Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Εορτάζουν Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες Την Τετάρτη – Κλειστά Σχολεία Χωρίς Εκκλησιασμό – Εσύ Τι Θα Κάνεις Γι’ Αυτό;

 http://www.orthodoxia.online/%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1/%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD/
Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, εορτή των Αγίων και Μεγάλων Τριών Ιεραρχών, όλα τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά όχι εξαιτίας της εκκλησιαστικής εορτής και της αποδόσεως τιμής εις τους Μεγίστους Διδασκάλους της Ορθοδοξίας, αλλά λόγω…αργίας!!!

Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας :
Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών κατά την παραμονή της εορτής.
Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων διατίθεται ένα διδακτικό δίωρο.
Το περιεχόμενο του εορτασμού και των εκδηλώσεων καθορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ
Καταργείται λοιπόν ο εκκλησιασμός των μαθητών ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών και πλέον η ημέρα θεωρείται απλή αργία.
Ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, εις ένα κείμενο-διαμαρτυρία, που εξέδωσε πριν λίγες μέρες σχετικώς με το θέμα, γράφει πως:
«Μέ πολλή θλίψη διαμαρτὐρομαι ἒντονα γιά τήν σχετική ἀπόφαση τῆς ἀργίας τήν ἡμέρα τῆς γιορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν γι’ ὃλα τά σχολεῖα Πρωτοβάθμιας καί Δευτεροβάθμιας ἐκπαίδευσης. Πρόκειται γιά λάθος. Οὒτε ἑορταστική ἐκδήλωση, οὒτε σχετική ὁμιλία, οὒτε ἐκκλησιασμός. Ὡς οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες, νά εἶναι ξένο σῶμα ἀπό τήν ἑλληνική παιδεία. Ἀπόβλητοι, ἂχρηστοι, ἀνυπόληπτοι, ξεχασμένοι, σέ περιφρόνηση».
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, από την άλλη πλευρά, σε χθεσινή ανακοίνωσή της για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, λέει τα εξής:
«Αγαπητά μας παιδιά, σας ευχόμαστε καλή πρόοδο και σας καλούμε να γνωρίσετε τα κείμενα και τη σοφία των Τριών Ιεραρχών. Να τους έχετε ως πρότυπα στη ζωή σας, μέσα από ουσιαστική μελέτη, και να θυμάστε ότι σκοπός της παιδείας είναι να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με σφαιρική γνώση, χρήσιμοι για την κοινωνία, την πατρίδα και την ανθρωπότητα».
Ευχολόγια και διαμαρτυρίες λοιπόν από τους πνευματικούς ποιμένες μας, όμως το βάρος -και το πιθανό πνευματικό κόστος- της επιλογής, για το εάν ο καθένας μας στην οικογένεια του θα εορτάσει τους Τρεις Ιεράρχες με εκκλησιασμό ή θα πάει για….καφέ λόγω αργίας, θα βαρύνει την ψυχή του κάθε πιστού…
Ας, μας συγχωρηθεί η καυστικότητα του σχολίου μας αλλά ταπεινά πιστεύουμε ότι η πίστη βιώνεται ουσιαστικώς και όχι τυπολατρικώς. Εορτή αγίου σημαίνει μίμησις αγίου.
Μίμηση του βίου, της ευλαβείας του και πάνω από όλα της άνευ όρων εκφραζομένης αγάπης του προς το Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας Του. Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποτελεί σώμα Χριστού και όλοι εμείς μέλη Του. Μίμησις αγίων λοιπόν και τις 365 μέρες του έτους και όχι τυπολατρικά για ένα και μόνο 24ωρον αργίας!
Όταν αυτό γίνει εφικτό -και η ευθύνη για την επιτυχία βαρύνει κυρίως την οικογένεια, η οποία μέσω του παραδείγματος και της ορθοπραξίας, θα γαλουχήσει τα παιδιά στην Ορθόδοξη Πίστη-, κανένας κοσμικός άρχοντας και καμία εγκύκλιος δεν θα έχει σημασία, όπως δεν είχαν σημασία και τα διατάγματα των αντιχρίστων Ρωμαίων αυτοκρατόρων εις τα χρόνια των διωγμών και των μαρτυρίων δια την ορθή Πίστη.
Δυστυχώς, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα συμβαίνοντα γεγονότα στις μέρες μας (πολιτικά – κοινωνικά και εκκλησιαστικά), μόνον αισιόδοξα δεν είναι…
Καιρός λοιπόν για ουσιαστικές πράξεις και όχι για ευχολόγια και διαμαρτυρίες! Αντί να σχολιάζετε -ακαταπαύστως και αδιακρίτως κάποιες φορές- στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ωφελιμότερο να πάρετε την οικογένεια σας και να οδηγήσετε τα βήματά σας, από κοινού, στην Εκκλησία… Αυτό θα πονέσει περισσότερο τον διάβολο και το αντίχριστο κοσμικό δημιούργημα που έχει κατασκευάσει ως πρότυπο βίου, αλλά συγχρόνως και πρωτίστως θα προσφέρει και σε σας -μέσω της δοξολογίας εις τον Θεό- την ευκαιρία μίας άλλης προοπτικής… Αυτής της ουσιαστικής συμφιλίωσης με τον Πατέρα Θεό και τους συνανθρώπους σας.
Σύνταξη : orthodoxia.online – Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την άδεια του εκδότη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου