Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Εκλογές τον Ιούνιο;

Πότε θα αποφασίσουν άραγε οι ολετήρες να μας αδειάσουν τη γωνιά;
Θα κάνουν τις εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές; Θα τις κάνουν όλες μαζί τον Μάιο; Ή θα προτιμήσουν να κάνουν τις εθνικές τον Οκτώβριο προσβλέποντας στην ανατροπή του επαπειλούμενου μαυρίσματος των διπλών εκλογών του Μαΐου;

Μπορεί να διαβάζουμε πρωτοσέλιδα, έμμεσες δηλώσεις συριζαίων, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ ότι ο Τσίπρας θα επιλέξει τις τετραπλές κάλπες τον Μάιο, ωστόσο κρατάτε μικρό καλάθι.
Ο λόγος απλός. Σε καμία περίπτωση ο Τσίπρας δεν μπορεί να διακινδυνέψει μια καταστροφική τετραπλή ήττα.
Άρα, εκτός απροόπτου, το σενάριο… της μαζικής προσφυγής στις κάλπες είναι ήδη καμένο. Εκτός κι αν ο Τσίπρας έχει αυτοκτονικές τάσεις. Κομματάκι δύσκολο…
Το ίδιο ισχύει και για την διεξαγωγή των εθνικών πριν από τον Μάιο. Πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταστροφικής τετραπλής ήττας.
Άρα τί του μένει του Τσίπρα;
Να κάνει κανονικά ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, και να προσπαθήσει κατόπιν να ανατρέψει το μαύρισμα του Μαΐου.
Είναι ο μόνος τρόπος για να ευοδωθεί το σχέδιο της πολιτικής σωτηρίας που μηχανεύεται.
Θα περιμένει δηλαδή να δει πόσο ισχυρή θα είναι η σφαλιάρα του λαού τον Μάιο, καθώς και τι «τέρατα» θα βγάλουν οι κάλπες στην Ευρώπη, κάτι που δεν πρέπει να υποτιμούμε γιατί αν ενισχυθούν τα άκρα στην Ευρώπη κάλλιστα θα μπορεί να επικαλεστεί τον κίνδυνο του αναδυόμενου φασισμού προς ενίσχυση της αριστεροσύνης του, και με σύμμαχο τον λατρευτό του μακιαβελισμό να δώσει την έσχατη μάχη.
Έτσι, εφόσον επικρατήσει το χάος στην Ευρώπη θα φορέσει τον μανδύα του... αριστερού λυτρωτή και μαζί με την ελεημοσύνη, την επίπλαστη οικονομική ανάταση με στόχο την ολική κλοπή της ατζέντας της ΝΔ, τα διάφορα... φιλολαϊκά νομοσχέδια, την... προοδευτική παπάτζα της συνταγματικής αναθεώρησης, την σκανδαλολογία και την στήριξη από διάφορα ρετάλια της κεντροαριστεράς θα κάνει το μεγάλο άλμα.
Και πιθανότατα να το κάνει άμεσα, τον Ιούνιο, προς αποφυγή ενός νέου Ματιού ή άλλης φυσικής καταστροφής, που αν συμβεί θα τον οδηγήσει κατευθείαν στα πολιτικά Τάρταρα.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι ασκήσεις επί χάρτου, καθώς αν ισχύουν όσα γράφονται κι ακούγονται για δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ό, τι κι αν κάνει δεν γλυτώνει την καταστροφή. Άρα ίσως τελικά επικρατήσει το σενάριο της μπαχαλοποίησης των καλπών τον Μάιο μπας και μετριαστεί η ήττα.
Πάντως απ΄ ότι πληροφορούμαστε οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις είναι fake news. Αντίθετα, πηγές αναφέρουν ότι η ψαλίδα κλείνει με την διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων να βρίσκεται στις επτά μονάδες και την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύεται. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Μακεδονικό δεν πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που αναμενόταν καθώς το βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η οικονομική τους επιβίωση. Που σημαίνει ότι η ελεημοσύνη που μοιράζει ο Τσίπρας σε κάποιους πιάνει τόπο. Σε αυτή την περίπτωση είναι μονόδρομος για τον Τσίπρα να το πάει μέχρι τέλους για να μειώσει κι άλλο τη διαφορά προσδοκώντας στον πολιτικό εγκλωβισμό του Μητσοτάκη.

Ο χρόνος θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου