Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Επικίνδυνη ατραπός (του Σάββα Καλεντερίδη)

Οι Ελληνες πολίτες είμαστε πλέον προ των ευθυνών μας. Ενεργούμενα ξένων κέντρων δεν ξεπούλησαν μόνο τη Μακεδονία, πλήγωσαν βάναυσα και τη δημοκρατία μας

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, μια εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική». Την εκδήλωση διοργάνωναν η International Hellenic Association - ΙΗΑ (USA) και οι Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τη Δευτέρα, στις 17.00, και ενώ είχε γίνει η σχετική διαφήμιση, είχαν σταλεί προσκλήσεις και ήταν όλα έτοιμα για την εκδήλωση, η διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου ενημέρωσε προφορικά τις διοικήσεις των Ενώσεων Αποστράτων ότι τελικά δεν θα τους δοθεί η αίθουσα, χωρίς να αποκαλύψει τον λόγο.

Στον Τύπο την επόμενη μέρα αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Αμυνας δεν βλέπει με καλό μάτι τέτοιες εκδηλώσεις.

Οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι με βάση το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εκδήλωση «Μακεδονία μία και ελληνική» θεωρήθηκε ανεπιθύμητη.

Για να συνεννοούμαστε και για να ξέρουν οι αναγνώστες μας τι υπέγραψαν στις Πρέσπες, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τη βούληση του κατά τ’ άλλα κυρίαρχου λαού, παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό άρθρο της συμφωνίας:

«Αρθρο 6*

1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

2. Εκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.

3. Εκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους».
Οπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε από μας, ο νους που συνέλαβε αυτό το άρθρο είναι βαρύτατα άρρωστος και βαθύτατα αντιδημοκρατικός.

Και για να αντιληφθούμε τι πραγματικά υπέγραψαν και τι παράγει αυτή η προδοτική συμφωνία, αναφέρουμε και μερικά άλλα ανατριχιαστικά περιστατικά: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης, αγορεύοντας στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Η γεωγραφική Μακεδονία έχει μοιραστεί σε τρία κράτη, με βάση τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Οσοι υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική εκλαμβάνονται ως αμφισβητούντες τη συνθήκη. Οταν ακούγεται η ιαχή “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”, εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός».

Αρα, προηγήθηκε η αγόρευση Φίλη της απαγόρευσης της εκδήλωσης, γεγονός που μας επιτρέπει να πούμε ότι υπάρχει σχέδιο για τη φίμωση των Ελλήνων, με επίκληση ψευδών διλημμάτων και επιχειρημάτων.

Γιατί στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν μοιράστηκε καμία Μακεδονία και γιατί ο χάρτης που μας πασάρουν ως γεωγραφική Μακεδονία είναι αγνώστου προελεύσεως και σχεδιάστηκε με στόχο τον διαμελισμό της Ελλάδας. Και εν πάση περιπτώσει, πέραν του τερατώδους ψεύδους περί Συνθήκης του Βουκουρεστίου, υπάρχει και μια τερατώδης διαστρέβλωση.

Από πού κι ως πού, όταν ένας Ελληνας λέει ότι «η Μακεδονία είναι μία, είναι ελληνική και ανήκει στην Ελλάδα», κατηγορείται ότι κάνει αλυτρωτισμό και απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με το θέμα αυτό;

Οταν κάποιος λέει ότι η Μακεδονία είναι εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας, άρα δεν διεκδικεί ούτε μία σπιθαμή εδάφους άλλης χώρας, πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται για αλυτρωτισμό;
Δηλαδή θα απαγορεύεται να αμφισβητούμε τη λεγόμενη «γεωγραφική Μακεδονία» και να ζητούμε να μας πουν επίσημα ποιος, πότε και με ποια κριτήρια όρισε τα σύνορά της;

Για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας το μέγεθος της προδοσίας που τελέστηκε με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρουμε άλλα δύο χαρακτηριστικά περιστατικά:

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το κόμμα των σλαβοφώνων «Ουράνιο Τόξο», που νιώθει δικαιωμένο, αφού θεωρεί ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για να χαρακτηριστούν «εθνικά Μακεδόνες» οι σλαβόφωνοι της Ελλάδας, κάλεσε με μια ανακοίνωση την ελληνική Πολιτεία «να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου», δήλωσε: «Στον εμφύλιο διώξαμε τους ντόπιους “Μακεδόνες”».

Το μέγεθος της προδοσίας είναι πλέον ουρανομήκες.

Το δεύτερο περιστατικό είναι επίσης ανατριχιαστικό και δεν μπορεί να πει κανείς πιο από τα δύο είναι χειρότερο.

Ο σταθμός ΕΡΤ1 της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσιάζοντας στο δελτίο ειδήσεων ρεπορτάζ και δείχνοντας εικόνα από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, στον τοίχο του οποίου κάποιοι έγραψαν το σύνθημα «Μακεδονία γη ελληνική», έγραψε στο κάτω μέρος της οθόνης, στο «σούπερ» όπως λέγεται στην τηλεοπτική γλώσσα, το απίστευτο: «Ρατσιστικά συνθήματα μίσους στους τοίχους του 3ου ΓΕΛ».

Πέραν της γελοιότητας και του πρώτου και του δεύτερου περιστατικού, ιδιαίτερα στο δεύτερο παρατηρούμε ότι εφαρμόζεται το πνεύμα του άρθρου 6 και γι’ αυτό ο χαρακτηρισμός «ρατσιστικά συνθήματα μίσους».

Οι Ελληνες πολίτες είμαστε πλέον προ των ευθυνών μας. Ενεργούμενα ξένων κέντρων, που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, δεν ξεπούλησαν μόνο τη Μακεδονία, πλήγωσαν βάναυσα και τη δημοκρατία μας.

Οσο είναι καιρός, πρέπει να αναλογιστούμε την ατραπό στην οποία έβαλαν μια ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό εξωνημένοι πολιτικοί και να αναζητήσουμε και να βρούμε τρόπους διαφυγής. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στην πατρίδα, στη δημοκρατία και την ίδια την Ιστορία.

Σημείωση: Οι αναγνώστες να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι άλλα άρθρα είναι σκόπιμα ολιγόλογα και διφορούμενα, ενώ το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικά αναλυτικό, για να δείχνει ξεκάθαρα τις «υποχρεώσεις» των δύο μερών να κλείνουν τα στόματα των πολιτών και να σβήνουν κάθε φωνή που κινείται προς την αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας και την ανατροπή αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου