Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Μογγόλε τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ευλογούν το ΑΙΓΑΙΟ και όχι την ψευδεπίγραφη «Γαλάζια Πατρίδα» σου.

http://epanastasilae.blogspot.com/2019/01/blog-post_65.html
Σου λέει  ο τούρκος «μόνο οι Σκοπιανοί θέλουν να πλαστογραφούν με την ιστορία , ας παραποιήσουμε  και εμείς την λέξη ΑΙΓΑΙΟ»  Φοβάται να αρθρώσει την από αιώνων Ελληνικοτάτη λέξη ΑΙΓΑΙΟ και δολίως χρησιμοποιεί την λέξη «γαλάζια πατρίδα». Ο δόλος, η αρπαγή και η παραποίηση ξεκινά από τα τουρκικά χείλη και γίνεται φόβος, διότι γνωρίζουν  ότι ήρθαν  από την στέπα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πλησιάζουμε τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και η τουρκική απειλή αναβαθμίζεται. Βγάζουν το Barbaros στο  Καστελόριζο, στήνουν Naytex  μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης των Φώτων, παραβιάζουν  το Fir στο Φαρμακονήσι.

Με την απειλή αυτή ασχολούνται τώρα μαζί της όλα τα ΜΜΕ , παλαιότερα ασχολείτο μερικοί γραφικοί. Ενώ καθηγητάδες και αναλυτές εκθείαζαν το φαινόμενο της τουρκικής  εξωτερικής πολιτικής που λεγόταν Αχμέτ Νταβούτογλου που  φαίνεται να είναι ουσιαστικά ο πατέρας του νεολογισμού«γαλάζια πατρίδα»     

«Η Τουρκία απέναντι στη χώρα μας εφαρμόζει μια μακρόπνοη αναθεωρητική στρατηγική, ανεξαρτήτως εσωτερικών πολιτικών διακυμάνσεων. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι η εισβολή στην Κύπρο προετοιμαζόταν από το 1964 και υλοποιήθηκε μετά από μια δεκαετία, όπως αναφέρει ο πρώην Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, πνευματικός μέντορας του Ερντογάν στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος».

Στο εν λόγω βιβλίο, το οποίο αποτελεί το μανιφέστο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, αποτυπώνονται απροκάλυπτα και με απόλυτη σαφήνεια οι στόχοι του αναθεωρητισμού της Άγκυρας, απέναντι στη χώρα μας. Για τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο Νταβούτογλου αναφέρει ότι στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος της στρατηγικής σημασίας της νήσου Κύπρου, παράλληλα με τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της περιοχής. Θεωρεί την Κύπρο στρατηγικό σημείο για την πολιτική επέκτασης της Τουρκίας στη θάλασσα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στο νησί, η Τουρκία έπρεπε να διατηρεί ενεργό το Κυπριακό ζήτημα.

Για την περιοχή του Αιγαίου, η θέση της Άγκυρας είναι ότι αποτελεί ημίκλειστη θάλασσα και τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου αναφέρει ότι τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν γεωφυσικά στη μικρασιατική ηπειρωτική «πλάκα». Θεωρεί τα νησιά μεγάλης γεωπολιτικής αξίας και τα χαρακτηρίζει «απειλή και πολιορκία της Τουρκίας». Αναφέρει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει θέμα ζωτικού χώρου για την Τουρκία, καθόσον σε 30 περίπου χρόνια θα έχει διπλασιάσει τον πληθυσμό της και θα έχει φτάσει στα 150 εκατομμύρια περίπου.

«Γαλάζια Πατρίδα»
Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο η Τουρκία να φροντίσει για την επέκταση του χώρου της επιβίωσής της. Η παρέμβαση στο ζωτικό χώρο της Τουρκίας από την Ελλάδα δεν είναι στατική για την Άγκυρα. Το περιεχόμενό της διευρύνεται συνεχώς και αναβαθμίζεται ποιοτικά. Οι συνεχείς αναφορές το τελευταίο χρονικό διάστημα Τούρκων αξιωματούχων, περί «Γαλάζιας Πατρίδας», παραπέμπουν στα νεοθωμανικά οράματα του Νταβούτογλου, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει «ή θα γράψουμε ιστορία ή θα μας συντρίψει η ιστορία». Λάμπρος Τζούμης ΠΗΓΗ: SLpresshttps://www.pentapostagma.gr/2019/01/

Πάμε τώρα στο ψαχνό της υπόθεσης γιατί τα χρήματα είναι πολλά και τα συμφέροντα αμείλικτα με αυτό που πρόκειται να βγάλουν τα ενεργειακά αντίκλινα της Λεκάνης της Αν, Μεσογείου.

«Οι συνεχιστές του μεγιστάνα εφοπλιστή Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τονίζει η εφημερίδα

Στις επενδύσεις που πραγματοποιούν οι Έλληνες εφοπλιστές στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές στοιχηματίζουν στη μεγάλη άνοδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Οι συνεχιστές του μεγιστάνα εφοπλιστή Ωνάση επενδύουν δισεκατομμύρια σε τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν για υπερπροσφορά στην ικανότητα μεταφοράς, αλλά οι Έλληνες θέλουν να είναι προετοιμασμένοι».

Η Handelsblatt τονίζει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές θέλουν να επωφεληθούν από την μεγάλη άνοδο του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Από τις 65 παραγγελίες LNG τάνκερ στην Άπω Ανατολή για το 2018, οι 33 προέρχονται από την Ελλάδα.

Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν παραγγείλει καράβια αξίας 8,9 δισ. ευρώ το 2018 και τα 2/3 αφορούν τάνκερ μεταφοράς φυσικού αερίου.

Το αλάνθαστο ένστικτό τους για την τάση στις μεταφορές των φορτηγών πλοίων εξασφαλίζει την επιτυχία τους, γράφει η εφημερίδα. Διαθέτουν, έτσι, το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και ελέγχουν τον 1/5 του παγκόσμιου τονάζ, όντας μπροστά από την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Γερμανία στην κατάταξη.

Το LNG αντιστοιχεί σήμερα στο 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης φυσικού αερίου, αλλά από το 2035 θα αντιστοιχεί στο μισό της παγκόσμιας μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με εκτίμηση της BP.

Για χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες διαθέτουν καλό δίκτυο αγωγών και σύνδεση με χώρες παραγωγούς, όπως η Γερμανία με τον αγωγό Nord Stream, το σχετικά ακριβό LNG ίσως δεν παίζει μεγάλο ρόλο μέχρι στιγμής.

Η Γερμανία, άλλωστε, δεν διαθέτει τερματικό σταθμό LNG, αν και ο Τπ. Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ έχει εκφραστεί υπέρ της κατασκευής μιας τέτοιας υποδομής.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, πιέζουν τη Γερμανία να κάνει άνοιγμα στο LNG. Μελλοντικά, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη δημιουργία δικών της τερματικών σταθμών, καθώς το LNG θα αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία στην εμπορική ναυτιλία με στόχο την αντικατάσταση του ρυπογόνου πετρελαίου.

To «Aida Nova» είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που χρησιμοποιεί ως καύσιμο LNG αντί diesel.

Για τις περιφερειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, το LNG αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Εκτός από τον ήδη εν ενεργεία τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται υπό κατασκευή νέος τερματικός σταθμός LNG.

Ο σταθμός αυτός θα μπορούσε να συντελέσει στην ανεξαρτησία των χωρών της Αν. Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Για το λόγο αυτό, το έργο προωθείται από την ΕΕ και στηρίζεται πολιτικά από τις ΗΠΑ.»
www.bankingnews.gr   http://bankingnews.gr/index.php?id=401808

Αυτά διαβάζει ο τούρκος και παθαίνει αλλά και ο Ρώσος κατανοεί ότι τον αποτελειώνουν οικονομικά με την δραματική μείωση των εσόδων του από την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Στις 26 Δεκεμβρίου η pravda  κατακεραυνώνει τον Πούτιν επειδή μειώνει και μεταρρυθμίζει το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα.

«Το 2018 της Ρωσίας: Η εμπιστοσύνη στον Πούτιν εξαφανίστηκε»
http://www.pravdareport.com/russia/politics/26-12-2018/142135-putin_2018-0/

Όλοι προσπαθούν να κερδίσουν και ο μόνιμα χαμένος θέλουν όλοι αυτοί να είναι η ΕΛΛΑΔΑ που φρόντισαν να την αποτελειώσουν.

Σε ένα εξάμηνο από σήμερα και με όλα αυτά που θα τρέξουν θα φανεί ποιοι είναι οι χαμένοι.

Κερδισμένος πάντα θα είναι ο συγκαταβάς ΚΥΡΙΟΣ ημών Ιησούς Χριστός που δέχτηκε το ανθρώπινο βάπτισμα για να σώσει το πλάσμα του.

Σε  αυτά τα  νερά που εποφθαλμιούν όλοι οι  άπληστοι και  οι κεφαλές των εμφολευόντων δρακόντων συνθλίβονται με την εορτή των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ο τούρκος να πάει μακριά.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου