Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Το δεύτερο κατέβασμα των Ρώσων θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ.

http://epanastasilae.blogspot.com/2019/01/blog-post_2.html
Το πρώτο κατέβασμα έγινε, όταν τα ρωσικά πολεμικά μέσω των Στενών του Βοσπόρου μετέφεραν τις υποδομές των στρατιωτικών βάσεων που έστησαν οι Ρώσοι  στην Συρία και τώρα ενεργούν μέσω αυτών. Τα Ελληνοτουρκικά είναι μια ψηλαφητή πραγματικότητα, αυτά φέρνουν και  τα Ρωσο- τουρκικά. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και καλά ξεμπερδέματα με όλα αυτά που μας έστησαν ως αδιέξοδα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν είναι μόνο τα γεωπολιτικά, είναι και τα εκκλησιαστικά που είναι πιο δυσκολότερα. Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και την παράδοση του τόμου της αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς η διαμάχη μεταξύ Φαναρίου – Ρωσίας προβλέπεται να γίνει « πυρηνική σύγκρουση».

«Κύριλλος σε Βαρθολομαίο: ''Σταματήστε τώρα πριν είναι πολύ αργά''

''Τα δίπτυχα των Αγίων Πατριαρχών της Κωνσταντινούπολης μετρούν από μόνα τους δεκάδες ονόματα μεγάλων θεολόγων, ακολούθων και δασκάλων ευσέβειας οι οποίοι δόξασαν την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με την διακονία τους. Αλλά υπήρχαν και εκείνοι που την ντρόπιασαν. Μην εισάγετε το όνομα σας στον ίδιο κατάλογο με αυτούς τους Επισκόπους της Κωνσταντινούπολης. Υποχωρείστε τώρα από την επικοινωνία με τους σχισματικούς, αρνηθείτε την συμμετοχή σε αυτή την πολιτική περιπέτεια της νομιμοποίησης τους και τότε η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο θα σας ευλογεί και η ιστορία θα διατηρήσει τη μνήμη σας ανάμεσα στους Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, που κατάφεραν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και την ενότητα της Εκκλησίας. Εάν ενεργείτε σύμφωνα με τις προθέσεις που περιέχονται στην επιστολή σας, θα χάσετε για πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσετε την ενότητα των Εκκλησιών του Θεού, θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο, που αριθμεί εκατοντάδες εκατομμυρίων πιστών και ο πόνος που θα προκαλέσετε στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας ακολουθήσει στην Τελική κρίση.

Με όλη μου την καρδιά προσεύχομαι ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν είναι αργά για να σταματήσετε'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας.» https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/26123-kurillos-se-bartholomaio-stamatiste-tora-prin-einai-polu-arga

Η βαρύτητα των παραπάνω λόγων του Πατριαρχείου Μόσχας έχει μεγάλη απήχηση στο στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο της Ρωσικής ελίτ , με ότι σημαίνει αυτό για εμάς , εδώ στην Ελλάδα, εξηγώντας παρακάτω.

Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεβόμαστε την μητέρα Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, διότι είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνες το  πνευματικό κέντρο της Ρωμιοσύνης.

Όμως με όλα αυτά που συμβαίνουν αποδυναμώνεται η σχέση  του Ομόδοξου μας  με την Ρωσία.

Ο Ερντογάν  πήρε πρόσφατα «αντιπαροχές»  στο Αιγαίο- Κύπρο και δεν το κρατάει κανένας.

Ποια θα είναι άραγε η θέση της Ρωσίας στην επικείμενη όπως φαίνεται σύγκρουση Ελλάδος –Τουρκίας;

Είναι εύκολο να το κατανοήσει ο οποιοσδήποτε .

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει όχι μόνο στο γεωπολιτικό αλλά και στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο και θα ενεργήσει την πιο κατάλληλη στιγμή για τα περαιτέρω.

Αυτά που πρόκειται να έρθουν , θα έρθουν κατά αρχάς  με Ερντογάν.

Όμως δεν θα τελειώσουν με την παρουσία του Ερντογάν στα πράγματα, διότι με τα παιχνίδια που παίζει ασύστολα μεταξύ Ανατολής και Δύσης η θέση κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής.

Δεν είναι μόνο τα Στενά του Βοσπόρου το άλγος των Ρώσων, ούτε η διόδευση των αγωγών ενέργειας , είναι και οι πολιτικές του Φαναρίου που τους εξοργίζουν αφάνταστα, υπέρ το δέον.

Οι δυτικοί κατόρθωσαν με την μελλοντική ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ,( ξεπούλημα της παγκόσμιας ιστορίας στην Ελληνική  Μακεδονίας μας) , με  τον αλυτρωτισμό περί μεγάλης αλβανίας  (βλ. Κόσοβο)   να τους « ταπώσουν» την διέλευση του Turkish stream προς τας Ευρώπας.

Προσπαθούν όμως να τους αποκόψουν και από την πνευματική μήτρα τους που είναι το Κίεβο.

Ρωτήστε ένα απλό Ρώσο Ορθόδοξο , τι σημαίνει το Κίεβο για αυτόν και θα σας απαντήσει.

«ότι είναι για εσάς η Κωνσταντινούπολη , το ίδιο για εμάς είναι  η Λαύρα του Κιέβου με τους τόσους  άφθαρτους Αγίους  της »

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά , αν οι μεγάλοι και επιφανείς ξέρουν με τι παίζουν;

«παίζουν με την ΦΩΤΙΑ» και δη την πνευματική που φέρνει την πυρηνική.

Τίποτε πλέον δεν σταματάει την εξέλιξη των γεγονότων.

Η ανθρωπότητα εισέρχεται εις την καρδιά του σκότους.

Στην Εκκλησιαστική Ιστορία δεν είναι καινοφανές το γεγονός, ότι μετά από εκκλησιαστικές διαμάχες ακολουθούν αιματηροί πόλεμοι.

Αφού έτσι το θέλουμε, έτσι θα γίνει …

Αλλά θα γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Το δεύτερο κατέβασμα των Ρώσων θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ.

Να γιατί τόσο καιρό οι άγιοι πατέρες ομιλούν για ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Καλή χρονιά- Καλή Μετάνοια

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ: το 2015 ένας Στάρετς από την Λαύρα του Κιέβου διαμήνυσε προς τους Έλληνες « παιδιά μου αυτά που βρήκαν την Ουκρανία , ήρθαν και βρήκαν και εσάς, το πολιτικό και εκκλησιαστικό μέλλον σας είναι αχαρτογράφητο»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου