Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

To Eργαλείο - Ενα πρωί θα κοιτάξει γύρω του και δεν θα υπάρχουν ούτε Μέρκελ, ούτε Τραμπ, ούτε Νετανιάχου για να στηριχθεί

Ολέθριο χαστούκι για το δίδυμο Γεροβασίλη-Παπακώστα η απόδραση των δύο αδίστακτων κακοποιών από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει ότι το λάδι στο καντήλι της κυβέρνησης Τσίπρα έχει τελειώσει-έχει εξαντληθεί. Αυτά είναι σημάδια αποσύνθεσης που αντανακλούν στην παράλυση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Τσίπρας έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Για την ακρίβεια ότι και να κάνει καταλήγει σε φιάσκο όπως η επίσκεψη στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός οφείλει να δει τα σημάδια και να τα αποκωδικοποιήσει σωστά. Και τα σημάδια του δείχνουν όσο πιο γρήγορη προσφυγή στις κάλπες. Και ίσως το πιο επικίνδυνο σημάδι που όφειλε να λάβει υπόψη του είναι η προειδοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο Σημίτης υπήρξε ο Αρχιερέας της Διαπλοκής οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τα προσόντα χάρη στα οποία έλαβε αυτή τη τιμητική διάκριση. Οπως επίσης το γεγονός ότι ο Σημίτης είχε “μαντέψει” και προαναγγείλει την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Το να απαντάει στον Σημίτη η έξοχη ντιζέζ Ράνια Σβίγκου είναι μάλλον γραφικό έως αστείο όχι γιατί η Ράνια δεν έχει το δικαίωμα σαν πολίτης αλλά επειδή έχει άγνοια κινδύνου. Οπως άγνοια κινδύνου έχει και ο πρωθυπουργός που πιστεύει ότι με την πεπετζίδικη έξοδο στις αγορές που συμφώνησε με την καιροσκόπο Μέρκελ θα καταφέρει να φθάσει ως τον Οκτώβριο.
Ο Τσίπρας έχει λεηλατήσει την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, τα δε πλεονάσματά του πέρα από αιμοσταγή είναι και πέτσινα καθότι το δημόσιο δνε πληρώνει τις οφειλές του στους ιδιώτες. Εχει κηρύξει στάση πληρωμών. Η Μέρκελ η οποία βρίσκεται στη δύση της καριέρας της στηρίζει τον Τσίπρα κόντρα στον Σόιμπλε και στη πραγματικότητα γιατί εκτιμά το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός κρατά σε καταστολή τον οξυδερκή λαό ο οποίος δεν διαδηλώνει με κρεμάλες της Μέρκελ στο Σύνταγμα. Η ανοχή του κόσμου στον Τσίπρα εξασφαλίζει στον Ελληνα πρωθυπουργό την παραμονή του στην εξουσία καθώς η Μέρκελ δεν θα ήθελε να κλείσει την πολιτική της καριέρα με εκατομμύρια Ευρωπαίους να διαδηλώνουν στους δρόμους εξαιτίας της ηγετικής ανεπάρκειας της Γερμανίας και του πελατειακού κράτους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.
Από αυτή την άποψη ο Τσίπρας που κρατάει σε καταστολή τους Ελληνες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την Μέρκελ. Είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο και για τον Τραμπ που θα ήθελε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Μόνο που είναι πολύ πιθανό ο Ελληνας πρωθυπουργός να αναλαμβάνει ρίσκα που ξεπερνούν το μπόι του όπως η πέτσινη έξοδος στις αγορές, το αμεταρρύθμιστο εγχώριο πελατειακό κράτος, η Συμφωνία των Πρεσπών, οι γεωτρήσεις στα οικόπεδα του Αιγαίου και πάει λέγοντας.
Το λέμε αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό ένα πρωί ο Τσίπρας να κοιτάξει γύρω του και να μην υπάρχουν ούτε ο Τραμπ, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Νετανιάχου για να τον στηρίξουν.
Δεν αρκεί λοιπόν να γίνεται ένα χρήσιμο εργαλείο για κάποιους εκτός Ελλάδος έχοντας αφήσει τη χώρα του αμεταρρύθμιστη και το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ανεξέλεγκτο. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν όλα τα τελευταία γεγονότα από την όλεθρο στο Μάτι ως την απόδραση των κακοποιών από ένα διαλυμένο κρατικό μηχανισμό;
Η εμμονή της εξουσίας είναι πλέον επικίνδυνη και για τους ίδιους τους κυβερνώντες.
Ο Αρχιερέας της Διαπλοκής όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζει για να προειδοποιεί για νέα Μνημόνια και νέο όλεθρο τη στιγμή μάλιστα που επανέρχονται οι συζητήσεις για την επιστροφή στη δραχμή.
Και μια λεπτομέρεια με σημασία: Tα δύο τελευταία χρόνια οι Ελληνες του εξωτερικού αγοράζουν με μανία σπίτια και οικόπεδα στην Ελλάδα. Ολοι αυτοί εύχονται την επιστροφή στη δραχμή για να αγοράσουν ακόμη σε πιο εξευτελιστικές τιμές.
Ακόμη και η εταιρία του Τραμπ εύχεται και επιδιώκει την επιστροφή στη δραχμή γιατί κι αυτή με τη σειρά της θα μπορούσε να σηκώσει δύο τρεις ουρανοξύστες όπως έκανε στην Τουρκία του φίλου Ερντογάν.
Επιστροφή στη δραχμή θα ήθελε και ο σκοτεινός Πούτιν για να αποδυναμωθεί περαιτέρω η Ευρώπη της καιροσκόπου Μέρκελ.
Ο Τσίπρας μέσα σε όλο αυτό το παιγνίδι συμφερόντων που βρίσκεται;
Τίνος το συμφέρον υπερασπίζει;
Η τα έχει εντελώς χαμένα και πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αναίμακτα ο Ελληνας Μαδούρο;
Μήπως μέσα στον εκμαυλισμό της εξουσίας έχει μετατραπεί σε ένα ευκαιριακό εργαλείο συμφερόντων που τον ξεπερνούν;
Μήπως ρισκάρει να ξυπνήσει ένα πρωί λουσμένος στον ιδρώτα καθώς οι πιο οδυνηροί εφιάλτες μας θα έχουν γίνει πραγματικότητα και εξαιτίας του;
Οι εκλογές, χθες κιόλας, είναι μονόδρομος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου