Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

[Δελτίο τύπου Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου] Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο του Πολίτη, συνεργασία του ΑΠΚΥ με τον Δήμο Πάφου, με διάλεξη του Πρύτανη Καθηγ Σωκράτη Κάτσικα


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο του Πολίτη, συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Δήμο Πάφου, με τη διάλεξη «Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή Ευκαιρία για τον άνθρωπο;»


Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, της επιστήμης δηλαδή της δημιουργίας νοούντων μηχανών με χαρακτηριστικά ευφυούς συμπεριφοράς και με στοιχεία συλλογιστικής, μάθησης και προσαρμογής στο περιβάλλον, σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή και την περαιτέρω αυτοματοποίησή της, δηλαδή η λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση δημιουργεί προσδοκίες, αλλά και ανησυχίες.
Με την ανάλυση της συγκεκριμένης θεματικής κάτω από τον τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή Ευκαιρία για τον άνθρωπο;» εγκαινιάζει ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, το Πανεπιστήμιο του Πολίτη, προϊόν της επιστημονικής και πολιτιστικής συνεργασίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Πάφου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30, στον Πολυχώρο «Αττικόν» (Λεωφ. Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Πάφος). Το Πανεπιστήμιο του Πολίτη θα διοργανώσει την επόμενη περίοδο (Φεβρουάριος – Μάιος 2019) τέσσερις (4) διαλέξεις.

Στη διάλεξή του ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ θα παρουσιάσει πώς η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως τα κυβερνο-φυσικά συστήματα, το δίκτυο των πραγμάτων, η νεφοϋπολογιστική, η μηχανική μάθηση και οι τεχνολογίες επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων προσδιορίζουν τον όρο «4η Βιομηχανική Επανάσταση». Η τεχνητή νοημοσύνη ειδικότερα, όπως κάθε ανάλογη αλλαγή μεγάλης κλίμακας στο παραγωγικό μοντέλο, δημιουργεί προσδοκίες (μεγαλύτερη παραγωγικότητα, μείωση της χειρωνακτικής εργασίας, κ.τ.ό.) αλλά και ανησυχίες (ηθικά ζητήματα, απώλεια θέσεων εργασίας, κ.λπ.). Πρόκειται για απειλή ή για ευκαιρία;


Ο Σωκράτης Κ. Κάτσικας είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος MSc in Electrical & Computer Engineering του University of Massachusetts at Amherst, και Δρ Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την 1η Φεβρουαρίου 2018 είναι Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Norwegian University of Science and Technology, Πρύτανης και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Ελλάδας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, της Εκτελεστικής Γραμματείας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Ελληνικής Κυβέρνησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των εφαρμογών της θεωρίας εκτίμησης. Είναι (συν)-συγγραφέας περισσότερων από 230 επιστημονικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 χρηματοδοτούμενα διεθνή και εθνικά ερευνητικά & αναπτυξιακά έργα. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, έχει (συν)-συγγράψει ή επιμεληθεί την έκδοση 33 βιβλίων και διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος της επιτροπής προγράμματος σε περισσότερα από 500 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου