο φόβος της διάλυσης των Βαλκανίων, της πρόκλησης πολεμικών συγκρούσεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ , τα Στενά και την ΠΟΛΗ; 

Αλλά ο Ερντογάν ανεβάζει τον πήχη σε σχέση με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Νέες βολές Ερντογάν για την Αγία Σοφία και σύνδεση με την Ιερουσαλήμ

«Αυτοί που σιωπούν όταν το τέμενος Αλ-Άκσα [στην Ιερουσαλήμ] δέχεται επίθεση δεν μπορούν να μας πουν τι να κάνουμε για το στάτους της Αγίας Σοφίας», φέρεται να δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
http://www.skai.gr/news/world/article/400253/nees-voles-erdogan-gia-tin-agia-sofia1/#ixzz5jbQPxZR3

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μάλιστα  τζαμί σε αντίποινα για την παραχώρηση των υψιπέδων του Γκολάν στο Ισραήλ.

Τελικά έχουν τόσα προβλήματα να ασχοληθούν και αυτοί τα συνδέουν από κακία με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

2006 σε μια απλωταριά μιας αγιορείτικης καλύβης στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Μεσημέρι με ζέστη ο εκεί ηλικιωμένος Γέροντας προσπαθούσε να μας δροσίσει με κρύο νερό και γλυκό του κουταλιού από την οδοιπορία.

Στο λόγο που ανοίξαμε για το που το πάει η  Ευρώπη και αν τελικά θα ολοκληρωθεί, μας είπε κάτι που εκ πρώτης όψεως φαινόταν ασύνδετο, για αυτό και δεν το αξιολογήσαμε τότε :

«όταν θα μαλώνουν άσχημα στην ΕΕ (βλ.Brexit) , όλοι θα συζητούν για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ( βλ. δηλώσεις Ερντογάν)»

Το παρακάτω όμως που μας είπε το αξιολογήσαμε γιατί ήταν παράδοξα ευχάριστο.

-«ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μην περιμένετε, να περιμένετε την ολοκλήρωση της εκ νέου ανοικοδόμησης της Κωνσταντινούπολης»

-«πρέπει να ακουστούν πάλι οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και από εκεί σε όλο τον κόσμο το ΧΑΙΡΕ ΑΝΥΝΦΕΥΘΕ να αντηχήσει»


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου