Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Έκκληση την ύστατη στιγμή!!!

Του Θεόδωρου Hellados
Απευθύνομαι σε εκείνους τους πολιτικούς και κατέχοντες εξουσία που μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Κατάσταση που τείνει να πάρει δραματική τροπή, δραματικής όπως την έχουμε ζήσει ή διαβάσει, και στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι,

Ο κόσμος είναι εξοργισμένος πλέον μ’ αυτά που βλέπει να συμβαίνουν. Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο έχετε επαφή πραγματική με τον απλό κόσμο, με τους πολίτες της Ελλάδος. Πραγματική, επαναλαμβάνω και όχι αυτήν που σας μεταφέρουν οι διάφοροι τυχάρπαστοι καλοθελητές –για να μην τους χαρακτηρίσω χειρότερα- που σας περιβάλλουν.

Η Ιστορία -Ελληνική και παγκόσμια- διδάσκει ότι όταν χάσει και το τελευταίο ψήγμα εμπιστοσύνης ένας λαός στους ηγέτες και πολιτικούς του, συμβαίνουν μεγάλα και τραγικά γεγονότα και καταλήγουν σε ανωμαλία τόσο στην πολιτική αλλά κυρίως στην κοινωνική ζωή. Μόνο κατόπιν της βίαιης αλλαγής της κατάστασης επανέρχεται ξανά στην ομαλότητα, όταν γίνει πλέον το θέλημα του κόσμου. Τα παραδείγματα αμέτρητα και σχεδόν πάντα πανομοιότυπα, είτε από την μια πολιτική πλευρά είτε από την άλλη.
Η αναντιστοιχία πολιτικής και κοινωνίας γέννησε πάντα καταστροφές!

Μην τυφλώνεστε από μικροπολιτικούς εγωϊσμούς και αντιπαλότητες. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο! Όλοι θα πρέπει να κάνετε τις θυσίες που σας αναλογούν για το καλό αυτού του τόπου. Δεν πρέπει να φτάσει η κατάσταση στο σημείο της μη επιστροφής. Αν -ο μη γένοιτο- συμβούν γεγονότα ανεπανόρθωτα, θα ξυπνήσουν πάθη τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να χαλιναγωγηθούν.
Η πράξη θα ζητάει αντίπραξη και η εκδίκηση, αντεκδίκηση.

Γι’ αυτό το λόγο και σ’ αυτό το σημείο που -κακώς- βρισκόμαστε και με όσα έχουν προηγηθεί, τα οποία δεν ξεγράφουν πια, θα ‘θελα να προτείνω το εξής:

Ας παραμείνει η κυβέρνηση στην εξουσία μέχρι όποτε νομίζει έως τον Οκτώβριο ’19, αλλά η συμφωνία (Προδοσία για μένα) των Πρεσπών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ απ’ την Ελληνική Βουλή!

Μια συμφωνία που δεν την θέλουν απ’ την αρχή της και οι δυο λαοί, Σκοπιανοί και Έλληνες, έστω και για διαφορετικούς λόγους, είναι ποτέ δυνατόν να ευοδωθεί; Η εμπειρία διδάσκει ότι οτιδήποτε αρχίζει στραβά και βάλλεται κατόπιν, δεν είναι ποτέ δυνατόν να σταθεί... Μόνο από τύχη, στην οποία δεν πιστεύω να θέλει να βασιστεί κανένας από όλους μας.

Ο Ελληνικός λαός, καταπονημένος και χτυπημένος από μια οκταετή κρίση σ’ όλους τους τομείς της ζωής του -καθώς όλα συνδέονται στην ζωή μας και επηρεάζουν το όλον της ύπαρξης μας- έχει συσσωρεύσει μεγάλα αποθέματα θυμού και οργής. Και ως γνωστόν, ένας που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση ψάχνει τρόπο να εκτονωθεί για να ηρεμήσει. Και όχι μόνο για τη «συμφωνία των Πρεσπών»...

Κάνω μια έκκληση όσο μου αναλογεί και γίνεται να εισακουστώ, ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!
Ας μετατεθεί για αργότερα..
Ας ακυρωθεί και ας προβληθεί στον «διεθνή παράγοντα» μια οποιαδήποτε δικαιολογία. Ακόμα και της «άρνησης» ορισμένων βουλευτών που δεν «υπάκουσαν», ώστε να μην φταίει κανείς..

Άλλωστε πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής αριστεράς η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονίας... Δεν είναι δα τόσο σημαντικό για την τάχα αριστερή κυβέρνηση μας και το ξέρουν. Το ότι είναι δεμένη χειροπόδαρα απ’ το καλοκαίρι του ’15 δεν χρειάζεται να το πληρώσει ο Ελληνικός λαός με βία και διχασμό... Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν πιέσεις και εκβιασμός απ’ τον «διεθνή παράγοντα». Αλλά εκεί θέλουμε ως Έλληνες την στιβαρή ηγεσία: Να υπερασπιστεί την Πατρίδα. Ρωτήστε κ.κ. της κυβέρνησης τους παλιούς συντρόφους σας που έχουν την εμπειρία γεγονότων, τι συμβαίνει όταν οι κυβερνητικές αποφάσεις πηγαίνουν κόντρα στο λαϊκό αίσθημα και την βούληση του λαού.
Ποτέ δεν καταλήγει καλά...
Έχετε την εντύπωση οι κυβερνώντες ότι εάν τα πράγματα εκτροχιαστούν και περιπέσουν σε πολιτική και κοινωνική αναταραχή, θα λειτουργήσει υπέρ σας στις εκλογές; Γιατί; Δεν έχετε να κερδίσετε τίποτε πλέον, η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς θα αποκαλυφθούν και άλλες εστίες έντασης, ευρισκόμενες εν υπνώσει τώρα...

Ελπίζω να εισακουστεί η παρούσα λογική άποψη. Αν και παραμένω απαισιόδοξος, καθώς -ιστορικώς και πάλι- ποτέ δεν εισακούονται, όταν λυθεί ο ασκός του Αιόλου.
Ελπίζω να υπάρχει χρόνος ακόμα..

Και όπως το διατύπωσε ο Ηράκλειτος:
\"Οδός άνω και κάτω μία.\"

Είναι στο χέρι σας, κκ βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου